V65 Hagmyren 2/7


Hoppas några av er fick glädje av chansspiken Paradise Beach som vann till 13ggr igår. Inte lika fräcka spikar idag när Sleipner-dagarna inleds på Hagmyren. Det är gott om kallblod som ska tävla och jag har lärt mig uppskatta dom här tävlingsdagarna med fina kallblod till start. Höga förstapris och en del i ordningsställda hästar. Kallblodsstona i högsta klassen bör vara årets uppgift här med en kvarts miljon att köra om i SM. Spelvärdet ikväll… Jag tror det kan bli fyra favoriter, ett motbud och en ”ostreckad” häst som vinner. Läge att spela med U-hästar.

 

V65-1: Ett varmblodslopp inleder och det är ett sånt där, vi sitter fast i klassen-lopp. Hästen med bäst form kombinerat med löpningsförlopp vinner. Inte helt lätt att ha facit på det. 4 Elles W.Phedo är ett fint sto som ständigt gör fina lopp. Att man inte betvingade True Advantage och Noir De Cherie senast är henne förlåtet. Bäst form har 2 Walsh Boko men han är en liten nykomling i det här sällskapet, står tufft inne på pengar. Kan bli en bra resa idag och man är farlig, senast vann man från dödens men det var inte några stjärnor man betvingade. 3 Tarpoon Bris har lite fart i sig men är ojämn och dessutom verkar han inte hålla ihop något speciellt. Ständig luring.

V65-2: Försök till dubbelcupen. 10 Järsö Rune är tillbaka efter uppehåll. Han är rätt kvick i benen och i den här klassen passar han in. Anmärkningsvärt dålig rad och kanske får lite spelvärde idag, jag har ofta sett honom som hårt betrodd. Stort frågetecken för form och ett litet för löpskalle men JOP vann V75 i lördags. 11 Snygg spurtade bra längst ut i banan senast i ett V75-lopp. Ett bra formbesked och här kanske man hinner fram med lite längre distans. 7 Penning såg väl bra ut senast innan man fick en galopperande konkurrent i knät. Det är ingen tokig häst och oddset idag lär vara glatt. 8 Trons Pila går alltid bra när hon är på besök. Den här gången får hon möta grabbarna rakt av, annars är det ofta ston eller något handikapp mot hingstarna. Lär sluta långt framme. 6 Flex är åter efter en blek insats och vi får se om han återfinner toppformen. Normalt är väl lång distans att föredra men efter vila borde det väl saknas lite. Kan man ta med.

V65-3: Stolopp för kallblod upp till fem år. 6 Puma Jerva har väl lite av årets bästa uppgift här. Vet inte riktigt hur hon ska förlora loppet. Tiderna hon går är svåra att matcha för övriga och det ska bli kul att se hur den för mig okända kusken klara favorittrycket. 8 Balder Stjerna årsdebuterar och skulle kunna vara tvåa i mål.

V65-4: Lärlingslopp där tipsettan har skrapat ihop till en seger. 10 Larry Spike står med tillägg men har springspår och med en bra start kan man sitta i ledningen, då är loppet över. Senast satt han fast med krafter kvar i ett långlopp som vann av Causton. Det såg tilltalande ut och att dagens distans är över medel känns mycket bra. Vid andraplatsen var det Causton som var för svår. 4 Living Peak gör en intressant debut i norra sverige. Hästar från syd brukar räcka till väldigt bra där uppe och särskilt i den här klassen sämre lärlingslopp. Känns som ett måstestreck om man får lite vettiga rapporter från stallet. 12 Shakhire Flanagan är anmäld med FD:s skötare Erik Holm. Sitter han upp så är vi så gott som tvungna att vara med när kusken vinner sitt första lopp. Matchad i relativt hårda lopp, här bör man göra en bra prestation annars ryker lite startpoäng. 7 Kvikkjokk låter som ett kallblod på namnet men är en valack efter Com Hector. Senast ute i monté där man ledde loppet till sista sväng. Det var väl en hygglig insats som är svårvärderad.

V65-5: Kallblods-SM för ston. Det är en fin sudd till vinnaren och man borde ställt i ordning sitt sto. Jag ser två hästar som bör göra upp med lite små frågetecken kring båda. 8 Jenny R.G. Gillar jag verkligen och jag inbillar mig att det är tur att amatören kör henne själv för konkurrenterna. En Ulf Ohlsson hade nog förbättrat henne en del. Osäker på benen men felfri spurtar hon alltid bra. Form och här är det dags för en seger! 2 Nordblomma är titelförsvarare och hit borde man siktat rejält. Fin häst som brukar spurta bra, jag har ingen jättekoll på hennes status då hon gått monté på slutet. Andrahäst hos mig men att ta två är inte aktuellt, då tycker jag ni ska fylla lite till! Fint streckvärde bakom dessa.

V65-6: Försök till diamantstoet avslutar. 11 Ariel Boko gillar jag och det är en hygglig favorit men något spelvärde finns inte. Senast var hon skyldig att vinna efter ha fått det serverat med fint tempo. Lite jobb till slut men gick pliktskyldigt förbi en tapper ledare och man var långt före resten av fältet. 7 Penny Of Man var åter efter uppehåll senast och det var i ordningställt direkt. Tredjespår fram till dödens och man kämpade sig förbi den sista biten. Mycket bra gjort och borde vara lite bättre idag. Spännande start. 2 Windness kördes tufft till ledningen senast men hade inget svar på upploppet. Det var rätt förståeligt och vi får se hur hon tagit den genomköraren. Står ju fint inne här och har en fin placering på gaffeln. 3 Carlos Lady orkade inte från ledningen senast och jag skulle vilja se henne bakifrån istället. 4 Floradour var fyra i V75 näst senast och smyger med här för att spurta till slut. Ett långskott.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 4 Elles W.Phedo
V65-2: 7,8,10,11
V65-3: 6 Puma Jerva
V65-4: 4,10,12
V65-5: 8 Jenny R.G.
V65-6: 2,3,4,7,11

Systemförslaget är på 60r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.