V65 Hagmyren 3/7


Två satta kallblodsspikar igår då Jenny R.G. och Puma Jerva levererade! Kul! Därför slänger jag upp tre spikar på den kalla rasen idag igen! Det är väl någon för mycket men jag väljer att skriva ett mindre systemförslag på förhand för att sedan ta ställning närmare start. Igår var utdelningen 367kr och det kan bli så att den landar där idag igen. Tror det kan bli lite bättre, någon storfavorit ska kunna svikta.

 

V65-1: Högsta klassen för kallblod och 5 Hallsta Lotus kommer till start. Alla yrar om hans storhet och den är enligt mig inte i närheten av Järvsöfaks. Det är bara det att det är en bättre driver på denna som jämnar ut det hela. Det kliar i min garderingspenna när han startar men jag väljer att stå över gardering idag. Stallet säger att hästen är lika bra med skorna på… Skitsnack! Många många meter sämre men här ser det för upplagt ut. 9 Myllarfaks gillar jag men det är inget riktigt segerläge idag. 2 Lomar såg tilltalande ut senast när Hallsta Lotus inte körde en meter i täten.

V65-2: Treåringslopp för varmblod. 10 Jailhouse Diablo spurtade snyggt som tvåa senast efter ett lopp i andra ytter. Det var kulltoppen och ledaren Quid Pro Quo som han inte kunde utmana. Fin i flera starter före det och har samlat ihop till en vinst. 1 American Idol är en fin fyraåring men tillhör inte dom allra bästa i kullen. Här har han perfekta förutsättningar att leda loppet runt om. Jag ser ingen värsting till start emot och då kan man glida undan i ledningen. Senast var han ute i ett ljummet gäng men var bara bäst vid överlägsen seger. 11 Todays Butterfly såg finfin ut senast som fastlåst och dom krafterna kan komma väl till pass idag. Intressant att se honom får chansen. 8 Resplendent Caviar har inte vunnit sedan november men går inte så tokigt. Idag hoppar Adielsson upp och skorna ska ryckas vilket är två hyggliga plusfaktorer som kan leda till förbättrat tävlande.

V65-3: 7 Månprinsen A.M. hör till mina favorithästar och så segervan som han är så är det lätt att singelstrecka. Riktigt fin häst som bara varit bra på slutet och här ska han vara bäst. Såg smällfin ut senast! 6 Hulte Magnus skuggade spiken in till upploppet senast men galopperade när han skulle försöka utmana. Det var inte några klara besked om hur det hade slutat med honom felfri. Idag står han 20m bättre till man jag tror inte det hjälper. Finnarna på start kanske kan vara något att eventuellt gardera med.

V65-4: Försök till dubbelcupen, dom här loppen ser vi överallt. Jag hade hemskt gärna sett fyraåringsloppet för kallblod på streckspelet istället! 12 Galina Dam gillar jag! Fint sto som dock inte är helt rumsren i loppen. Senast kördes man till ledningen och då trodde jag man skulle kunna skrälla till nästan 30ggr pengarna. Dock blev nykorade SM-vinnaren Jennny R.G. och Torlandia för svåra över upploppet. Dom ser jag inte i startlistan idag, mitt spikförslag. 3 Granessa öpnade bra senast och kom till leningen som man överlät. Tempot var högt uppskruvat hela tiden och man orkade inte riktigt hålla sin rygg (Galina Dam) till slut. Det var ändå godkänt och idag kan man nå ledningen initialt och på nytt få en fin resa när man står 20m bättre till. 7 Nordvanja har inte några färska prestationer i ryggen som är något att luta sig emot. Visat bra kunnande tidigare och uppgiften är ganska passande då man har mest på bankboken och bara ston att möta.

V65-5: Fina fyraåringar gör upp! 5 Occhione Jet var rapporterna inte så värst positiva inför debuten senast. Resultatet blev ett helt annat. Hästen var lysande när han spurtade ner två fina fyraåringar. Han hade långt fram till dom men tog in alla metrar, ofattbart bra. Nu lär han vara något snäpp vassare och då ska förlusten ligga en bit bort. 1 Vincennes gillar jag och henne lär dom pröva att köra i ledningen med om hon kommer dit. Från start har hon kunnat öppna fint men det finns det fler som kan, läget kan också vara en fälla. Ingen optimal balans idag och man har siktat på ett lopp i mitten av Juli… 6 Perfectly Enough är en stor besvikelse så här långt i år. Vi har ju faktiskt hunnit halvvägs… Två floppar hittills och nu borde man prestera lite grann trots att Örjan är avstängd.

V65-6: Loppet för dom bästa. 7 You Bet Hornline såg snuskigt fin ut senast i Dannero! Det lyste om tränaren efter loppet och det kan man förstå. Nu fortsätter man matcha i lugnare lopp fastän formen hade räckt till att starta mot dom allra bästa. Litet strulläge här men jag är inne på att man bara är bäst i dagens skick. Det kan också vara så att man kommer till ledningen, är ju pilsnabb ut och någon konkurrent kanske såg honom senast… 9 Youpie har tänt till lite sedan han kom i träning på Umåker. Sett mycket fin ut och han känns given om man väljer att gardera. 3 Bachelores Dream har i alla fall en beundrare i mig. Ett hedersto som går till linjen!

V65 Förslaget:

V65-1: 5 Hallsta Lotus
V65-2: 1,10,11
V65-3: 7 Månprinsen A.M.
V65-4: 12 Galina Dam
V65-5: 1,5
V65-6: 7 You Bet Hornline

Systemförslaget är på 6r/kr

Jag har inte riktigt bestämt mig om flerbong eller U-hästar.

 

5 Comments

Add yours
 1. 1
  Ivarsson

  Vincennes är inte anmäld till Stochampionatet, annars skulle man nog inte matcha henne i den här serien då finalen går torsdagen innan Stochampionatet. Men du kanske menade Norrlands Grand Prix-finalen som loppet man siktat på länge?

 2. 2
  Henrik Lagerstedt

  Yes, jag var inne på Sören Lennartsson hemsida och läste att man siktar mot finalen av Norrlands GP om två veckor.

  Kanske var otydligt skrivet när Stochampionatet nästan krockar men det är samma förutsättningar idag! 🙂

 3. 5
  Ivarsson

  Haha okej, då vet jag. Måste vara första tränaren som ställer in siktet mot just det loppet redan långt i förväg, men vad ska man göra när ägarna klantar sig. Äger man ett sto så måste man ju anmäla till Stochampionatet eller???

  10 min kvar till start… riktig höjdare!
  Vore intressant om Perfectly Enough kvalar in till finalen. Då är det Örjan upp och skoryck i finalen!
  Ännu mer intressant är ju att se om italienaren glänser lika mycket igen och förhoppningsvis ännu mer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.