V65 Halmstad 24/9


Halmstad inleder veckans V65-tävlingar och det är rätt fina förstapris och hyggliga hästar men det där lilla extra saknas för att jag ska gå upp i falsett. Omgången är inte särskilt lättspelad heller… Regnet har öst ner i Sverige men att det ska påverka just Halmstads banoval… Det kan man inte räkna med.

V65-1: Fyraåringslopp för ston med 50 000kr i förstapris och bara sju deltagare. Svagt! 4 Chat Chip gör första starten sedan andraplatsen i Stochampionatet. Då är det ett lite väl långt uppehåll men rädas konkurrensen behöver hon inte. Normalt sett en vinnare och vi börjar strecka där.

V65-2: 3 Mr Simpson är nog loppets bästa häst men han står med strax över 200 000kr på kontot av en anledning. Han blandar och ger i prestationerna, i ljusa stunder vill jag tro att han är något för V75. Ett par lopp i kroppen nu och näst senast kördes han av Björn Goop. Seger då och förhoppnigar om repris finns här. 5 Pioneer F.H. vann snyggt i sin senaste start. Freude D.E. och Åtting Hornline är ändå vettiga hästar hon passerade ganska lätt. Farlig i spurten igen. 6 Rico Follo har spetsvunnit för Svanstedt och när man står med springspår över kort distans blir man att räkna med.

V65-3: Treåringslopp för ston. Svårt och jag har inte fått kläm på vilka som kan vara något framöver. 2 Take Tanic gick framåt rejält under sommaren men har nu varit struken inför dagens lopp. Ingen bra uppladdning normalt sett men det var från spår 12 och kanske var det lite spårsjuka som spelade in? 1 Flash It Diablo inledde karriären lovande med seger men sedan har det krånglat. Nu har man lopp i kroppen och vi får se var det bär hän. Fint spår och intressant. 7 Wingait Sonja försökte kvala in till Oaks i senaste starten men räckte inte till då. Enklare emot här och man kanske går framåt med det loppet i kroppen.

V65-4: Långlopp och dom är alltid luriga och spelvänliga. 4 Lexus Lavec är en bra stayer och med en av landets bättre kuskar bakom tömmarna hade jag nog chansspikat. Nu kör Ulrika A Johansson och jag darrar på manschetten. Klarar tuffa lopp och är matchad mot bättre motstånd. 5 Que Linda prövar längre distans och det bör fungera vettigt. Hon har alltid en pollett kvar till slut, möter grabbar över längre distans och det kan bli lite tuffare att vinna. 2 Obelix G.T. är en dansk gäst som står start. Danskarna brukar ha hästar som trivs över längre distanser och när sedan Björn Goop hoppar upp kan det vara extra laddat. 3 Centro är rejäl och klarar distansen, 7 Orcas Bac finns det också bra styrka i då han fungerar. Skrällbud.

V65-5: Hallandsmästaren. Fint namn på ett lopp för högsta klassen. 3 Rutger Raket är en trevlig häst. Han har på något sätt en personlighet, aja jag vet inte varför jag gillar honom. Rask ut och bör få en fin löpning. Då är han riktigt kvick en kort bit! 1 Nick Nock har också dragit en vinstl i spårlottingen. Kvick från start och det är inte uteslutet att han kan hålla upp ledningen. Fint lopp att vänta oavsett. 7 Spring Erom var ute mot dom bästa i Sundsvall Open Trot senast. Ingen framgång där men det säger egentligen ingenting när han går ner så här mycket i klass. Fin löpskalle men aktionen kan lämna lite att önska.

V65-6: Avslutningen är ett riktigt getingbo. Försök till klass två i V75 och många hästar kommer med fina prestationer i bagaget. Här får man strecka rejält om man vill vara på den säkrare sidan. 1 Pampero avslutade mycket fint efter galopp på V86 senast. Tyvärr har han ett strulläge och galoppen kanske ligger på lut igen. 4 M.T.Guzzinati är alltid med i segerstriderna… Matchning i Danmark och det är inte så lätt att översätta. Bra spår och Sjunnesson kan nog ta vara på denna chans.

V65 Förslaget:

V65-1: 4 Chat Chip
V65-2: 3,5,6
V65-3: 1,2
V65-4: 2,3,4,5,7
V65-5: 1,3
V65-6: 1,4

Systemförslaget är på 120r/kr

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.