V65 Åby 7/6


En på förhand svårlöst omgång bjuds vi på denna torsdagskväll. För de som hittar alla vinnare borde det kunna vänta en fin slant på återbetalning. Min spikar denna gång är av chansartad karaktär då det saknas vettiga sådana bland de mest betrodda.

 

1) Ett fint treåringslopp inleder omgången och tipset här till 4 Herbie Ås som blev hårt spelad i debuten och fullföljde bra från dödens utan vinstchans den gången. Rygg ledaren senast och avgjorde enkelt via stretchen. Visade då att han helt klart har kunnande och då han visat sig fungera från olika positioner i de två starter han gjort så får han tipset på det. 10 Oscar Wild avslutade sylvasst i debuten och följde upp det med en enkel seger, har helt klart visat rätt inställning till detta och skulle han komma hyfsat på det från bakspår så är med i matchen. Favorit blir nog 2 Mosaique Face som förlorade från spets senast, överraskande tyckte jag direkt men hästen som vann då har även fortsatt visa sig riktigt bra så man kanske skall omvärdera prestationen. Kanske kan komma åt ledningen igen och det vore i såfall en fördel.

 

2) Svårt och här gäller det att strecka på bäst man har råd. Tipset får 3 Leanne Di Quattro som gjort några starter hos Goop nu och börjar komma alltmer. Läget här är bra och jag tror hon kan få överta ledningen i ett tidigt skede och det fäller avgörandet för mitt tips. 1 G.K.Signatur var svag senast och fått vila efter det. Kan få svårt att hålla upp spets men med dubbla spår till slut så kan man nog chansa på att stanna invändigt. Hon har ett stort kunnande de dagar hon är på topp. 2 Mermaids Legacy brukar kunna avsluta bra och denna gång talar läget för att hon borde komma skapligt till från början. 4 Super Grace tror jag spetsar i första skedet men med de förutsättningar som råder så tror jag att man släpper sedan. Visat bra form och kan mycket väl vara med på ritsen med smyglopp. 10 Flowstarter G. känns väl inte som någon sprinter direkt. Det gör att hon kommer ner en bit i rankingen även om hon visat fint kunnande i ny regi. Kommer nog att söka sig framåt om tempot skulle bedarra för att låta styrkan tala. 6 Bloom Boko är bra i grunden och vann senast, kommer säkert att bli hårt betrodd denna gång också. Men jag tror det finns vingelrisk och därför hamnar hon en bit ner i rankingen.

 

3) 4 Fore Candy har löpt jämnt utan att få utdelning på sistone. Har ett vettigt läge här och även om han inte kan vara med direkt från början borde han hamna rätt bra på det och med tempo på loppet är han stark sista biten. 5 Nordic Viking agerar knepigt, har hög kapacitet men strular väldigt mycket både före och under loppen. Skulle han ha en bra dag finns det goda chanser att han får överta ledningen här och skulle han sedan löpa upp till det han kan så blir han svårfångad. 2 Bubbling är nog snabbast från början men det känns som han kommit upp i klass nu och kanske inte håller samma gnistrande form som han gjorde ett tag. Därför tror jag att man släpper denna gång och smyger istället. Kan mycket väl vara vettigt för hans del och han skall med på kupongen. 1 Com Valle fastnade senast han hade samma förutsättningar. Det sker knappast denna gång och skulle han bjuda till för fullt så har han kunnandet att vara med i striden. 7 Caddie Express håller bra form men ser inte speciellt bra ut aktionsmässigt. Har knappast råd med ett galoppinslag denna gång om han skall blanda sig i det, får dock ett streck på form. 9 Jupiter Rodney får även han ett streck då han löper jämnt och bra, dessutom tror jag att läget kan vara vettigt för hans del här.

 

4) Testar och spika här i form av 1 Önas Grym. Han har tagit sina segrar över den aktuella distansen och gör jämna insatser hela tiden. Läget är dessutom perfekt och en kusk i form talar för att det skall bli ett fint lopp och det får avgöra. Många om budet vid gardering.

 

5) Lite galet att gå på de dåliga spåren på Åby men tycker att klasskillnaden känns så stor här att jag ändå väljer att göra det. Tipset till 12 Lady Montechristo som körde sig till ledning tidigt senast och på ärligt sätt försvarade sig sista biten mot attackerar både invändigt och utvändigt. Läget nu är ju lurigt men tål nog att göra en hel del mot hästarna hon möter nu. 10 Vinga klarade inte av att plocka ner tipsettan senast men gjorde ett betydligt rappare intryck barfota och med det loppet i kroppen så är hon troligen ännu vassare nu. Hinner hon gå fram först så kan det vara loppavgörande. 9 Tärnan fortsätter jag att nöta med. Även om hon gör sina allra bästa lopp när hon är med i främre träffen så fungerar hon också bakifrån och i detta fält så tillhör hon absolut en av de bättre. 8 Rite On Volo får också ett streck. Hon är snabb en bit och skulle det klaffa på vägen så kan hon speeda ner många till slut. Borde inte bli så mycket streckad heller.

 

6) Dagens andra spik kommer i avslutningen. Tycker att 2 Lindus Key såg fint ut senast och avslutade riktigt bra bakom Classic Tile. Känslan är att motståndet här är sämre än denne och läget är mycket bra för ett smyglopp. Hoppas att det blir en skaplig öppning och att Magnus sedan får spara krutet till sista biten så biter hans avslutning bra om han visar samma sting som senast.

 

Systemet

1) 2,4,10
2) 1,2,3,4,6,10
3) 1,2,4,5,7,9
4) 1 Önas Grym
5) 8,9,10,12
6) 2 Lindus Key

432 rader

1 comment

Add yours
  1. 1
    scunnert

    Ja herregud, bara för att man inte hann kolla idag spricker man på er spik – Önas grym ;-D snyggt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.