V65 Halmstad 4/6


Måndagkväll och vi spelar till Halmstads V65:a. Svår omgång måste jag säga då dom flesta av favoriterna har frågetecken på formen eller läget.

 

V65-1: Klent besatt lopp för hästar som tjänat upp till 1,7 miljoner. 1 Conrads Garland är en fin sprinter. En start hittills i år då han spurtade bra bakom fina Haraldinho. Det var en rätt bra tid och man bör vara vassare med den genomköraren. Trolig spets och slut vinnare. Distansen är egentligen ett halvvarv för lång och man är bäst med ett lopp på rulle. Frågan är om detta inte blir ett sprinterlopp trots allt? 2 Nino Coger behöver inte vara fel att strecka… Fredrik Persson stall är i hysterisk form för dagen! Den här hästen var ju bra i vintras innan man tappade stilen. Här kommer man åter och hästen kanske är den enda som kan vara på väg uppåt i karriären även om det inte är långt kvar till hans max. 4 Mr Shimmer är i riktigt bra slag men nu börjar konkurrensen hårdna när vi kommer in i den heta sommarperioden. Känns som man får göra lite för mycket jobb här? Farlig annars.

V65-2: Lärlingslopp där det inte vimlar av formstarka hästar… 5 Hyacint har svek senast och frågan är hur bra man repat sig till detta. Mycket snabb från start och Angelica Jonsson brukar vara bestämd från start. Känns som en tidig ledare som i rätt skick bara vinner. 10 Viran Palema är också från Åke Svanstedts stall och kasnke är man värst emot. Härdad i tuffare gäng och man bör bli lite kaxigare idag. Bakifrån borde fungera väl, man har en bra speed att tillgå. 8 Angelice Coger jagar årets tredje seger. Den senaste togs i mars men formen känns trots det klart bra. Kämpigt läge här men Haugstad tillhör dom bästa driverna i loppet. En större gardingen känns inte långt borta då det finns frågetecken för nämnda hästar.

V65-3: Återigen ett tunt besatt lopp. Bara åtta ston känner sig manade att tävla om 40 000kr… Det är bara dåligt! 1 Longisland Icetea spurtade mycket bra som trea senast under elitloppsfredagen. Plusbetonad insats bakom två fina täthästar med Elaine längst fram. Innerspåret är lite problematiskt, känns som man blir över från start. Hur som kanske det löser sig ändå. 7 O.U.Glide kommer från seger och det här loppet är inte så långt från att vara utskrivet för henne. Sämsta spåret kan givetvis ställa till det. Senast kom man direkt till ledningen och slank undan över upploppet. 4 Good As Princess är ett fint sto som är duktig men ingen stjärna. Stallet låter uppåt och det bådar gott i all konkurrens, speciellt i en sån här ljummen. Kan lägga iväg från start och en bra position är att vänta. 3 Wiss Pocahontas är ständigt underskattad. Det är lite av ett hederssto som alltid gör bra prestationer. Säkert mycket streckvärd här och jag vill ha henne med.

V65-4: Öppet lopp med ganska orutinerade hästar, säkert kan vi få se någon rekordsänkning vi inte räknat med. 10 B.W.Connection gled till ledningen senast i ett lunchlopp. Det var nog inte så att han var blixtrande iväg utan kusken satt bara och höll i. Spets fick man och där var man mycket bättre än konkurrenterna. Såg lite knepig ut och att han fortsatt får tävla över längre distans känns som ett klart plus. 8 Blues Summerland kan nog också hantera en längre distans. Vid senaste segern så gick han en rejäl repa i tredjespår men vann ändå säkert den sista biten. Mycket starkt intryck men det avlades i april. Dålig i en start efter det men nu är man åter efter vila, svårbedömd. 9 Hubby Star avslutade bra i skymundan i den senaste starten. Då vann mycket fina Ronaldo C.N. och den klassen på motstånd ser jag inte idag. Farlig om det blir lite tempo på loppet. 6 Robbys Julero har börjat kunna tävlat kontinuerligt och blir allt bättre. Duktig tränare och den här ska passas framöver, jag vill ha med honom redan idag. 11 Bellman Boy spurtade bra senast. Kom bra på det men hade aldrig någon chans att nå ledaren som startade 20m före.

V65-5: Öppet tilläggslopp! 10 Indeed Southwind är en bra häst som nu är på gång igen. Seger i bagaget och man blir nog tidigt påpassad här. Senast rundade man dom från kön, en sväng i fjärdespår inräknad vilket är duktigt gjort. 6 Added Power har springspår och tränas av Åke Svanstedt… Det innebär nästan automatstreck. Hästen har bara startat sporadisk och är svårbedömt, åter nu efter uppehåll och vi får se vad han har att ge. 1 Arthur Boko vann senast i ett klent lopp. Ledde stort fram till sista sväng då han slog på en galopp. Ställde sig och kunde ändå vinna loppet, det finns fart i hästen. Nu har man bytt tränare till känslomänniskan Joakim Eriksson som gjort sig känd som en glädjespridare. Det kanske kan bli några tårar i vinnarcirkeln ikväll?

V65-6: 2 Emperador kan mycket i ljusa stunder och från ett så pass fint utgångsläge vinner han det här loppet ett par gånger av tio. Ingen mordvinnare på något sett men någonstans är jag tvungen att gå tunt idag. Takter och tränaren är nog bra revanschsugna efter Faschinations förlust i guldstoet igår. Senast tog Emperador han om ledningen enkelt och det blev lika lätt till slut. Här hoppas vi på en repris! 7 Origami har jag inte fallit pladask ännu. Senast på Örebro var han verkligen hästen i loppet, galopperade och tappade mycket fart i sista sväng men var ändå klart bäst över upploppet. Lite väl långt mellan starterna dock.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 1,2
V65-2: 5,10
V65-3: 1,3,4,7
V65-4: 10 B.W.Connection
V65-5: 1,6,10
V65-6: 2 Emperador

Systemförslaget är på 48r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.