V65 Eskilstuna 27/11


Ikväll körs V65 på Sundbyholmstravet med Maharajahas besök som russinet i kakan. Det ser ut att finnas några riktigt starka favoriter och jag är rädd för att det ska bli en begränsad utdelning.

V65-1: Jag inleder omgången med att strecka hela åtta hästar, då jag inte riktigt litar på loppets mest spelade hästar. 11 Oregon Trail är en fin häst i grunden och ska normalt sett ha hygglig chans att klå detta gäng, men han är dock ingen vinstmaskin och garderingen känns given. Det finns framförallt några luringar som inte lär bli så härt streckade  10 Koreatj är bättre än raden, 3 Kruses Krabat är kraftigt kuskförstärkt och 7 Ride The Brand gillar lång distans. 4 Gant Cobra kan bli farlig från ledningen. 5 Quizmaster har faktiskt vunnit rikstoto i år och jag väntar på att han ska få till det i sin nya regi.

V65-2: I den andra avdelningen tror jag det blir favoritseger i form av 5 Quarz. Loppet ser inte alltför blodigt ut på förhand och hästen har visat fin startsnabbhet. Jag tror helt enkelt att Stefan Persson kommer få ta över ledningen och då är känslan att ingen av motståndarna är förmögen att utmana honom över den korta distansen. Stefan Persson är ingen vanlig vardagsbesökare på Sundbyholm utan vet vad han åker med den här gången. SPIK!

V65-3: 3 Maharajah har comebacken avklarad och alla inblandade var nöjda. Här kommer motståndarna lägga sig på rygg efter en bit och ekipaget kommer få defilera hem det från ledningen. Tråkigt, men sant. SPIK!

V65-4: Väldigt lågklassigt lopp och i bästa av världar hade man hoppats på en riktig dyngskräll. Här är det dock tydligt att många av spelarna kommer gadda rejält och det kommer bli ett rejält rundspel. Därför tänker jag snåla och enbart gå på fyra hästar som jag tycker sticker ut från övriga. Särskilt intresserad är jag av 10 Obelix M. som återkommer efter att ha varit från några månader och är det iordningställt direkt borde det räcka långt.

V65-5: Oj, oj, vilken skräddarsydd uppgift 6 Famous Dream ser ut att ha här på förhand. Det här är en riktigt fin häst som fortsatt har alldeles för lite pengar på sig och lyckas Per Lennartsson förvandla springspåret till en ledarposition måste loppet vara över. Hon är såklart kapabel till att vinna även från andra positioner också, men ledningen är närmaste vägen till mål. SPIK! 2 Örbäckens Cruella är en mycket värdig motståndare och  skulle Claes Svensson komma före favoriten från start så kan hon definitivt bjuda upp till kamp, men kapacitetsmässigt tror jag hon är lite mer begränsad.

V65-6: Ett femhästarslås avslutar mitt system och där ska man definitivt inte glömma 10 Nova J. som gjort två riktigt bra starter för Örjan Kihlström och jag tror kusken är riktigt sugen på att sätta dit henne. Senast såg man tydligt på honom att han ville köra i andraspår, men det hade inte gått att undvika dödens så ekipaget blev kvar på innerspår. Trots att man kunde lämna innerspåret i slutdelen av loppet blev det aldrig fritt och det känns som att det hade kunnat bli en fin slant om hon fått chansen.

V65-1: 3-4-5-6-7-8-10-11
V65-2: 5 Quarz
V65-3: 3 Maharajah
V65-4: 2-5-7-10
V65-5: 6 Famous Dream
V65-6: 2-9-10-14-15

8x1x1x4x1x5= 160 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.