V65 Arvika 15/6


Arvika arrangerar V65 och det är inte speciellt vanligt… Det är också större tränare på besök och det här är Arvikas dag i rampljuset. Synd då att folkfesten lär vara begränsad med Sveriges EM-match i fotboll samtidigt. Kanske är det spelläge då folk har annat att lägga tid på eller så är det bara nördarna kvar och då finns inte spelvärdet där. Korta korta tankar är vad jag hunnit med.

 

V65-1: 1 Quantum Aramis är i härlig form och har en toppdriver bakom sig. 3 Staro Dynamite har inte den bevisade formen men lite kapacitet som räcker till för den klass han befinner sig i, ingen fighter… 2 Dicey Spicey åker ut till landsorten men motståndet tycker jag är hyggligt. Bra förutsättningar.

V65-2: Svårtippat lopp där jag vill strecka rejält. 9 Uncle Michael har varit hårt tryckt i toton fram till senast då han stötte på vasst motstånd på Åby. Lopp i kroppen och Svanstedts hästar är lite på gång igen efter en liten svacka. 11 Knight Indika mötte den kommande(?) PDA-vinnaren Opiterguim senast, det är lättare emot idag. 12 Bret Boko har två raka Solvallasegrar i bagaget och ska väl nämnas. Inte imponerat speciellt på mig och från bakspår finns verkligen chansen till förlust.

V65-3: 1 Watch Me Go Byebye har två raka andraplatser och närmar sig en seger. Innerspåret känns problematiskt. 2 Erst Tooma hängde på bra näst senast , det var rätt bra hästar före i mål. Floppade senast men är nu åter med laddade batterier.

V65-4: Kallblodslopp med hästar utspridda på tre volter. Mycket mycket svårt när det dessutom är ett gäng norska gäster som passar på när det finns tillfällen att starta ganska nära gränsen. 8 Zara Hegero kan en del och värd en varning. Att ta med för er som garderar på i loppet.

V65-5: 3 Persos Seaman var duktig utvändigt om I Wont Dance sensast. Det har inte varit min häst det här riktigt men har fått svänga om och nu kallar jag honom en hederskille. Nu är han i fin form och kanske bara är tuffast även från dödens här. 6 Conrads Garland är en vass sprinter och nu är det dags att ladda en kör så länge lampan lyser styrning. På Arvika lär det fungera extra väl, given!

V65-6: 8 Stormysky var en av kullens bättre förra året. Favorit till segern i kriteriet bland annat. Tung start på den här säsongen men senast blåste han runt ett mindre bra gäng i spåren. Inte varje dag men ser en sådan svepning… Han är aktuell för derbyt, hästar av den kalibern brukar hålla silvervisionsklass. Överlägsen om han lever upp till det.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 1,3
V65-2: 9,11
V65-3: 1,2
V65-4: 8 Zara Hegero
V65-5: 3,6
V65-6: 8 Stormysky

Systemförslaget är 16r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.