V65 Sprintermästaren Halmstad 5/7


Sprintermästarkvällen står för dörrarna och detta är såklart en av travårets intressantaste kvällar. Bara att hoppas att vädrets makter detta år är nådiga mot Halmstad vilket inte brukar vara fallet så det får alla förutsättningar att bli den fest som alla hoppas på. Rent spelmässigt så är det stora valet om man skall tänka flerbong och att favoriterna radar upp sig eller om det kan bli något utanför ramarna och därmed kan värdet öka rätt snabbt då det lär bli flera väldigt stora favoriter. Jag väljer att testa det sistnämnda.

 

1) Redan här i första försöket finner vi den största favoriten till slutsegern i form av finske 7 Brad De Veluwe. Han har gjort i princip allt rätt hela karriären och den enda plumpen är finalen av Kungapokalen där han gav upp i spets efter en tuff körning. Men det visade sig efteråt att han inte var helt frisk så den insatsen må vara honom förlåten. Han är snabb bakom bilen och kan mycket väl sitta i ledningen tidigt. I såfall blir han såklart svår att slå vid normala vätskor. Men det finns intressenter att svara invändigt så jag väljer att gardera honom i hopp om att det skall bli tävling här. 1 Olympic Kronos är riktigt kapabel och Ludde gör göra allt för att hålla upp spetsen. Öppnade riktigt bra från innern på Solvalla näst senast och med det på näthinnan ger jag honom hyggliga chanser att hålla upp spets. Väl där lär knappast Ludde släppa, det är inte hans stil riktigt och det kan göra att favoriten får trava utvändigt hela vägen. Dock har Olympic Kronos en känslag punkt i slutsvängen där han galopperat vid några tillfällen och det gör det ännu svårare. Därför streckar jag på ytterligare här. 5 Nelle Käck är nog den allra snabbaste från start och skulle han ta sig förbi Olympic Kronos första biten så är det troligt att han släpper till favoriten för att sedan lifta med där bakom. I annat fall finns det goda chanser att han kan slinka ner i rygg på Luddes häst och skulle favoritduon då köra stenhårt på varandra kanske han kan utmana till slut. Har definitivt höjt sig rejält under säsongen. 2 Donttellmewhattodo inledde strålande hos Per men liksom stora delar av stallet så kom det ett formtapp i början av maj och han hade problem med halsen då. Återkom i midsommar och gick bra till slut då och borde vara bättre med loppet i kroppen. Skulle vara gynnad om det skulle bli tokkörning i loppet och från ett bra läge får han sista strecket här.

2) 4 Fawkes vann i sin senaste start finalen av Kungapokalen efter en vass spurt. En sådan levererade han också dessförinnan i försöket till finalen. Det är de enda två starter han gjort på svensk mark och känns fortfarande lite osynad. Vet att han i USA gick lite under hästen som glänste i försök men floppade i final. Bröt den trenden i alla fall senast då. Dock gör uppehållet inför denna start att jag inte känner mig helt övertygad om var jag har honom nu och även om han var bra efter vila näst senast så kanske han behöver försöksloppet i kroppen för att vara som allra bäst. Kan mycket väl vara så att Åke i första hand kör för att se till att komma till finalen här och han känns som trolig storfavorit värd att gardera. Tvingas erkänna att 2 David Sisu utvecklats rejält denna säsong och jag tror att han har goda chanser att ta sig förbi Global Noble från början och skulle han få bestämma en bit i loppet kan han bli svår att nå sista biten. Detta känns på förhand som det svagaste försöket och tror att man kommer långt med de två nämnda.

3) Det starkaste försöket i mina ögon är detta. Har dock en känsla av att flera stycken i första hand är mån om att gå till final och kanske inte offrar alltför mycket för att vinna försöket. Det gör att jag väljer att spika 1 Prawns här som vann spårlottningen. Han är kvick från start och jag har svårt att se någon ta en längd på honom första biten. Visade fin form senast och får Johan bestämma en bit här så tycker jag det skall vara svårt för övriga att plocka ner honom sista biten.

4) Från kort till långt. Ja efter att bevistat tre sprinterlopp så skall vi nu se hästarna springa drygt tre varv. Ofta brukar dessa lopp vara öppna och svåra på förhand men denna gång tror jag att vi får se en ny uppvisning av 10 Perfect Toll som borde gilla distansen. Han har i alla fall fungerat mycket bra på 2600 m. Det är denna gång voltstart vilket också är en fördel för honom. Kommer han tidigt så blir han troligtvis släppt till spets men blir det skapligt tempo tror jag Åke väljer att avvakta och lita på hans speed istället.

5) 4 Kalypso Face har övertygat på sistone och är kvick ut bakom bilen som det finns goda chanser för honom att ta sig till spets här. I den positionen trivs han bra och får tipset. 11 Beatles gynnas av att det är ett jämnt och bra fält. Då slipper han göra grovjobbet vilket han inte är så förtjust i. Avslutade sylvasst på Solvalla Elitloppshelgen bakom Your Love Lois och denne har ju visat sig vara riktigt bra. Efter det har det inte riktigt klaffa men kan få sin smygare här och då är han snabb till slut. 3 Pine Alone lär bli favorit efter den övertygande segern senast. Riskerar dock att få göra jobbet denna gång. Klarar det men det blir betydligt tuffare att vinna denna gång om så blir fallet. Fortsätter tjata om 6 Joker Stursk som ännu inte blommat ut hos Torbjörn men som i grund och botten är riktigt bra. Faller bitarna på plats kan det vara dags nu och han lär bli ganska lite streckad denna gång.

6) Ett mycket fint lopp för klassen där jag streckar samtliga startande. Det är en smaksak vem man sätter först i tipsen men jag väljer 4 Quenna Lavec som visat riktigt bra inställning till detta med tävlandet. Trots tuffa lopp så kämpade hon storstilat i maj. Dock var aktionen inte den den bästa näst senast och därmed var galoppen senast inte direkt överraskande. Räknar dock med att man fixat detta under det uppehåll hon haft sedan dess. 2 Warrawee Lizzy har jag följt sedan hon började starta då hon huserat i mina hemtrakter. Hon har riktigt bra kapacitet men han haft förmågan att strula ofta. Skulle man få ordning på detta i ny regi har hon mycket pengar att tjäna. 6 Flowstarter G. gjorde en enorm upphämtning efter galopp näst senast och stallet var mycket uppåt inför senast. Dock blev det galopp direkt även den gången och dagen var förstörd. Skulle hon sköta sig nu så är hon säkert med långt fram.

Systemet

1) 1,2,5,7
2) 2,4
3) 1 Prawns
4) 10 Perfect Toll
5) 3,4,6,10
6) Alla 11

352 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.