V65 Bergsåker 19/10


Mina snabba tankar till Bergsåkers tävlingar fredagen före V75. Hela tre kallblodslopp där det för treåringar är roligast. Hallsta Lotus har man sett förut och dom i sista avdelningen hör väl mer till nötarna. Varmbloden… Veloce De Fael har vunnit båda loppen överlägset, idag kan segertåget fortsätta. Oracle Kronos debuterar i Norrland.

 

V65-1: Kallblodslopp för högsta klassen. Favorit blir med rätta 3 Hallsta Lotus.. Går han barfota runt om finner jag ingen anledning att gardera. Det trots att formen är dunkel. Loppet går tidigt på streckspelet så infon om barfota har vi fått.

V65-2: Vi fortsätter med ett till kortlopp… 1 Carlos Dream kastades loss från start senast på Solvalla men tempot blev för högt uppskruvat i det montéloppet. Laddat batterierna och fått ett toppspår. 7 Tresor d’Inverne ska vara hästen i det här loppet… Strulläge och formen på Berghs stall lämnar lite att önska. 8 B.B.S. Centra börjar samla ihop till en seger. Duktig sprinter. 6 Gin de Zeun är härdad i lite tuffare omgivningar.

V65-3: Treåringslopp för kallblod. Kul men det är inte lätt tippa när dom kan sänka tiderna rätt bra från gång till gång. 10 Höstbo Lukas kanske inte hör till dom mest betrodda men är ett roligt streck. Galopper på slutet som döljer hans kunannde.

V65-4: 3 Fantom Håleryd pratar Svante Båth gott om men det visas inte direkt i loppen. Det gör att man står ”billigt” till i klassen. 2 Veloce De Fael har två segrar redan i Oktober men ett rätt osynat kort än så länge. Segrarna har tagit med gott om marginal till övriga…

V65-5: 11 Oracle Kronos har gått i tuffa gäng och borde spontant bara vinna när man tävlar i Norrland. Nu har man hamnat hos Jan-Olov Persson vilket är en ovanlig flytt minst sagt. Tror man ska läsa hans blogg på travnet imorgon, där kanske man kan få en vink om den här plus kallblodsloppen inom V65.

V65-6: Dagens tredje kallblodslopp inom V65. 12 Rimaggans spurt näst senast har jag kvar på näthinnan. Ger henne en chans till att prestera. 11 Qvarting slog flera av konkurrenterna senast.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 3 Hallsta Lotus
V65-2: 1,6,7,8
V65-3: 10 Höstbo Lukas
V65-4: 2,3
V65-5: 11 Oracle Kronos
V65-6: 11,12

Systemförslaget är på 16r/kr

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.