V65 Örebro 11/6


Första start denna måndag är redan kl 17:20 och det innebär att man hinner köra fem lopp före V65:ans start. Det tycker jag är ett upplägg att fundera på framöver med en liten ändring om att ha ett lopp efter streckspelets slut för att dela upp publiken en aning. Tävlingarna beräknas vara slut före kl 21:00 vilket känns bra för ”mitt i veckan” trav. Spelmässigt lockar det inte riktigt, det finns en del starka favoriten och bakom dessa är loppen mycket öppna. Kan bli bra pengar men den där dunderidén saknas så här dagen innan.

 

V65-1: Snabblopp som är öppet för dom bästa. 8 Embassy Caviar var ute i Victory Tillys lopp under elitloppshelgen senast, då hette övermännen Formula One och Winmecredit. Det känns som man går ner i klass här och Tony Wallin är en duktig skrällkusk. 4 Clear Sign har en seger längst upp i raden och det är en del startpoäng som kan ryka all världens väg idag. Det är en försöksvinst till olympiatravet och i starten efter var han med i finalen. Helt annat motstånd nu men formen har väl också blåst förbi? Bra läge och kan tidigt hitta till ledningen här. 6 Target Hoss klaffade det inte direkt för senast i en stentuff stoelit. Kanske hamnar man bättre på det med en svensk driver igen.

V65-2: Wången Cup och lärlingarna i centurm. Ledaren Johan Untersteiner skördar stora framgångar i den här serien. 7 Adams’s Eve var nära att ta honom till vinnarcirkeln i förra starten men åkte dit mot hästen i rygg den sista biten. Snöpligt men man var ändå godkänd i nederlaget mot stallkamraten. Samma motståndare i Alvena Rindi idag igen men jag tror inte på samma utgång. Trolig spets och slut vinnare.

V65-3: Treåringlopp där dom med lite fetare bankbok står med tillägg. Normalt ska det vara tufft att hämta in tjugo meter på en bra kullkamrat. 9 La Contessa prövades redan i sin andra start med barfota balans runt om och det slog väl ut. 15,8 och en överlägsen seger senast på Åby. 13 Berlock måste jag ha med. Hon avslutade raskt som trea senast bakom två av kullens bättre hästar My Golden och System Performance.

V65-4: 4 Keso är en stark rackare som har en knepig aktion. Det är mycket intressant att se vad Svanstedt har gjort med balansen och känslan är ju att han kan bära runt honom rätt bra. En månad har han varit nere på västgötaslätten och det är ju ingen tid som talar för en förvandling. Ändå ska han räknas direkt då han även i förra regin kunde vinna ett sånt här löp. 10 Natural Wonder är tillbaka ute på Jordanstorp sedan en tid tillbaka och det är med den träningen han tävlat bäst med. Hela stallet är lite på uppgång och troligen är denna valacken med i det uppsvinget. Rätt distans och motståndet är relativt blekt. 1 Geroge Sånna står fint till här och vann ju till och med för tränaren i senaste starten. 13 Goldomaster är rätt bra men formen är ett rejält frågetecken. Har varit ute i tuffa gäng och behöver inte vara rädd för dagens kombattanter.

V65-5: 3 Argwintina kommer från Richters stall som har haft stora framgångar med Sandbar Hanover och Orchidea S.L.M den senaste månaden. Den här har också visat gott formintryck och känns given med ett bra ugångsläge. 8 Main Kronos har nött på lördagarna utan att få full utdelning. Fin form men har ett läge att brottas emot istället. En måndagkväll borde det ändå räcka långt. 2 Jaguar Broline kan öppna rätt bra från start och med ett så här fint utgångsläge blir han att räkna med. Är liksom hela Per Lennartssons stall på väg uppåt igen. 6 Electra Sund har ett rätt trevligt kunnande men året har hittills varit en stor besvikelse, det ser inte ut att räcka till start i stochampionatet precis. Kan vara förbättrad snart nog, förhoppningsvis idag då hon är streckad. 4 Ego Sånna står hyggligt till här och streckas om man vill gardera lite hårdare.

V65-6: Öppen avslutning där jag väljer att gå på en chansspik. 3 Lineup Du Jape får Calle Lindblom i sulkyn vilket är mycket intressant. Det bör ge effekt och den behöver inte vara särskilt stor. Senast var hästen duktig från dödens där man kämpade väl till 100m kvar då man kastade in handduken och tappade några placeringar lite snöpligt. 2 Photoshop är en hygglig häst som jag är lite osäker på hur han kommer hävda sig sommartid. Snabb från start och tar ledingen här, det är inget dåligt scenario på Örebrotravet över kort distans.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 8 Embassy Caviar
V65-2: 7 Adam’s Eve
V65-3: 9,13
V65-4: 1,4,10,13
V65-5: 2,3,4,6,8
V65-6: 3 Lineup Du Jape

Systemförslaget är på 40r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.