V65 Bergsåker 14/6


Bergsåker har liksom i gamla dagar tävlingar en torsdagskväll. Det är en riktigt bra omgång med flera gästar. Bland annat får man celebert att både min favorittränare och av AIK danskens favorittränare. Dock har bägge dessa haft lite tveksam form på stallet på sistone (med vissa undantag) och det gör att de kanske inte dominerar i den utsträckning de troligtvis skulle gjort annars.

 

1) Flera riktigt fina fyraårsmärrar samlas till start här. Trots det så tvekar jag inte att inleda med spik på kullens drottning 6 Vincennes. Hon har visat att hon matchar grabbarna i årgången på ett bra sätt och är totalt oöm för resor. Troligen släpps hon tidigt till spets här och sedan lär Akseli dra upp farten i så god tid att han inte riskerar en ren speedkörning till slut. Men även om hon inte skulle komma till spets så är det ingen fara då hon som sagt är stentuff och klarar av att löpa utvändigt i detta fält och vinna ändå.

2) 10 Braås Palema har utvecklats mycket på sistone och närmar sig landets bästa ston med stormsteg. Senast hon tävlade bakifrån blåste hon runt ett betydligt vassare fält på Solvalla på ett par hundra meter och det känns mest som det är galopp eller möjligen formtapp som några av stallets hästar visat som skall sätta stopp för henne här. Tror att hon fixar spåret och håller formen och ritar ner nästa spik här.

3) 6 Je T’Aime Winner vann i debuten och gjort det godkänt sedan. Mött ganska tuffa hästar ett par gånger och tagit max. Känns som motståndet här är enklare och läget gör att han får ses som spetsfavorit och därmed också tipsetta i loppet. 11 Razzo Rosso Doc har tappat från start i sina starter så tillägget spelar nog inte så stor roll. Han tål sedan att jobba i loppen och även om han fått på sig snabba pengar så tror jag att det finns utveckling kvar här att plocka fram 2 Quality Of Life var blek i debuten för Åke men den gången var det dålig bana och skor på. Gissar på att han är betydligt bättre förberedd till denna gång och även han mötte några dugliga hästar i början av karriären som han matchade då.

4) 1 Tresor D’Inverne var riktigt bra senast och normalt skall han inte vara sämre med loppet i kroppen. Tror dock att han kan få vissa problem att hålla upp ledningen här och garderas därav. 2 Super I.M. avslutade vasst senast och skulle han fixa spåret så är han god nog för att blanda sig i striden även här. 7 Glen Mohr är min spetsfavorit och väl där kan Sören sedan välja taktik. Visade näst senast att han tacklar distansen utan problem. 10 Odd Fellow hamnade snett på det senast så den starten kan vi glömma, normalt trivs han bra över denna distans men han kan tvingas backa sig sist och därifrån få attackera fältet. Då formen inte är tydlig kan detta bli för tufft. Likt föregående så hamnade 11 Daro Later i dålig rygg senast och drogs bakåt, dock var avslutningen utan tryck när han väl fick fritt. Har även tidigare tävlat ojämnt och visade vid några starter förra året att han gillade distansen när han fick sitt rygglopp. Speedigast i fältet. 5 Prince Kodak är även han ojämn men de dagar han fungerar fullt ut är han riktigt bra och kommer nog att köras offensivt om han skulle kännas fin. 12 Nose By Nose har inte fått utdelning i år och streckas liksom 3 Daring Daylight, 4 Barbeman, 8 Staro Evergreen och 14 Maillot

5) Många bra hästar här men av kostnadsskäl väljer jag att chansa och stanna på fyra streck här.  13 Björlifaks fick ett skapligt lopp senast i Bollnäs och höll bra då.  Kan nog komma skapligt till från detta läge och får därför tipset. 11 Krusen var rent oerhörd senast trots att han inte blev bättre än trea. Fick dock ett lopp först utan rygg och dessutom med många spår på vägen men kämpade strålande helt in på en fin tid. Risken är dock att han återigen får det tufft och det senast loppet borde i såfall sitta i benen tycker man. Skulle det klaffa så har han visat enorm form i alla fall. 10 Grei Sol galopperade tidigt i samma lopp senast men gick bra efter det. Riktigt bra bakom Krusen starten innan och håller även han kanonform. Kan nog bli bortglömd denna gång. 2 Hulte Magnus tror jag är den av starthästarna som gillar distansen bäst och skulle han komma till spets så försvarar han sig länge.

6) 2 Youpie var riktigt bra i ny regi senast. Kan mycket väl sitta tidigt i spets igen och därifrån försvarade han sig bra då. 3 El Sueco var stort slagen av tipsettan senast men bättre läge nu, tappade travet till slut gången innan och vissa frågetecken finns det för hur bra formen är just nu. 10 Conrads Epilog har suttit fast med krafter kvar ett par gånger i rad nu och skulle man öppna snabbt så kan det vara läge att bruka dessa reserver till slut nu. 11 Rutger Raket såg fin ut i comebacken senast. Kunde inte ta något nämnvärt i en snabb avslutning då men troligen bättre denna gång. Storskrällen är 1 Speedy Gold som fastnat två gånger i rad nu. Läget denna gång är perfekt för hans del och vi vet att han i ljusa stunder kan väldigt mycket.

 

Systemet

1) 6 Vincennes
2) 10 Braås Palema
3) 2,6,11
4) 1,2,3,4,5,7,8,10,11,12,14
5) 2,10,11,13
6) 1,2,3,10,11

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.