V65 Åby 8/11


Torsdagens omgång ser direkt svårlöst ut och jag kan direkt erkänna att bägge spikarna är rena chansningar. Men samtidigt så finns också läge att få stora pengar om man skulle träffa fullt ut här.

 

1) Inleder direkt med en spik. 5 Åtting Hornline har väl inte imponerat så mycket på sistone men står helt perfekt inne i detta lopp och trivs bäst med smygare, då borde ju Örjan vara den perfekta kusken. Hoppas på en tuff öppning här och att Örjan hittar sina ryggar hela vägen fram till upploppet och sedan avgör på klassiskt Kihlströmmaner med en lagom marginal.

2) 1 Apple Chip har bästa läget och kan öppna bra så han borde få en fin resa här. Borde med tanke på OS få chansen till slut även om han körs invändigt här och är såklart ett hett bud. Dubblar dock med 3 Adamo som är riktigt snabb bakom bilen och som jag tror hittar till spets här. Har ännu inte tagit i så det knakar i slutstriderna men det kan mycket väl vara dags för skorycket nu och då brukar också stallets hästar bli tuffare sista biten. Fart finns helt klart för att vinna från detta fina läge.

3) Ett lopp där jag tycker det känns som tveksam form på deltagarna och jag heltäcker här då jag känner mig väldigt osäker. En som var ganska bra senast var 1 Havbergs Gidde som avslutade gott i ett sällskap som är minst lika tufft som detta.

4) 7 Wynona vann flera raka under sommaren och sprang in en del pengar då, har väl inte gjort sig känd som någon snabbstartare men med hjälp av springspåret kanske hon kan komma iväg skapligt och skulle hon få överta ledningen blir hon nog svårpasserad. 13 Barbie Look har mött bättre hästar än dessa och skulle hon sköta sig sprutar hon ner många sista halvvarvet. 15 Rosie La Marc kan mycket väl hamna bra till från sitt springspår här. Örjan får chansen denna gång och det kanske kan vara en tändvätska för denna i grunden kapabla märr. 9 Ariane Boko vann enkelt senast i ett ganska billigt gäng men de två senaste insatserna tyder på att hon börjat hitta rätt i sin nya regi. Styrka har hon för att kunna strida trots en del spår på vägen. 5 Maja Utca gjorde comeback senast och får mer än godkänt för den insatsen. Visat fart tidigare som räcker en bra bit.

5) 5 Kendrick’s Victory galopperade kort före mål med segern i hamn senast. Surt då men visade i alla fall form igen och tror han har goda chanser att tidigt sitta i spets här. Skulle han sedan fungera fullt ut så blir han svårslagen och han får agera dagens andra spik.

6) 5 Mellby Sambuca var godkänd men inte mer senast efter ett lopp utvändigt ledaren och ett snabbt slutvarv. Då han löper risk att återigen få göra jobbet känns det värt att gardera honom även om han är given som förstahäst i loppet för min del. 3 Totti T.Dream spetsar nästan garanterat och sedan släpper Flemming och liftar med i rygg, kan speeda snabbt då. Den som får ta över tror jag är 4 Armando Kievitshof som är en ren spetshäst. Skulle han vara i normal form så vore han svårslagen då men länge sedan han visade form nu så att han är svårbedömd. Streckas dock på grundkapacitet. En som skulle gilla om det blev tufft tempo från början är 11 Global Manhattan som har vunnit klart flest segrar detta år av loppets hästar. Är dock ingen enkel häst att köra och det blir verkligen för Rickard att plocka fram alla sina körkonster. 2 Tara Defi sjunger på sista versen som tävlingshäst men hon har visat uppåtform på sistone och brukar vara bra denna tidpunkt på året. Från ett bra läge är hon klart streckvärd.

 

Systemet

1) 5 Åtting Hornline
2) 1,3
3) Alla
4) 5,7,9,13,15
5) 5 Kendrick’s Victory
6) 2,3,4,5,11

600 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.