V65 Bergsåker 19/7


En fin travkväll med finalen av Norrlands Grand Prix som russinet i kakan. Det är ett riktigt topplopp med flera av de bästa i landet.

1) 1 Dalstuga Hilma har hittat en ruskig formtopp under våren/sommaren. Näst senast vann hon överlägset efter att ha dragit stenhårt i spets och senast gick hon först i tredjespår hela slutvarvet men avgjorde ändå säkert. Klart att motståndet är tuffare denna gång men Ulf är duktig från start och jag tror att spetschansen skall vara god. Därifrån blir hon svår att besegra utifrån det hon visat på sistone. Inleder omgången m,ed en spik.

2) 7 Carrie är ett annat formtoppat sto. Står perfekt inne på pengarna här och läget är bra då hon kan öppna rätt kvickt och med få hästar på startfållan borde hon komma bra till. Avslutade riktigt vasst vid segern och sköt till bra efter sen lucka senast. Litar på att John ger henne ett vettigt smyglopp här och då är hon vass sista biten, såpass vass att det bör kunna resultera i ytterligare en seger. Spik nummer två.

3) 12 Narold Vox har inte fått utdelning på varken form eller kapacitet på sistone. Senast så hamnade han sist och på speedwaybanan Hagmyren är det då omöjligt att komma till sedan. Avslutade dock mycket starkt och har matchat dessa hästar förut. Jag tror det blir tempo här och då skulle han vara riktigt gynnad. Såklart det är lurigt från läget men spelvärdet är istället desto bättre. 1 Resplendent Caviar testades barfota senast och det gav fint resultat. Efter en tidig attack så fick han rygg en bit och avslutade sedan klart bra. Erik upp igen och mycket bättre läge, om spets hästen att besegra. 10 Cabrea F.C. fastnade till slut i E3 finalen senast, inga mängder av krafter kvar men hon var inte helt tom heller. Blir allt bättre och hon avslutar ofta loppen starkt. 8 Bubba Sting körde Roberth offensivt med senast och han höll bra. Frågan är vilken taktik han väljer från detta svåra läge men körs han offensivt lär det bli bra tempo på loppet. Han är tuff nog att klara av detta men samtidigt öppnar det upp för andra. 9 Tell Me No Lies blev ett stallskrik barfota runtom senast. Missgynnad nu av läget då han är riktigt kvick första biten. Men visade i alla fall kvalité senast som räcker långt och stämmer det med loppet nu så kan han vara farlig att glömma.

4) Nu blev det svårt. Väljer att heltäcka detta lopp och hoppas att det skräller till. Tipset till 3 Skaffra som står bra till och gillar distansen. Hon har inte vunnit i år men tycker att hon gjort en hel del fina insatser i alla fall. Kanske kan komma åt ledningen tidigt här och där biter hon ifrån sig bra.

5) Ett kanonlopp kort och gott. Trots att det vimlar av topphästar så väljer utan tvekan att spika 7 Occhione Jet som imponerat stort på mig i de två starter han gjort på svenska mark. Först spurtade han strålande på Solvalla för att sedan öppna riktigt snabbt och spetsvinna på ett läckert sätt på Hagmyren. Tror att han får överta från stallkamraten Kash’s Cantab här och sedan skall han bli väldigt svårslagen om han är som på sistone.

6) 8 Saston är en toppstayer när han fungerar fullt ut, dock är han en av få hästar i stallet som inte visat gnistrande form och därför garderar jag. Normalt så vinner han detta även om han får gå i dödens hela vägen. 14 Vermo visade under sejouren hos Flemming att han gillar distansen och är spurtstark om han får vettiga ryggar. Detsamma gäller 15 Brianson som är van att möta högsta klassen uppe i norr. Slipper några av dessa nu och kan bli bortglömd.

 

Systemet

1) 1 Dalstuga Hilma
2) 7 Carrie
3) 1,8,9,10,12
4) Alla 15
5) 7 Occhione Jet
6) 8,14,15

225 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.