V65 Kalmar 23/8


1) Ett lopp där de flesta har passerat bäst före datum som det känns. En som verkligen borde höra dit är 4 Spring Ray som dock funnit en riktig formtopp på ålderns höst i sin nya regi och avslutningen senast var riktigt bra. Gynnas av det lilla fält som är denna gång och sitter han bara någorlunda till när det skall avgöras så tror jag att han spurtar ner samtliga denna gång. Spik!

 

2) Ett stolopp där det känns som om hästarna på tillägg står bra till. 9 Mermaid’s Legacy har haft fin form hela sommaren utan att få full utdelning. Loppet denna gång känns lite billigare än tidigare och hon spurtar bra så förutsättningarna är fina. 14 Que Linda är loppets bästa häst men jag är inte helt säker på hur bra formen är på den kanten. Hon behöver dock inte vara på topp för att kunna vinna ett lopp som detta. 10 Catchee Town är en annan som spurtar bra, lite seg senast men gick trots allt bra in i mål. 12 G.K.Uritza kan göra enorma prestationer ibland och insatsen senast visade på form. Tål offensiva upplägg när hon är i fin form och tar nog första initiativet av dessa hästar. 8 Flushing Meadows avslutade vasst senast och är nog bäst av hästarna på start. Dock riskerar hon att tilläggshästarna snabbt är fatt henne från detta läge. Streckar också 6 Unika Karsk som är min tidiga spetsfavorit och möjligen kan räcka därifrån.

 

3) Få hästar men några riktigt fina som kommer till start. Smaksak vem man sätter som vinnare men tar 1 Oliver Kronos på läget. Han var riktigt bra senast trots förlust då. Slutvarvet gick i 13 tempo och han höll tempot bra hela vägen. Borde kunna hålla spetsen här och tippas därför. Fredrik Persson har tagit fram en ny klippare i 2 Double Neo som förlorade mot en bra häst i debuten och sedan tagit två raka. Riskerar att få löpa utvändigt om tipsettan här men kanske visar sig vara bäst i alla fall. Streckar också8 Orion Kronos som normalt sett står bra till här då han mött tuffa hästar hela karriären. Läget här kanske kan passa då han borde en smygare denna gång?

 

4) Tre varv och lika många distanser. Inte helt lättlöst men tipset till 13 Wiss Pen som inte fått vinna trots flera fina avslutningar under sommaren. Gillar distansen och det känns som han möter lite enklare än vanligt den här gången. Behöver dock en smygare för att fungera som bäst. 11 Lyckes Per är stark och rejäl men dessutom rätt så snabb. Skulle han kunna nyttja läget här och få en fin position från början så kan det betyda att han får en rätt vilsam löpning och då är han riktigt farlig. 2 Hunch Alo lär tidigt söka sig mot spets för att sedan dra hårt. Han kan mycket väl räcka hela vägen med det upplägget. 10 King Bonnson har styrka och kapacitet för vinst men strular ofta i travet. 14 He’s A Gangster har bättre form än raden antyder.

 

5) 1 Inix Jubb har matchats uteslutande i V75 på sistone och gjort det bra. Rikstototstatus även på detta lopp men tycker det känns enklare än de han mött på sistone. Läget är bra och han har lillchans på spets. Därifrån vinner han högst troligt men borde ha bra chans även från annan position om han inte blir fast. Tror inte att Broberg gör långresan bara för roligt utan väljer att spika även här.

 

6) Svårvärderat från flera distanser. Men någon skall ju vinna och tipset får 14 Nino Coger som jag tycker brukar gå extra bra för Oscar. Klarar av att gå runt fält. 13 Ottey Coger är stallkamrat till tidigare nämnda och även hon kan göra en hel del. 3 Cotton Trader kan möjligen spetsa och borde då vara den främsta på startfållan. 6 Sir Lexington var svag senast men klart bättre starten innan. Lite ojämn men skulle han ha en bra dag så räcker han långt här. 11 Ellion Jem har svårt för att vinna men känns ändå inte oärlig. Formen är klart bättre än vad man kan utläsa i alla fall. 15 Zapdos Håjt möter enklare än normalt här, men är detta hans förutsättningar egentligen?

 

Systemet

1) 4 Spring Ray

2) 6,8,9,10,12,14

3) 1,2,8

4) 2,10,11,13,14

5) 1 Inix Jubb

6) 3,6,11,13,14,15

540 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.