V65 Romme 6/8


E3-kvalRomme och mängder med fina 3-åringar finns på menyn. En given helkväll framför ATG-Live. Förra gången det var E3-kval skrällde det ganska friskt, men den här gången är hästarna indelade i färre antal kval och då minskar också skrällchansen. Spelvärdet går alltså att diskutera, men sex rätt ska det bli. Lycka till!

V65-1: Kulldrottningen 4 System Performance dyker upp redan i den första avdelningen och hon ska vara oslagbar om allt står rätt till hos henne. Alla vill ha hennes rygg och ”Tarzan” lär vara med på noterna direkt. Hon är väl nästan lika klar som Tekno Odin var igår…

V65-2: 5 Global Offshore gjorde en grym insats i förra E3-finalen och förlorade med en läpp emot en fantastisk Chelsea Boko. Nu har han inte startat sedan dess och det kanske kan finnas lite ringrost, så garderingen känns given. 7 El Mago Pellini var riktigt bra senast även om fick ge sig sista biten från ledningen, men jag tycker det är en häst under fin utveckling. Sprinterdistans borde inte vara någon nackdel och han är huvudmotbudet till favoriten. 9 Casanova Boko imponerade i ”geggan” på Mantorp senast och känns som en ”runnerup” i kullen. 10 Premier Kronos känns som ett riktigt ämne och tog första segern på klassigt sätt senast. Inte startat på ett tag efter det, men jag streckar på grundkapaciteten. 2 Young Angus Kemp var fin vid segern i finskt Hambo nästsenast och stånkade på hyggligt gången efter. Han har hittills haft svårt att räcka hela vägen på svensk mark och en finalplats kanske är maxudelning den här gången.

V65-2: 3 Pojke Kronos vann Ulf Thoresens Minneslopp senast och en rejäl summa kom in på kontot. Det var riktigt bra hästar han slog så hästen förtjänar verkligen ett gott betyg, även om han fick en perfekt resa serverad av Örjan Kihlström. Nu är det enklare emot och en mer offensiv styrning lär ligga till hands. Hästen kan öppna bra och han borde köra sig till ledningen. Han har dock vikit sig därifrån tidigare och har man råd att gardera så ska man göra det. 10 Standout var ruggig senast när han trots ett blytung resa slog riktigt hyggliga konkurrenter. Sprinterdistansen är han nog inte gynnad av och bakspåret minskar vinstchansen rejält, men kommer han fram i dödens så får nog favoriten svettas lite i alla fall.  11 Nostromo är en häst med gott rykte och hög kapacitet. Ett offensivt upplägg är nog att vänta och det har han visat tidigare att han klarar av. En häst som lär vara gynnad av kort distans är snabbfotade 6 Lillen Sisu. Vann klungspurten i E3-finalen nästsenast och är jämn i prestationerna.  1 Mellby Apollo vann ett riktigt billigt lopp senast, men gjorde det på en 14-tid full väg och det ska inte nedvärderas. Är startsnabb, men jag tror Per Lennartsson allra helst tar rygg på favoriten och säkrar upp en finalplats. 2 Polar L.B. lär också vara ute efter ledningen och det här är en fin häst som kanske också är gynnad av den kortare distansen.

V65-4: Öppnade loppet i omgången. 11 My Golden tillhör definitivt den yttersta kulltoppen och skulle vara värd en seger efter tre riktigt starka andraplatser. Nitlotten i spårlottningen gör dock att jag garderar då det är inte är så lätt att runda ett fält över korta häcken. 7 Quemadas känns som en häst under utveckling och jag tror faktiskt det kan bli ledningen här efter en bit. Hon var duktig som trea i E3-finalen nästsenast och en insats likt den som i försöket till den finalen räcker gott här. 6 Staro Glamour Miss har verkligen en trist resultatrad, men sedan tidigare vet vi att det här är en mycket läcker häst. Sprinterdistansen lär inte vara någon nackdel och hon ska med på gardering. 10 Freja Sund var väldigt svag senast och mycket svårbedömd inför den här starten. Presterar hon som i starterna innan ska hon dock räknas med chans i det här loppet. 12 Technology är inte så tokig och med klaffresa i överpacetempo kanske hon kan ställa till med ett korsdrag i kuponghögarna.

V65-5: 1 Queen Annes Lace tror jag stenhårt på ikväll. Hon gav ett rejält intryck vid sina första starter i karriären och vid fin inställning i förra E3-försöket när hon vann en tät slutstrid emot My Golden. I finalen var hon inte riktigt frisk, men gjorde det ändå bra som fyra. Senast var det väl inget superintryck på henne, men det var ett riktigt pissväder och det var inte så roligt att anfalla bakifrån. Nu är det helt andra förutsättningar och innerspåret är perfekt. Hon är startsnabb ut så här ska det vara spets och slut! 8 Metior Easy gav ett grymt intryck vid segern senast när hon tävlade barfota runt om och jag underskattar henne inte i spetsstriden. Jag hoppas ändå att spåret ska fälla henne i spetsstriden.

V65-6: Vilket försök!!! 7 Noble Knight fastnade jag för tidigt i karriären och nu har han levererat i två ganska så penningstinna löpningar. Med spår invändigt om Molle C.D. hade han varit ruggigt stenklar här, men nu är löpningsförloppet mer svåranalyserat. Eftersom han möter ett flertal undantagshästar här så får det inte strula för mycket från vingelläget och Örjan Kihlström kanske prioriterar en finalplats i förstahand. 2 Quid Pro Quo har inte haft turen hittills i karriären på körningen nästsenast följdes upp med en heroisk andraplats i Ulf Thoresens Minneslopp. Nu har han i alla fall haft tur med startspåret och  han ska givetvis räknas. 9 Increased Workload fick till det senast efter två floppar och nu levde han upp till alla förväntningar han har fått från stallet samt spelarkåren. En häst av denna kaliber är aldrig chanslös. 8 Diamond Duo har hög kapacitet och kommer bli bortglömd härifrån. 4 High Stage är också en mycket bra häst som kan skrälla om favoriterna kommer bort eller underpresterar. 3 Cool Style har hittills varit en slowstarter och måste öppna bättre om han ska någon chans över den här distans mot det här vassa motståndet.

Systemförslag:
V65-1: 4 System Performance
V65-2: 5-7-9-10
V65-3: 3-10-11
V65-4: 6-7-10-11-12
V65-5: 1 Queen Annes Lace
V65-6: 2-7-8-9

1x4x3x5x1x4 = 240 rader (V6)

Flerkupongen:
V65-1: 4 System Performance
V65-2: 5-7-9
V65-3: 3-10
V65-4: 6-7-11
V65-5: 1 Queen Annes Lace
V65-6: 7 Noble Knight

1x3x2x3x1x1= 18 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.