V65 Färjestad 29/10


Inte lätt att tippa dagen efter Sebastian. Full pott för andra gången på kort tid!

Veckans V65-tävlingar inleds på Färjestadstravet. Ett par starka favoriter till start som det ser ut på förhand. Mycket Goop och Svanstedt handlar det om i vanlig ordning även om dom inte har sina bästa hästar till start här. Obesegrade On Track Piraya kan vara undantaget, jag har inte sett botten i Goops obesegrade treåring. När vi pratar obesegrade hästar måste man nämna Leopard C.D. som är en av segerstaplarna i travronden… Lugnt matchad och än så länge räcker han väl i klassen. Det luktar ännu en vinst!

 

V65-1: Två fina hästar sticker ut ur mängden i prologen. 6 Monte Major är en häst för V75. Där provade man lyckan senast men kunde inte ta något speciellt i en snabb avslutning. Bäst kunnande i det här fältet och tävlar mer mot sig själv skulle jag vilja säga. 2 Paying Guest är ett givet motbud från ett passande utgångsläge. Bra varje gång på slutet utan att det klaffat maximalt.

V65-2: Segerstaplaren ser ut att fortsätta marschen. 2 Leopard C.D. ”fegmatchas” uppåt i klasserna och det är charmigt. Bara fyra starter i år och man skyndar inte direkt framåt med hästen. Bara segrar och jag tror det blir en till idag. Man har en fin uppgift att spåra det här loppet runt om. 8 Com Valle har nyligen vunnit på V75 och ska inte nonchaleras. Längst bak står 14 Prince Elliot som är en lite flitigare starthäst än tipsettan. Duktig är han men lite ojämn. 15 Kendricks Victory debuterade fint hos Åke och lovade en del, ingenting har häst sedan dess.

V65-3: Goop har en lovande treåring som ställs för en ny prövning. 13 On Track Piraya har två raka segrar hittills i karriären. Släpptes till ledningen senast och vann lätt. Osynat och jag har svårt att placera honom även om dom hästar han slog i debuten har gått klart bra. Svårt att nå ledningen här man man ska nog börja strecka honom i alla fall. Vem ska man i så fall gardera med? Starthästarna känns klena… Kanske gästen 4 Sallow Blitz? 10 Village Surprise är åter efter uppehåll. Har 50% i segrar hittills, det blir svårt att hålla det även om tränaren är duktig.

V65-4: Stolopp med hästar på två volter. 11 I Love Stacys Mom är en fin tjej som har för lite pengar på kontot jämfört med kapacitet. Här räds man inga konkurenter men hon ska också ha sitt lopp på rulla för att leverera. 1 Soda har starka insatser i ryggen. Innerspår på start och man får en bra löpning här! 8 Gateruds Polyester var finfin vid vinsten men svek istället senast. En gång är ingen gång och nu får hon ett lopp på väntan istället. Svanstedts hästar på tillägg är inte så tokiga. 13 Memo Ribb som är rätt ny hos Åke och jag har inte fått kläm på vad hon kan i hans regi. 14 Oceano Di Venere kan en del. Duktig på Solvalla näst senast den tunga vägen. Lite tuffare senast när hon sprang en sekund snabbare men inte fått något med sig.

V65-5: Snabblopp där spetsstriden känns väldigt avgörande. 4 Tofu var mycket bra på V75 senast och med den insatsen på näthinnan kan det vara så att hon bara vinner ett normalt DD-lopp. Grovjobb då och en tapper tredjeplats, lite lurigt om hon kommer till tät här eller får svar invändigt. 1 Staro Capricorn har två lopp i kroppen efter lång vila. En finfin häst som inte presterat på länge. Nu hos Åke med loppen får vi se om han har något kvar att ge. Fint läge här för att smygas. 3 Say Me kan en del men blandar och ger för dagen. Duktig på Solvalla där han kämpade på trots ett lite jobbigare löpningsförlopp. Kan öppna från start .

V65-6: Kortlopp och jag väljer att låsa på Goop och Svanstedt som båda sitter bakom bra kusar med finfina utgångslägen. 2 Ipod har agerat stabilt på slutet och är bra för klassen. Treåringen blir än så länge bättre för varje start och har lite framtid. 3 Sugar Boy är Svanstedts val i loppet. Två starter i den regin efter längre vila och man borde bli allt bättre. Han har varit bra även i dom första framträdandena.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 2,6
V65-2: 2 Leopard C.D.
V65-3: 13 On Track Piraya
V65-4: 1,8,11,13,14
V65-5: 1,3,4
V65-6: 2,3

Systemet är på 60r/kr

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.