V65 Bergsåker 30/11


Snabba tankar till fredagens ”dagen före” tävlingar på Bergsåker. Det finns ett par lopp som jag gärna tittar på. Tvååringsloppet med talangfulla Sally Hill. Kallblodsloppet där alla slår alla och möts väldigt ofta… Till slut så är stoloppet V65-6 sevärt när förstapriset är 150 000kr, då brukar kuskarna kunna tävla lite.

 

V65-1: Kuskmatch där Robert Bergh kör egentränat. Stallet är i toppform och det är svårt att gå ifrån 5 Loads Of Dosh när man spelar V65. Finfin vid vinsten senast, rundade till ledningen varvet kvar och var bara bäst.

V65-2: 4 Zertex är svår att placera efter enklare segrar men intrycket senast var mycket bra. Han såg ut att vara ute i paken på en lugn promenad. 7 Scargi skrällvann till över 100ggr pengarna näst senast. Följde upp det med dödens triumf senast och går ju framåt starkt nu.

V65-3: Final av en tvååringsserie med fina 150 000kr till vinnaren! 11 Sally Hill har satt sig i respekt hos motståndarna. Plumpen kom senast men insatsen var fin! Efter galopp spurtade man vasst i vida spår på upploppet. Verkar bli stor favorit och då måste man väl gardera Tomas Pettersson notoriskt? Svante Båth har tre konkurrenter men meddelar på sin hemsida att man inte slår favoriten…

V65-4: Öppet kallblodslopp! 6 Eldvin är en fin fyraåring och jag är ju lite positiv till Westholm nu efter segern i Onsdags på Solvalla. 5 Cali Maks passar inte innerspåret för men det gör Jorma Kontio. Stark och kapabel häst. 11 Gärdsjö Viking är en kapabel häst som jag spelat in fina pengar på. Hjärtestreck.

V65-5: Dagens Dubbels första avdelning dras med skrällvarning. Öppet men någon måste man nämna. 8 Split The Bill vann lätt och är Berghs val i loppet. Andrahansvalet 6 Stepping Starlight är en stark häst med speciell aktion. Svanstedt passar kanon som kusk men hästen har svikit lite i loppen i Norrlands så här långt.

V65-6: Final av stoserie och ett fint förstapris väntar vinnaren. 6 Check In Blågul är en fin häst som var förbättrad senast. Plusbetyg från dödens den gången och vi får se hur mycket kräm det finns kvar till det här loppet. Springspår är bra och man kan väl leda runt om? 13 Noir De Cherie gillar jag! Fin märr som har en vass speed till slut i loppen. Moppsar upp sig nu när motståndet är lite klenare…

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.