V65 Eskilstuna 22/5


V65 tävlingarna avgörs på delar av redaktionens hemmabana Sundbyholm. Där får vi se ett gäng hästar från Roger Walmanns, Stefan Melander och Stig H Johanssons stall till start. Det höjer klassen på loppen med dessa solvallatränare på plats naturligtvis.Småmysig omgång och jag ser främst fram emot treåringsloppet. V65-3 och där får vi se hästar som kan klara sig väl framöver i årgångsloppen. Fina My Golden har springspår och är en tuff spik.

 

V65-1: Snabblopp och tipsnicken går till 3 I Wont Dance som är hästen i gänget för närvarande. Han är verkligen visslande från start men här kan man nog köra lite mer på säkerhet och glida till ledningen. Väl där är det svårt att spekulera i förlust… Det man kan ana är att distansen är 500m för lång men vem ska kunna hindra det här från att bli ett kortlopp i verkligheten? 4 Surtees Hanover är nu tillbaka i Roger Walmanns regi. Det blev inte många segrar i den första vändan i hans regi men det känns lite som om man är revanschsugna. Det har blivit en del gråa hår på grund av den här hästen är min känsla. 11 Persos Seaman har gått bra i tuffa sällskap och 10 Pinepower Rose är åter på tävlingsbanan efter långt skadebekymmer.

V65-2: Låga 20 000kr i förstapris på V65 känns inte helt ok… Givet streck på Örjan Kihlströms styrning men bakom känns det väldigt öppet. 2 Future Love är en fin fyraåring som väl kördes lite väl passivt senast. Hur som helst gick han bra som tvåa och gav ett rejält intryck. Det gav han också som treåring och jag är inte osäker på att han inte går till mål. Istället tror jag han kan bli nerspeedad. 6 Spring Photo har inte vunnit ännu i år… Jag gillade vad jag såg i vintras och trodde att han skulle kunna springa på sig lite pengar. Så har det inte blivit och nu är ju det tuffare konkurrens på travovalen. Kan spurta fint här. 3 Trevino Volo höll upp sitt innerspår på Solvalla senast och det mynnade ut i en säker spetsvinst. Det var inte speciellt imponerande utan Jorma fick mana på rejält upploppet ner, ett mättare intryck. Här är det kort distans och kommer man till ledningen igen kan det bli en repris.

V65-3: Kul treåringslopp där jag tror vi kan få se någon häst som hävdar sig i årgångsloppen framöver. 7 My Golden gav smått fantastiska underkant 8ggr i debuten. Det trots ett uppsnack om att hon ska vara bättre än systern Miss Wall Star som är en av kullens bättre fyraåriga ston. I debuten fick man ett smörlopp i rygg på ledaren och när man vreds ut på upploppet var man totalt ensam på plan. Mycket tilltalande… Galopp direkt från start senast, idag är det springspår och det känns passande. Chansspik. 3 System Preformance öppnade bra från spår fyra i volt men kom inte ner till plankan. Istället fick man kämpa den tunga vägen utvändigt om ledaren. Det var dock oproblematiskt, hon vara bara bäst från dödens. Klart bra och hon behövde bara påminnas kort på upploppet. Lillasyster till Friction som ju varit ett namn för Elitloppet under våren. 6 Rowena Rawenclaw öppnade bra från start näst senast och satt tidigt i ledningen. Då var det lite krävande banunderlag vilket kan ha varit förklaringen att hon var passerad före upploppet. Trea i mål ändå och hon känns vettig, farlig om man når ledningen från springspåret. Stall Walmann har tre hästar till start och alla har fått framspår. Någon av dom får loppet, jag har svårt att skilja dom åt före loppet.

V65-4: Ytterligare ett lopp med 20 000kr i förstapris… Fyraåringar som inte har tjänat så mycket stöter på varann och det är en klart ok propp. 9 Cutting Edge har visat fin kapacitet och är nu åter efter ha vilat sedan januari. Det är ett formstall men kusken är inte i samma slag som hästarna. Nu har hästen dessutom ett par galopper i raden som avskräcker… 1 New Charger blandar och ger lite granna… Jag får inte riktigt kläm om hur bra han är. Innerspår och Jorma Kontio i vagnen är inte några dåliga förutsättingar. 8 Overtaker By Sib vann två segrar i April innan det senast blev stopp på segertåget. Enligt stallets hemsida var det en sjukdom som spelade in och nu är batterierna laddade. Kör säkert på chans av Örjan härifrån och klaffar det brukar det sluta gott. 6 King Express har springspår och det gav honom ledningen senast. Där gick han undan till seger sedan en trolig vinnare galopperat på upploppet. Nej jag är inte alls såld på den h’r hästen ännu. Kommer Erik till ledningen kan man ju slinka undan såklart…

V65-5: Klar klassskillnad i dagens dubbels första avdelning. Mest kunnande har 11 Admiral Newport som bara borde vinna. Snuskigt fin vid ett par segrar i vintras och har en hög segerprocent. Ändå är han inte helt pålitlig… Kör Adielsson upp till dödens ska det vara klart. 3 Que Linda är ett fint sto som tar en långresa för att tävla på Sundbyholm. I rätt bra form på pappret jämfört med dom värsta konkurrenterna och har det bättre utgångsläget. 12 Ingas Hurricane fick gå en rejäl tid redan i kvalet och har tidigare gått väldigt bra efter vila. En häst med Katrineholmsanknytning som man måste hålla tummarna för. Kapabel för den här klassen.

V65-6: Lite lurigt kortlopp avslutar och att strecka på lite behöver inte vara fel. 10 Fantoccini är en spetshäst men jag har sett honom vinna bakifrån och allra helst på vardagstävlingarna ska det gå bra. Senast gled han till ledningen och var bara bäst. Då som spelidé och jag vill inte riktigt kliva av honom ännu. Stallets form är lite på gång, det är väl han som hävdar sig på lördagar av hästarna i gänget? 5 Say Me gillar jag och hästen brukar desstuom vara spelvärd. Här är han rätt bra inne sett till tjänade pengar och Johan Untersteiner i sulkyn känns bra. Distansen är dock lite kort… 6 Knifetown Lady kördes till ledningen näst senast och räddades av mållinjen. Bankkontot fylldes på med 100 000 friska kronor och det ska man nu bära. Jag får nog säga att hon är aktuell här.

V65 Förslaget:

V65-1: 3 I Wont Dance
V65-2: 2,6
V65-3: 7 My Golden
V65-4: 1,8,9
V65-5: 11 Admiral Newport
V65-6: 5,6,10

Systemförslaget är på 18r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.