V65 Gävle 13/9


1) Tarzan ligger bakåtlutat och drar stenhårt i spets, har vi sett den förut detta år? Ja tycker chansen är god för ytterligare ett sådant lopp här. 5 Long Night visade vid V75 seger i Östersund tidigare i år att han kan lägga iväg bra bakom bilen och denna gång känns det läge för laddning igen. De innanför borde släppa och vara intresserad av rygg och väl i spets bör han ha toppchans om han är någorlunda i samma form som han var i somras. Helt ok avslutning senast i tufft gäng indikerar att formen bör vara skaplig i alla fall. Spik!

 

2) 11 Väskinge Pilsner var rent grym senast när Torbjörn fick köra honom. Han får chansen igen och även om läget såklart är lite lurigt så betyder det mindre i kallblodsloppen och han visade senast att tuffa lopp inte bekymrar honom det minsta. I ett annars streckkrävande lopp får han agera chansspik denna gång.

 

3) 14 Quipinni gjorde ett helläckert intryck vid en enkel debutseger. Att man tror på hästen visade sig sedan då man provade i ett Breeders Crown försök redan i andra starten. En galopp där gjorde att han inte fick visa hur han kan hävda sig mot de hästarna. Nu tillbaka i ordinarie klass och borde kunna nyttja spåret då han var kvick ut i debuten. Tror han är huvudet högra än de han möter denna gång och provar med en tredje spik i rad.

 

4) 1 Yes We Can galopperade tidigt senast men upphämtningen därefter var strålande och han visade att han är riktigt bra för klassen. Dock kan det föreligga galopprisk igen om hästarna utvändigt kommer snabbt på honom, felfri och utan strul är det toppchans. 7 Open Mind Bi vann senast på en fin tid men såg inte helt fläckfri ut varken före loppet eller under loppet. Med dessa frågetecken på de två stora förhandsfavoriterna chansar och heltäcker loppet då det säkert rensar bra om någon annan skulle vinna.

 

5) 2 New Shadows trodde jag på senast men då blev det galopp. Inget ovanligt med denna häst. Skulle han sköta sig här kanske det kan vara tidig spets och därifrån dra i ett jämnt tempo. Får tipset. 14 Beau Mec har bara startat två gånger detta år med både flipp och flopp som resultat. Är ju klart bäst i grunden men man vet inte riktigt var formen står i stallet och skulle han en något sämre dag har man förmågan att agera mycket segt och då är det inte alls säkert han går runt samtliga. 4 Kentucky Love får ingen vidare utdelning men känns bättre än raden. Får han smyga här så kan han vara med långt framme. 8 Ride The Brand är en riktig susare men trivs på distansen och smygkusk här vilket borde passa. 9 Such A Feeling har galopperat en hel del på sistone men kan ganska mycket när han sköter sig. 6 Interstate borde komma allt närmare formen ju fler lopp han får i kroppen. 10 Lukas E. brukar tävla bra i Gävle och Torbjörn upp denna gång.

 

6) 1 Disco A.E. får tipset då jag håller honom som spetsfavorit. Trots att innerspår bakom bilen inte är det bästa på Gävle. Har dock känslan att han kan hålla med hjälp av solfjädereffekten. Räddades av linjen senast och värsta formen kanske är över? Tvivlar inte på att 9 I’m The Answer är bästa hästen i loppet. Han har gjort en del riktiga topprestationer i USA. Handikappas dock av läget här då han måste attackera bakifrån. Räknas trots det tidigt. 6 Kash’s Cantab har lillchans på spets och skulle han nå dit så ökar han chanser avsevärt. Gjorde ett bra lopp bakifrån senast vilket borde indikera form. Streckar också 10 Prawns som trivs med distansen och är vass en bit om han får rätt ryggar. Kan bli bortglömd här.

 

Systemet

1) 5 Long Night

2) 11 Väskinge Pilsner

3) 14 Quippini

4) Alla 15

5) 2,4,6,8,9,10,14

6) 1,6,9,10

420 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.