V65 Årjäng 21/5


Elitloppsvecka!!! V65 har ingenting numera den helgen att göra men det är en härlig tid på året. Årjäng börjar veckan och det ser ut som Åke Svanstedt kommer besöka vinnarcirkeln idag istället för till helgen då han är avstängd. Bra chanser med tipsettorna Helge Zonett, Classic Tile och Tab Hall.

 

V65-1: Inleder med ett snabblopp för hästarna som precis passerat Silverdivisionen eller som inte håller på lördagar för närvarande. 8 Classic Tile är ute på en lite ovan distans, han är ju mera en slugger som tål att gå hela vägen. Här är man bästa hästen och borde kunna reglera detta från dödens. Senast vann man över tre varv men det är lite långt mellan starterna nu vilket oroar en aning. 3 Cash Winning Vita är nu tolv år gammal men är i fint slag för sin ålder. Fick segern gratis näst senast och det var inte imponerande, mer känslorna tränaren har för sin häst. Bra sprinter och senast ska han suttit fast. Står därför fint inne här och är motbudet.

V65-2: Två fina fyraåringar ser ut att göra upp om segern. 7 Helge Zonett var mycket bra vid segern senast. Fick göra grovjobb men var bara bäst utvändigt ledaren och det luktade fler segrar framöver. Svanstedt fyllde i med några lovord i vinnarcirkeln… Lät mycket bra och känns som man har bra chans att håva in ett fint förstapris på 40 000kr. 1 Zivertsson har ett rätt läckert namn, han är också segervan så här långt i karriären. En plump på fyra starter är mycket bra. Senast öppnade man bra men en häst tog en längd på honom den första biten. Den gången släpptes man sedan fram till ledningen och där vann han med halva upploppet. Tilltalande men innerspåret känns lite vanskligt idag.

V65-3: Försök till dubbelcupen och då handlar det om kallblod. Bilstart den här gången och det är riktigt svårlöst när man tävlar så nära norska gränsen. Gott om norrmänn tar chansen och man kan inte räkna med att alla åker i lika angelägna ärenden när det är så nära att starta. 4 Nordli Spik var överlägsen vid senaste besöket på Årjäng. Bra spår här och man står också vettigt inne på pengar. Det är svårt att inte strecka honom. 10 Torpa Jo kommer från en seger på 25,5 i Norge… Imponerade! Gången före startade han på Årjäng och då höll man upp innerspåret och var överlägsen. Helt klart verkar det finnas fin fart i den här. Missgynnad av bakspår och distans är känslan. 8 Tres Ide var bra för tre starter sedan. Hon var en nästagångare som då vann starten efter efter en fin invändig löpning. Nu senast galopperade man och det lämnar ju lite att önska. Kämpigt läge och Morgan Ivarsson måste lyckas med styrningen.

V65-4: Ett stayerlopp där det är lätt att strecka 1 Cocktail Axe. Visade helt klart fart som treåring och nu verkar stall Goop ha fått ordning på galoppbekymren. Två raka segrar i klena omgivningar så det lär dra åt sig blickarna. Troligen leder man loppet runt om! 12 Quantum Aramis fick en fin segertid senast och den drog till sig mina blickar i alla fall. Tredje inner och lucka till slut. Då hann man ifatt hästar som skulle kunna tävla på lördagar, Luringen Palema och Democrat. Känns intressant på Årjäng med en sådan merit. 8 Persos Absolut är en stark rackare som är en outsider här. Hårt spelad på slutet och troligen blir det lite roligare streckprocent den här gången.

V65-5: Svanstedt har en ny förmåga till debut i sin regi. 5 Tab Hall ska ha gjort ett bra kvallopp och jag vet inte mycket mer än så om hästen skick. Hästen har tränats av Åke sedan i höstas och borde ju då vara rejält förberedd till detta. 3 Ride Lie Star är i toppform för dagen och när man har fått ett fint spår är man att räkna med på nytt. Senast sändes han fram i dödens på Lava Broline men kunde inte koppla något segergrepp på honom. 10 Lava Broline vann alltså senast men har nu lottats till ett sämre läge. Senast öppnade han bra till ledningen där han höll stången hela vägen. Det var på Åmål men öppningen var ganska vass. 9 Laurier Dag har ganska gott kunnande jämfört sina pengar på banken. Det är ingen bländande form men jag blir lite charmad när man har Tony Wallin i vagnen idag.

V65-6: Ett stolopp avslutar streckspelet. 7 Freia Bear är åter efter vila och i sulkyn sitter Björn Goop. Det på Årjäng och man har springspår! Mycket intressant och kommer man till ledningen måste det vara en riktigt bra chans. Spelvärdet lär bli tveksamt men som spik på V65 känns man ändå lite småfräck. 2 Maximillan var årsdebuten på Årjäng lätt. Det efter har gått runt dom från ett utvändigt slagläge, överlägsen då i ett lunchlopp… Senast öppnade man bra från start men valde att släppa ledningen och det blev till slut rätt långt fram till täten. Spurtade över upploppet men var långt ifrån vinnaren Kimono Pearl som ju är ett namn för stochampionatet. Det var ingen riktig barfotabana då och jag tror man kan lite bättre. 4 Idabel Celeber har ögonen på sig som lillasyster till ett av Sveriges bästa ston Tamla Celeber… Den här är också rätt bra, kan säkert dubbla sin prissumma under året utan problem. En start hittills i ett klent gäng, där man vann lätt.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 3,8
V65-2: 7 Helge Zonett
V65-3: 4,8,10
V65-4: 1 Cocktail Axe
V65-5: 3,5,9,10
V65-6: 7 Freia Bear

Systemförslaget är på 24r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.