V65 Gävle 15/11


1) Ett kallblodslopp för högsta klassen inleder omgången och där lär 8 Faksen J:r bli klar favorit efter segern senast. Han är dock beroende av lopp och från ett svårt läge kan det häxa och kan känns absolut värd att gardera. 1 Lomar har haft uppehåll men var riktigt bra under ett tag i somras. Till skillnad från favoriten har han ett läge som garanterar honom en vettig resa och han är riktigt snabb en bit när han bjuder till. 3 Lix Mollyn var fin vid spetsvinsten på V75. Kan möjligen komma åt samma position igen och det vore nog en fördel för honom. Trivs med Torbjörn. 11 Nordblomma är riktigt snabb och vann senast.

2) Ett treåringslopp där jag tycker det är svårt att placera hästarna inbördes. Streckar alla på stora systemförslaget men väljer att lyfta fram två som jag har lite extra känsla för. Tipset till 6 Broadwind som spetsvann på ett tilltalande sätt senast, bra läge för dacapo här. 10 Global Opinion har bytt regi och känslan är att han möter enklare här än han ställts emot på Solvalla.

3) Han har inte vunnit på länge, lär utrustas med pjäxor och körs av preparéstyrningarnas okrönte kung. Trots detta väljer jag att spika 9 Maharajah nu. Han lär aldrig komma tillbaka till den kaliber han höll för ett par år sedan men dessa skall han ändå utan problem avfärda även om han inte är på topp. En lugn start och successivt avancemang framåt så skall han på hårdhet avgöra loppet sista biten.

4) Tycker detta känns som den klart enklaste uppgift som 14 Elles W.Phedo ställts inför på väldigt länge. Linda är en duktig kusk och normalt skall hon kunna avancera här så fort man intagit sina positioner och sedan avgöra loppet på hårdhet. Nästa spik.

5) Väntat ett tag på att det skall släppa för 4 Ulvsås Zico som känns som en riktig topphäst. Han har dock haft svårt att riktigt få till det under året. Han känns i alla fall stabilare nu och får tipset på att jag anser honom bäst i grunden. 1 Qravatt gillar distansen och Gävle. Har tidigare öppnat skapligt från innern och skulle han hålla spets så lär det bli ett jämnt hårt tempo. 5 Väskinge Pilsner har återigen kommit in i en galopperiod, skulle han sköta sig har han bra fart och distansen är ingen nackdel alls. 9 Nordvanja är fältets snabbaste häst men trots flera segrar under året tycker jag inte att hon sett riktigt bra ut någon start, skulle hon ha hittat tillbaka till vad hon visade förra säsongen så blåser hon runt många på kort bit. 3 Närby Kalabalik har hittat formen under hösten och även han finner distansen passande. Den är mer tveksam för 2 Cali Maks men han har hög kapacitet och en duktig kallblodskusk i sulkyn. 7 Timon Ill är en gammal favorit som senast visade klar uppåtform. Trivs även han på distansen och får agera kioskvältare denna omgång.

6) Tycker att 1 Bam Bam V. gjorde ett riktigt kanonlopp senast trots att det inte blev seger. Fick en tuff väg fram till dödens och utmanade en bra häst långt in på upploppet då. Även om innerspår på Gävle inte är optimalt men han kan öppna bra och ger honom rätt goda chanser att hålla spets. Skulle han då göra om loppet från senast så tycker jag bör bli riktigt svårslagen och han får bli omgångens tredje spik.

 

Stora systemet

1) 1,3,8,11
2) Alla 12
3) 9 Maharajah
4) 13 Elles W.Phedo
5) 1,2,3,4,5,7,9
6) 1 Bam Bam V.

336 rader

 

Lilla systemet

1) 1,3,8,11
2) 6,10
3) 9 Maharajah
4) 14 Elles W.Phedo
5) 1,2,3,4,5,7,9
6) 1 Bam Bam V.

56 rader

8 Comments

Add yours
 1. 7
  Pk

  Tvärtemot alla andra tror jag att han kommer vara bättre
  I år än alla andra. Tror de är klokt med få lopp de här året. Tyckte han såg väldigt fin
  Ut med öppet huvudlag som han aldrig går med plus skor. Barfota å helstängt m vincenns bana så blir de åka av

 2. 8
  Pecka

  Grattis BobGöran, det blev en ordentlig utbetalning på dubbeln ju. Skulle kanske haft jag också med tanke på att jag nötte med Gabuck för några år sedan. Men nu hade jag ju min idé i andra som jag gick rakt av på så.
  Kul i alla fall att någon får utdelning på det.

  Mvh
  Pecka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.