V65 Bergsåker 24/8


Bergsåker tävlar dubbelt. Dagen för V75 och vi är vana att se fina segertider redan på fredagens V65. Känns som ett gäng favoritsegrar och två smällar, vi får se var det överraskningarna kommer. Bra att få en kläm på stallform och banans beskaffenhet till V75. Svanstedt har lastat och är säkert segersugen i Sundsvall.

 

V65-1: 6 Oasis Bi gjorde ett topplopp utvändigt om Opiterguim på Eskilstuna näst senast. Torbjörn körde då och har chans till lilla revanschen här. 7 Attorney Hanover var en besvikelse senast… Kanske var nedsatt som flera andra av Åkes hästar. Jag ger honom en chans till. 3 Occhione Jet fick otroligt nog loppet kört i halsen senast och då fixade han biffen. Kanske är på väg uppåt efter några sämre insatser. Tuffa lopp förvisso men jag är ändå lite skeptisk.

V65-2: 3640m, ett riktigt styrkeprov! 6 Ultralum pratade kusken gulddivisionen om senast efter han vunnit helt överlägset. Styrkan ser inte ut att vara en nackdel och den här ska man nog strecka… Lage Berglund har ju tränat distansstarka hästar förut. 15 Classic Tile har redan peakat och är väl på väg att tappa slagkraft? Här passar distansen bra och Svanstedt är segersugen den här helgen. Streckas. 11 Prince Elliot har jag inte streckat i år och jag tänker inte hoppa på tåget nu. Besvikelse senast även om det blev ett rätt tufft löpningsförlopp. Tät anmälan hit, nja jag vill inte strecka trots att han varit bra till och från.

V65-3: Amatörlopp med fina 50 000kr till vinnaren. 3 Blueberrysky var riktigt på Solvalla senast när han höll undan för en starkt avslutande Spiegelei. Mycket meriterande och här har man hittat en fin propp med bra förstapris. Punkari är inte blyg i sulkyn och lär inte köra för sent. 8 Oppoppopp har gått bra prestationer en längre tid. Jag har inte sett senast men en sådan rejäl häst bör ju passa i amatörlopp, bara kusken får lite snurr på honom. 7 Mellby Toker är en ständig outstider… Ove Berglin har vunnit med honom en sprintermästartorsdag! Meriterande…

V65-4: Långlopp för kallblod och jag brukar inte alltför ofta spela till såna här proppar. 7 Hulte Magnus är en sån där Hutle-uppfödning. En treåring vann stokriteriet förra helgen och det är bra snurr in med uppfödarpengarna för tillfället. Den här har varit bra en längre tid och kommer ju med segrar. Var bra före det också då han utmandade finfina Månprinsen A.M. tidigt i somras. Jag har inte kört stenhårt i lopparkivet och har inte idéerna bakom. Inte kan ston palla dra hem detta?

V65-5: 2 Putte Topline var bra i V75 näst senast. Det är ingen sprinter normalt sett men jag vill inte räkna bort honom när han går ner i klass. 3 Conrads Garland vann spårlottningen och drar till ledningen. Åke kör hela vägen och det kan väl vara så att man rinner undan. Banan brukar vara tillräckligt snabb för att en sådan taktik ska vara effektiv. 5 Up Date Hoss hör till hästar jag gillar men inte klaffar det här? 9 Thrustworthy Ås har toppform.

V65-6: 4 Believe Me gick 13,5 på korta häcken senast. Då under snabba förutsättningar på Solvalla. Den här helgen brukar det också gå undan, då blir det tufft att ta 20m! 7 Lollo Tilly har ni som läst vinnasnack haft ögonen på. Senast vann man från ledningen som utlovat från AIK-Dansken. Sattes inte på riktigt prov men det såg bra ut. Jobbare löpning att vänta här.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 6,7
V65-2: 6,15
V65-3: 3,7,8
V65-4: 3,4,7
V65-5: 2,3
V65-6: 4 Believe Me

Systemet är på 72r/kr

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.