V65 Örebro 11/10


1) Ett gäng gamla kämpar träffas här och de har nog gemensamt att de har sin bästa tid bakom sig. Dock nöter de på skapligt fortfarande. Tipset ger jag till 4 Brian Key som löpte rätt jämnt under sommaren och nu återkommer efter en vila. Tål en del jobb om så skulle krävas. 5 S.J.’s Photocopy har matchats i tuffa gäng utan framgång på sistone, enklare här och kanske kan sno åt sig ledningen. En annan som säkert vill ha den positionen är 1 The Bad Rock och skulle han lyckas svara blir han inte enkel att passera. Dock är innerspåret på Örebro som bekant svårt även om det blivit klart bättre. 8 Carmel har provat i småtuffa sällskap under året helt utan framgång, klart enklare här och kan öppna snabbt om laddning. Streckar även 7 Acclaim som kan spurta starkt och kanske får lite av sin gnista tillbaka mot detta motstånd.

2) 2 Natalie Crown har gjort ett antal fina insatser under året och känns som klart bäst av starthästarna här. Passar kanske bäst med smygare men mot detta motstånd så borde hon normalt hävda sig gott i spets också. Får agera dagens första spik.

3) 11 It’s Amazing visade sig vara en riktig löphäst senast då han värmde klart tveksamt men tog sig samman i loppet och lekte hem ett lopp som innehöll en hel del fina hästar. Attackerade från position en bit ner i fältet då så läget är såklart inte bra men inget som heller avskräcker helt. Tror att Erik gör slag i saken  när tempot bedarrar och med senaste insatsen på näthinnan så känns det som en vettig spik.

4) Ett ganska svagt lopp där det känns som mycket avgörs i starten. Kan Jorma hålla spets med 1 Teknekt  så borde han bli svårslagen då han fungerar fint i den positionen. Tror man reder ut detta och tar en tredje spik i rad.

5) Streckar på en del här i förhoppningen om att det skall rensa lite i kuponghögen. Gissar på en skapligt tuff öppning här och mina främsta bud är hästar som bör gynnas av detta. Tipset till 10 Jan Cahoot som kanske inte varit som vassast på slutet men som kanske känner sig uppåt om han skulle få hjälp med tempot. 11 Sweet Vilma håller fin form liksom många andra av stallets hästar. En gammal favorit dyker också upp i listan i form av 8 Fagerö som såklart missgynnas av läget men verkligen gillar om det blir körning och comebacken var positiv.

6) Streckar en del även här med samma förhoppning. Ger tipset till en häst som jag egentligen aldrig tagit till mig fullt ut men som är utrustad med rätt skalle i form av 2 Dicey Spicey. Hon kan mycket väl vinna direkt efter vila då jag gissar att hon är fullt fräsch nu vilket hon inte alltid ger intryck av. Knappast med och kör om spets men borde hamna vettigt till. Bäst är 12 Credit Fayline men här läget svårt, skulle det bli körning är han tidig men kan bli tempotorsk här. 5 Elstar Pride har visat rätt god form länge och fick vinna näst senast. Tävlat med skor länge nu och skulle han gå barfota så är han klart vassare också, varning här. 1 Lightning Kronos har god chans att spetsa trots det luriga innerspåret och där trivs hon utmärkt.

Systemet

1) 1,4,5,7,8
2) 2 Natalie Crown
3) 11 It’s Amazing
4) 1 Teknekt
5) 1,2,3,4,5,6,8,10,11
6) 1,2,3,4,5,10,12

315 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.