V65 Örebro 2/11


Kvällens V65-omgång körs på Örebro och det är lite halvluriga lopp där det saknas riktigt säkra spikar. Loppen känns istället ihåliga och jag förväntar mig ingen sexsiffrig utdelning ikväll. Här är mina tankar och ett efterföljande system.

V65-1: Ett snabblopp som inleder omgången och jag börjar med att plita ner en chansspik. 10 Sundbys Gidde är ingen häst brukar vinna ihjäl sig utan är istället en enkel typ som brukar vara nyttig i loppen. I dessa sällskap brukar han dock kaxa till sig lite och jag blev imponerad av hans avslutning till seger nästsenast. Senast var det en kombination av tuffare motstånd och lite sämre löpningsförlopp. Så som jag läser lopp så blir det rejäl överpace och det ligger i grund till min tro om att Åke Svanstedt hinner fram till seger trots det korta upploppet! 5 Gordonia Dag är en riktig hårding som startas igång nu under hösten. Fått ett par lopp i kroppen och är han nära storformen duger han bra i det här sällskapet. 9 S.J’s Majesty har vunnit två spetstriumfer på sistone, men nu är det bakifrån och det missgynner såklart en startsnabb häst. 1 Caddie Eagle är det många som går och väntar på, men det verkar ta ytterligare ett tag innan han är tillbaka i samma slag som för ett par år sedan. 7 Victory Hill är en startkatapult som var bra i ett extremlopp senast. Han lär laddas härifrån och kan nå front, men min magkänsla säger att det kommer kosta för mycket i inledningen för att han ska hålla undan.

V65-2: 3 Holy Smoke hade en ruggig toppform tidigare i år när han radade sex raka segrar innan han gjorde en sämre insats på Åmål och fick vila resten av sommaren. Nu har han tre lopp i kroppen och senast visade han att storformen står på glänt igen. Jag tycker inte att moståndet ikväll skrämmer direkt och det här kan också vara en chansspik. Jag väljer dock att gardera med några hästar då jag istället dock ställning i första avdelningen. 5 Stigaxelsixten brukar stöta på bättre hästar än så här och inombords finns det mycket fart. ”Grön kusk” måste man alltid se upp med. 11 Nero Capar räckte inte riktigt senast trots barfotabalans, men jag tror inte distansen var den optimala. Ett halvvarv kortare den här gången och moståndet sämre, men tyvärr blev även utgångsläget sämre. Han borde i alla fall dyka upp där framme. 6 Vendi tror jag kommer laddas framåt omgående och den här hästen är bättre än raden. 4 Lilljeppe blixtrar till emellanåt och han brukar väl stöta på hårdare hästar än så här emellanåt.

V65-3: Ett fint treåringslopp med några riktiga talanger. 1 Julle var mångas Kriterievinnare i år, men hästen har svikit flera gånger i rad nu och man måste sätta ett frågetecken på dagsstutusen. Kunnande har han absolut och skulle han svara upp innerspåret är troligtvis loppet över, men jag väljer att dubbla systemet då jag inte riktigt litar på Juliano Star-hästen. Jag gillar 7 Maximera! Blev väldigt imponerad av intrycket han gav vid segern nästsenast och jag trodde faktiskt han skulle kunna kvala in till kriteriet senast, men han var dessvärre sjuk. Gör comeback nu och det kommer inte vara toppform, men på grundkapacitet tror jag ändå han kommer duga långt här.

V65-4: Omgångens spik hittar vi här och från ett perfekt springspår startar 6 Robis Sara. Hon inledde karriären på ett väldigt bra sätt och man trodde ett tag att det var kulltoppsmaterial, men utvecklingen planade ut lite för mycket under sommaren. Senast levererade hon en toppspurt när hon vann och intrycket var riktigt fint. Erik Adielsson är grym från start och härifrån kommer inte ekipaget bomma fronten. Åke Svanstedt har en mycket bra häst i 14 Opportunity, men uppgiften ser väldigt tuff ut och jag tror inte hon kan knäcka Robis Sara under slutvarvet. SPIK!

V65-5: Årets upplaga av Najos Minne saknar kanske den där riktiga stjärnan, men är istället ett jämnt lopp med fina hästar och det är väl en handfull hästar med chans. Tipsnicken ges till 3 Oasis Bi som stundtals varit ruggigt bra under året och visat att han är en topphäst. Startade i Tyskland senast i ett tufft lopp och från dödens där var han tidigt slagen, men han var klart ursäktad med den löpningen. Troligtvis har han gått framåt med den genomköraren och här ska han räknas med chans. 8 Kash’s Cantab har haft ett strulår där det inte har klaffat riktigt med positionerna och även det här är en topphäst. Han möter tufft motstånd varje gång och kanske är det lite mildare konkurrans den här gången. Spåret blev dock iskallt och han är ett streck av flera denna gång. 1 David Sisu har fått ett perfekt innerspår och han är riktigt snabb ut. Över den här distansen tror jag inte Jorma Kontio vill köra i spets utan siktar nog istället på en bra rygg och lucka tillslut. 4 Attorney Hanover glänste innan loppet senast men var helt utan geist när det verkligen gällde. Jag sätter ett frågetecken för formen, men streckar honom på grundkapacitet. 6 On Broadway tar jag med som ”idiot”. Visade  fin kapacitet i inledningen av året, men det har verkligen inte släppt till för honom hittills. Kanske kan ett kuskbyte vara det rätta receptet till framgång.

V65-6: Jag tycker sista loppet är väldigt svårt och jag streckar åtta hästar. Måste jag lyfta fram en häst får det bli 4 Celeber Sund som kommer från två rikstotostarter och går verkligen ner i klass den här gången. Innan dessa hade han nästan ett halvårs långt uppehåll så toppformen borde vara på gång. DD-draget?

Systemförslag:
V65-1: 10 Sundbys Gidde
V65-2: 3-4-5-6-11
V65-3: 1-6
V65-4: 6 Robis Sara
V65-5: 1-3-4-6-8
V65-6: 1-2-4-5-9-10-11-12

1x5x2x1x5x8= 400 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.