V65 Bergsåker 24/5


Omgången ser inte helt lättlöst ut på förhand och det finns inga storfavoriter för spelarna att luta sig mot. Så de som hittar rätt borde kunna belönas med en god utdelning.

1) 1 Trustworthy Ås har radat upp fina insatser under en längre tid. Senast blev han lite bekväm sista biten men sträckte på sig och höll undan trots allt. Tror att han skall ha skapliga chanser att hålla upp ledningen här och då han är den som visat bäst form på sistone så tycker jag att det räcker för min del att motivera som spik. Allra helst då han knappast kommer att bli favorit heller utan kan nog rensa rätt skapligt i kuponghögen.

2) 2 Lille Lomis var ute i Guldtäcket senast och gjorde det bra. Han var med i främsta träffen hela loppet och höll gott ända in i mål. Jag tror att kvällens distans dessutom är en fördel gentemot senast och han är jämn och säker och skall ses med god chans att leda detta runtom. 7 Nordsjö Douglas återfinns numer hos kallblodsnestorn Gunnar och det skall bli intressant att se vad han lyckats åstadkomma. Kapaciteten hos hästen är skyhög men han har haft mycket krångel under karriären. Skulle han fungera till fullo så är han nog helt överlägsen här och nöjer mig med dessa två på kupongen.

3) 1 Onroad är kvick från start och borde kunna hålla upp spetsen här. Fick en tuff öppning för tre starter sedan och fick ge sig sista biten. Lite lugnare från start här och han har goda chanser att hålla hela vägen hem. Får bli kvällens andra spik.

4) Lärlingar och ston är ingen enkel uppgift att reda ut. Ger tipset till 15 Alandias Michelle som jag tycker är riktigt bra när hon är på topp. Med tur kan läget här vara bra och hon får ett fint lopp. Inte helt säker på formen dock. 11 Draw The Line har tänt till i norr och gick bra för Jennifer för tre starter sedan. 2 Clay Dunder vann tillsammans med Jan Ove nyligen och visade då fin form redan i årsdebuten, sent loss med vass avslutning senast och visade fortsatt uppryckning. Väljer dock att göra det enkelt för mig och heltäcker loppet.

5) 4 Amnesia vann enkelt från spets senast och klar uppryckning från hennes sida. Skulle hon komma dit igen så ökar chansen rejält och hon får tipset. 12 One Way Street fick ett tufft lopp senast i rikstoton och räckte inte då. Enklare motstånd här och tål normalt en hel del jobb. 11 Sugar R.S. har sett formstark ut ett tag men inte fått utdelning alls. Klart bättre än raden. 6 Cherry Ann är stark och har mött bra hästar på sistone. Skulle hon få klaff nu och det blir tempo på loppet så plockar hon ner många sista biten, skrällbud. 8 Ramona Halbak har också varit ute i tuffa lopp ett tag och levererar jämna insatser, får sista strecket på detta.

6) 1 Moa Mollyn är kvick och Robert är en duktig kallblodskusk, från perfekt läge kan det mycket väl vara spets runtom som gäller. 6 Ögon Glöd har hittat en ruggig form för tillfället. Hittar hon bara ut och får attackera tidigt så blir hon tung att stå emot. 7 Torlandia har inte imponerat så långt detta år men är sylvass en kort bit om hon hittat sin form. Borde få smyga här vilket passar perfekt och då hon lär bli lite streckad här tycker jag att streckvärdet är mycket bra.

Systemet
1) 1 Trustworthy Ås
2) 2,7
3) 1 Onroad
4) Alla 15
5) 4,6,8,11,12
6) 1,6,7
450 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.