V65 Östersund 8/6


Dubbeltrav på Östersund denna helg och redan på fredagen är det fina lopp. Treåringsloppet bör ha en klar vinnare i Quid Pro Quo som förra året var en kulltopp. Den positionen behåller han fortfarande och här vinner han från alla positioner. Riktigt fin häst! Bland fyraåringarna kommer Kash’s Cantab till start efter ihopskrynklingen under elitloppshelgen. Väl tuff inledning då men jag kan inte tro fullt ut på honom efter det. Favorit som jag försöker fälla, det känns som Noralf Brekken kommer göra ett allvarligt försök med Juliano Rags vilket kan öppna upp loppet. Avslutningen på streckspelet är ett mycket fint stayerlopp. Nahar gör debut för Bergh men jag tror inte på honom idag, det är skarp konkurrens!

 

V65-1: Lopp för hästar som inte tjänat sin första miljon och ingen tar steget till sjusiffrigt idag heller. 9 Hot Pot är ingen sprinter direkt men i såna här sammanhang kan det gå bra ändå. Härdad i mycket tuffa lopp på slutet… Senast var han ute i silverdivisionsfinalen under elitloppshelgen. 3 Thai Extreme var bra vid det senaste sverigebesöket. Perfekt läge och vad jag har läst så spurtade man vasst till slut senast i Norge. 12 Adena Boko är ute på långresa och bör ju räcka till hyggligt uppåt i landet. Hon är speedig och blir farlig om det blir överpace. Två lopp i kroppen så man borde vara nära toppformen. 5 Walsh Boko öppnade bra bakom bilen senast och nådde rygg ledaren. Fick perfekt lucka i sista sväng och avgjorde knappt över upploppet. Liknande motstånd här och bevisligen i form. 11 Mafioso skriks det lite här och var om… Härdad i tuffa gäng och kommer till slut.

V65-2: Treåringslopp där jag är mycket svag för 4 Quid Pro Quo. Var favorit till segern i uppfödningslöpningen förra året men var sämre där som trea… Han står nog kvar som kulltopp ett tag till in på den här säsongen. Debuten vann man enkelt men senast blev det stryk på Solvalla. Mycket bra som tvåa från dödens och inte långt från att vinna i en mycket snabb avslutning. Idag är motståndet lite mer ljummet och han bör bara vinna. 8 Jailhouse Diablo spurtade vasst till slut i sin senaste start med lärling i sulkyn. Klart positivt och idag sitter åter tränaren upp vilken inte borde bli sämre.

V65-3: Försök till Norrlands Grand Prix. Fyraåringslopp där det är fina hästar till start. 3 Kash’s Cantab trodde jag skulle vinna fyraåringseliten under elitloppshelgen… Det gick inte utan han orkade inte över upploppet efter en lite väl häftig öppning på loppet. Ett halvvarv längre här men loppet är billigare. Hur har man tagit det senaste loppet? 5 Juliano Rags har varit mycket bra en tid men riskerar att få göra grovjobbet här. Kan bli bortfintat av Adielsson i ledningen eller falla på att han trycker för tufft. Senast slog han utan problem nr8 från dödens. 8 Go Green Pellini har floppat en längre tid men nu ska han vara på rätt väg igen. Comebackade senast och var tvåa, det var inget krut till slut och frågan är hur nära han kommer nå sin kapacitet. Startsnabb och tar ledningen om man vill? Kan lika gärna backas sist, jag vill nog ge han en chans till… 2 Mr Vida är startsnabb och lättplacerad. Lär få ett bra lopp och ska inte nonchaleras. Finfin förra året men svikit en aning i årets starter. Intressant att se om man följer med Per Lennartssons uppåtform.

V65-4: Ganska öppet lopp och det krävs en rejäl gardering för att känna sig trygg. Väljer istället att gå fullt ut på förstahästen. 4 Merrimac är bra och har väl inte blivit sämre av att komma till Henrik Svensson stall. Den tränaren verkar på uppgång för dagen, fin form på hästarna dessutom. Hästen har nu gjort tre bra starter och är i slag. Senast avslutade man mycket vasst och slog några av dagens konkurrenter. 3 Young Mystic har vi tidigare satt dit till högt odds här på Vinnarskallar… Sånt glömmer man inte och det verkar som om hästen är fortsatt lite underskattad. Ute i två raka V75-lopp inför det här och då behöver man inte vara så rädd för motståndet.

V65-5: Öppet lopp! 10 Zeuxis Hornline är nu åter efter uppehåll och vi får se om hästen är i skick igen. Då är man rätt bra för den här klassen. Galopper på slutet och det är långt ifrån en klaring. Roligt med Akseli Lahtinen i sulkyn, han är en spelares vän som brukar ge hästarna chansen. 6 Excellent Launcher var ute i ett litet rövarlopp för att vara Östersund senast. Släppte ledningen och höll farten bra bakom fina Reveur Sand och Love Force. Kuskförstärkt idag och jag ser inga övermän i dagens startlista. 2 Mellby Toker är i alla fall bättre än raden. Den här hästen får inte till det man dagens förutsättningar går inte att klaga på. Känns som ett måstestreck även om segrarna kommer med mellanrum. 1 Greenhills Daisy gör här debut för Per Lennartsson och sånt är alltid intressant. Dessutom har man begåvats med ett perfekt spår och stallet är dessutom på väg ur sin svacka…

V65-6: Östersund stora stayerlopp. Rikigt fin upplaga vi har framför oss! En godbit! 12 Gentle Tilly brukar inte starta i sådana här lopp alltför ofta. Senast var man ute i Sweden Cup och gjorde det bra. Hästen är i mycket gott slag för dagen och frågan är om man inte bara spurtar ner det här med rätt resa. 7 Saston var ruggig en stor del av förra året innan man åkte ner till Frankrike. Inge större framgångar där och nu får vi se om man kan hitta tillbaka. Bra senast i åresdebuten utan att glänsa från dödens. Lopp i kroppen och man har kunnande som räcker till. 3 Goofy Bermon är ute över helt rätt distans. Riktigt stark och hästen är i toppslag för dagen. Senast hittade man en fräck lucka mitt i loppet och efter det var man bara bäst. Hygglig från start och sitter i tidig ledning här. Kan bli svår att nå! 13 Nahar gör debut hos Robert Bergh och det är spännande. Hästen har väl redan peakat hos Per Lennartsson? Stortrivs över lång distans och normalt är man med och gör upp om segern. Nu är det dock första starten på en tid, såklart förberedd i träning men konkurrensen är tuff här.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 3,5,9,11,12
V65-2: 4 Quid Pro Quo
V65-3: 2,3,5,8
V65-4: 4 Merrimac
V65-5: 1,2,6,10
V65-6: 3,7,12

Systemförslaget är på 240r/kr

 

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Pecka

    Ganska likt mitt. Men spikade även Excellent Launcher jag och låste på favoriterna i NGP. Fler i första och heltäckt i sista.

  2. 3
    Pecka

    Passar på att tipsa om att göra tvilling med favoriten mot Narold Vox i treårsloppet. Snart framme i Ös med en optmisitisk tränare där. Behandlat en del efter senast och läge för felfri nu.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.