V65 Romme 1/6


Fredag och Romme arrangerar kvällens V65-tävlingar. Det är inte alls tokiga tävlingar den här kvällen. Mest ser jag fram emot finalerna av Sleipner Cup för dom fyraåriga kallbloden. Den öppna klassen tycker jag hör hemma på en V75-kupong! Där kommer Tekno Odin till start och det fenomenet vinner normalt sett mot sina kullkompisar. Idag är man belastad med dubbla tillägg vilket gör det hela klart intressantare att tippa till och att se på! Stonas uppgörelse är inte lika stark på profiler, riktigt öppet och någon rejäl rekordsäkning räknas jag med att få se. Pila Trö lyfts fram som en chansspik… Tippad näst sist i ronden och streckad just nu på 9%. Se upp!

 

V65-1: Vi inleder med ett sånt här lopp för hästar som kört lite fast i klassen. Räcker inte på V75 utan nöter till i sådana här lopp. Vinnarna roterar efter löpningsförlopp och formstatus. 3 Yosemite Boko är ingen riktigt vinnartyp men formen i gott skick. Dessutom har han begåvats med ett bra spår och kanske man man försöka spåra det här runt om. Hur ska man motivera övriga streck? Mycket jämnt bakom! Ta så många ni har råd med.

V65-2: Mycket fint fyraåringslopp för kallblod! Tre olika tillägg och längst bak står fenomenet 15 Tekno Odin. Det är en ultratalang som är klart bäst i åldersklassen. Var vid sitt sverigebesök senast bara bäst. Kanske är så idag igen… Det är dock såna här lopp man kan ana en förlust i. Bara bra hästar emot och några står ju start. 7 Titan Tabac är bra och står ju på rätt start. Intressant och kanske kommer man bra på det från springspår. 14 Ulvsås Zico står liksom favoriten längst bak. Är en riktigt bra häst men slår inte en favorit i skick.

V65-3: Den andra finalen av Sleipner-CUP. Den här gången är den vikt åt dom fyraåringa stona. Svårspelat! Det blir inte så mycket bättre av att någon formtoppat för att kvittera ut dessa 75 000kr. Alla som kör på förbättrad balans är ju mycket intressanta. Nämner två hästar och väljer att singla en. 10 Pila Trö gav ofattbart nog över 100ggr pengarna näst senast vid segern. Då klev hon runt dom längst ut i spåren på upploppet. Slog någon av dagens konkurenter utan problem. Riktigt fint intryck sett ur kapacitetsvinkeln. 8 Grändens Lomma vann försök till Kriterie-stoet i höstas och var en av hästarna som nämndes med respekt där. Det är enda segern på kontot… Lite på gång nu efter en fin medhängartid bakom Tekno Odin senast. 27,9 är fint och vi får se hur hon tagit det.

V65-4: Wången Cup. Ett av många lopp som ger prestigefyllda poäng till lärlingarnas tävlingsserie. Johan Unterstiener får tävla i den här serien på övertid, han är ingen lärling i mina ögon. 3 Adams Eve är ingen dålig styrning han fått av chefen till dagens lopp. Hästen har gjort allt rätt hittills i karriären… Ingen stjärna men så här långt ser det bra ut, i alla fall för lärlingslopp. Gick runt dom i spåren senast på en fin tid. 5 Lischla Dunder var toppfin näst senast när man slog av Ellen Propellen över upploppet. Det efter ha suttit långt bak invändigt och backats loss i sista sväng, väl med fritt imponerade man vid lätt seger! 8 Sharp Concorde var lite lättad i senaste starten och det såg bra ut. Rapp iväg från springspår och nådde rygg ledaren på en till slut bra vinnare i Xtra Hot Kemp. Följde med denna plikskyldigt till slut. 15 Oki On Line är i toppslag för dagen. Tre raka segrar och senast vann men på den i ögonfallande tiden 12,9. Det var under Gävles V75-dag och tiderna var extremt bra över hela dagen. Kommer ändå bli överspelad på det. Insatsen var dock rejäl när han gick runt dom från andra ytter och Katrin strödde lovord efteråt i vinnarcirkeln. 9 Odille var under all kritik senast på Örebro då man kastade in från ledningen. Känns lite tidigt att vara enormt förbättrad till idag.

V65-5: Kortlopp där jag inte är direkt hooked av någon deltagare. 3 Fritiof Piraten är bästa hästen i fältet… Han är ju till och med nämn som en av derbyhoppen i travrondens tävling. Alla som är nämna samtidigt hade väl varit 90%-are här? Lite knepig och kan ligga på en del, ojämn men i en ljus stund vinner han loppet. 2 Feast Your Eyes hör inte till mina favoriter, känns som han kan skrynkla ihop sig i ledningen. Hur som helst var han bra senast och är rapp från start. Tidig ledning och där kanske han får sitta ifred. Lite frågetecken för Nurmos stallform givetvis… 8 Valnes Bonnie är ändå en rätt fin häst som alltid spurtar bra. Lite underskattad men här har man ett uselt läge att kämpa emot! 11 Timjan U.S. fick en fin tid i andra starten för året senast. 12,9 drar ögonen till sig såklart. En meter längre lopp och man hade fått en seger redan då, den kan komma idag istället men känns som man är ute för sent på nytt från det här bakspåret.

V65-6: Plåt-Svens Minneslopp för treåringar. 7 Pojke Kronos är en auktionsdyring som inlett karriären mycket bra. Senast fick han glänsa i direktsändning på tv. V86 stuidion hyllade honom till skyarna och det kanske kan underlätta han väg fram till spets idag. Det är lite vingelläge men ingen invändigt har imponerat på mig. Det luktar ledningen lång väg och då ska han glida undan till slut. 11 Molle C.D. fick ett blytungt lopp senast när man tryckte sönder ledaren i omgångar. Kunde inte svara några till slut men det var en positiv årsdebut! Jag känner mig inte främmande för att han kastas loss idag igen, kan innebära sura miner hos favoriten. Taktiken kan i så fall bädda för någon annan i fältet.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 3,5,7,10,11,12
V65-2: 15 Tekno Odin
V65-3: 10 Pila Trö
V65-4: 3,5,8
V65-5: 2,3,8,11
V65-6: 7 Pojke Kronos

Systemförslaget är på 72r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.