V65 Östersund 3/9


Det är med dagens efter känsla jag förmedlar snabba och korta funderingar kring Östersunds V65-tävlingar. Vi får nog inte se några av dessa segerstrida på V75 inom dom närmaste månaderna.

 

V65-1: Får man betala ut 50 000kr till vinnaren i såna här lopp. Katastrofalt billigt lopp… 3 Simb Robitaille står med ett fin startspår och formen är god. Senast ute i ett tuffare lopp och det kan man glömma. Tolvåringen 4 Hot Tub matchas mot montélopp med höga förstapris. Frågan är i vilket skick han är till ett sånt här lopp. Jag tar alla hästar. Positioner och dagsform avgör allt.

V65-2: Kallblodslopp med femton hästar utspridda på två volter. 13 Bokli Pil är i god form och känns klart bäst på tilläggsvolten. Garderas upp med några bud på startvolten… 4 Trippa Undan har ett läckert namn. Hon är bra och är på väg uppåt i karriären. 5 Veabergetslindelin var ute i ett tuffare styrkeprov senast där Hulte Magnus vann. Fint kallblod som då kanske är lite missgynnad av sprinterdistans? 2 Algot Ålj med Ulf Ohlsson i vagnen. 10 Juni Kongen kan streckas trots spåret, det är en fin fyraåring som inte tjänat så mycket pengar än. Det går kanske att hävda sig mot äldre med tanke på det.

V65-3: Fyraåringslopp med 40 000kr till vinnaren. Känns billigt och vem ska sopa hem dom här slantarna? 9 No Limit King har tre årssegrar men är åter efter uppehåll. Kanske bara är positivt här då han är fräsch igen. 8 Benice Boko kommer från seger och behöver inte vara rädd för moståndet här. 2 Flyson såg jag göra ett hyggligt lopp förra året… Garanterat mycket lite streckad med Stig Bruksås i sulkyn.

V65-4: Ett längre lopp med femton hästar till start. Svårt! 14 Means Nothing var ute fredagen under Sundsvall Open Trot helgen. Tufft gäng där, helt annat här. 1 Doyoufeellucky har läge för vinst. Ute mot tufft gäng senast där han inte räckte till. Bra före det och det är väl en passande uppgift? Man kan nog strecka några till här…

V65-5: Dubbelcupen och det är fördel ston. Dock 2640m och då borde väl tuffare grabbar hinna ikapp, det är en snabb tanke som jag förmedlar här. 6 Lill Pär står i låga odds och går bra. Lär inte bli kioskvältare här men en häst på lappen. 11 Björkbacka Baron kunde inte ta 20m på Frk.Juventus tidigare i år men då var det kort distans. Det här måste tala för tilläggshästen som varit ute i bra lopp på slutet. 7 Vinn Kosing kommer från seger och min känsla säger att Jan-Olov Perssons hästar är lite på uppgång igen efter svacka.

V65-6: 1 Across The Bridge är långt ifrån min häst… Här ser det bara för upplagt ut med en spetsseger över spinterdistans. Dåligt emot, senast försvarade man sig emot Reveur Sand som är en fin häst.

 

V65 Förslaget:

V65-1: Alla sju hästarna
V65-2: 2,4,5,10,13
V65-3: 2,8,9
V65-4: 1,14
V65-5: 6,7,11
V65-6: 1 Across The Bridge

Systemförslaget är på 90r/kr

 

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.