V65 Örebro 12/7


1) 5 Blue Rock lär bli stor favorit här och inget fel med det. Jag tror dock att han återigen kan tvingas löpa utvändigt ledaren här och även om han fixat det förut så är han lite sårbar därifrån och jag väljer att gardera. Även om man inte sett det på sistone så kan nämligen 3 Gossip’s Winner öppna riktigt snabbt och denna gång är det nog läge att verkligen prova första biten. Han har löpt minst sagt ojämnt under året men skulle han fungera denna gång är han minst lika bra som tipsettan. Skulle dessa två duellera så öppnar det för fler hästar och väntar på att 10 Pinepower Rose skall närma sig det han visade innan skadan. I grunden är detta en riktigt bra häst och insatsen senast visade indikationer på att han är på rätt håll igen. 9 Latitud gick ett riktigt bra slutvarv senast i Bollnäs och skall väl normalt vara bättre med det loppet i kroppen. Kan få ett bra smyglopp här och blir nog lite bortglömd trots allt. Liksom 11 Cayenne Käbb som var framgångsrik i rikstoton i vintras men sedan tappat formen. Återstår att se om han är tillbaka igen i slag nu.

2) Tar en chans och spikar 6 Charlie Sisu här. han värmde jättefint inför debuten hos Per senast och satt lite småfast sista biten in mot mål. Ska väl ha haft nytta av loppet då tycker man och här finns det möjlighet att tidigt komma till spets. Den positionen är alltid viktig men speciellt på Örebro. Han möter att par riktigt bra hästar i form av 1 Västerbo Highflyer och 11 Mellby Viking men då jag tror att dessa kan få lite struliga lopp så väljer jag att prova med spik här.

3) Flera fina treåringar gör upp här. Jag väljer att gå på de två som jag tror är de hetaste spetskandidaterna och därmed har fördelen att få styra loppet. Tipset till 2 Vincent Hall som vann enkelt från spets i debuten. Gjorde bara det som krävdes då och det finns nog en hel del till att plocka fram där. Öppnade bra med volt då så känslan är att han kan lägga iväg bra bakom bilen också. Viktigt att kolla eventuella provstarter innan tävlingarna. En som vi vet kan öppna snabbt är 5 Trapiche som spetsat och vunnit enkelt på sistone. Skulle hon nå dit igen blir hon svårslagen men känslan är att det är värre emot nu och att det kan bli svårt att komma till front här. Kan dock vinna även från andra positioner om det skulle klaffa lite.

4) 5 Causton har hittat en fin form liksom stora delar av Tommys stall. Visat att distansen inte är några problem och körs nog tidigt framåt här. Skulle han få överta ledningen blir han svår att nå men kan nog vinna även om han får löpa utvändigt. 14 To And Fro har vunnit flera starter på sistone men har då varit med i främre träffen från början. Andra förutsättningar här och det blir till att få göra jobbet i spåren istället. Har styrkan att göra det men samtidigt så får det inte strula för mycket. 3 Sith Lord är nog den tidiga ledaren i loppet och sedan får Erik ta ett beslut när tilläggshästarna kommer hur han lägger upp taktiken. Borde oavsett få ett bra lopp och räknas på det. 12 Stigaxelsixten har inte varit som bäst ännu detta år men trivs med distansen och kan få rygg på To And Fro under slutvarvet och i och med detta få en vettig resa. Har han hittat formen så är han i såfall en vass avslutare. 15 Blueberrysky har åter hittat stilen hos Anna. Trivs också med långa lopp och vann med Lasse senast. 9 Com Valle kan få ett bra lopp om Jorma hittar rätt från spåret här. Inte fått utdelning på sistone och formen är nog bättre än raden.

5) Normalt tycker jag inte om att spika hästar vars form känns lite osäker. Men tycker att det ser upplagt ut för 2 Nu Nu Hill denna gång när det värsta motbudet har blivit struken. Öppnar normalt sett snabbt och är spetsfavorit. Därifrån är det han som i såfall skall besegras. Provar att han är i tillräckligt bra form för att hålla hela vägen hem.

6) Många fina hästar här i avslutningen. Tipset till 8 Increase Workload som det blev fel för senast. Mycket vass gången innan och tål en hel del jobb. Att man håller honom som stallets bästa treåring hos Melander visar att detta är en riktigt bra häst då det finns ett flertal fina där. 1 Noble Knight var chanslös att hålla spetsen senast han hade samma läge. Har dock utvecklats efter det och skulle han hålla upp spetsen så är han inte lätt att besegra. Kan dock vinna oavsett bara det löser sig från innerspåret. 12 Cool Style är en riktigt bra treåring som normalt sett borde vara gynnad av distansen. Har många att runda här men samtidigt sin klart bästa bit under slutdelen av loppet och skulle det bli tempo så plockar han ner många till slut. 2 Herbie Ås tappade lite i speedkörningen senast men kom tillbaka sista biten. Känns också som distansgynnad och kan det vara dags för skorycket nu? 3 A.Hannibal är min spetsfavorit och därifrån har han gått bra förut. Guldtand lär nog vilja prova där också på hemmaplan och skulle han få sitta ifred en bit så kan han möjligen rinna undan till slut. 10 Polar L.B. har mött bra hästar hela tiden och växt in i kulltoppen. Har dock visat lite hetsiga tendenser stundom och distansen är knappast en fördel. Erik är dock duktigt att hitta rätta vägarna fram och han kan speeda snabbt en bit om han skulle få rätt lopp. 6 Bubba Sting gillar man i stallet och han har visat att han tål en hel del jobb. Dock har han ännu inte riktigt räckt till när han fått möta de bästa, skulle han ha lyft sig med de senaste loppen i kroppen kan han dock vara farlig att glömma här.

Systemet:

1) 3,5,9,10,11
2) 6 Charlie Sisu
3) 2,5
4) 3,5,9,12,14,15
5) 2 Nu Nu Hill
6) 1,2,3,6,8,10,12

420 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.