V65 Åby 4/10


Åby bjuder på en både sportsligt och spelmässigt trevlig omgång denna torsdag. Russinet i kakan är självklart S:t Leger där Derbyvinnaren Pato gör ett av sina få framträdanden på tävlingsbanan.

 

1) 1 Boman blev ett stallskrik senast på V75 efter att ha gjort ett par riktigt fina insatser innan. Det blev ingen framgång då men skyller en del på att loppet blev väldigt konstigt kört och han tröttnade helt enkelt. Mötte mycket tuffare hästar då än nu. Kan inte vara med och köra om spets men har öppnat helt ok några gånger och borde hamna vettigt till invändigt. Kan få revansch denna gång. 4 Democrat tycker jag var klart förbättrad senast vid knapp förlust, är mycket kvick ut med Björn vid tömmarna är han spetsfavorit för mig och tror nog också han körs där med senaste insatsen på näthinnan. Måste räknas på form. 2 Princess Wine är också kvick den första biten men tror inte att Magnus kommer att ladda allt för spets här utan försäkrar sig om en vettig löpning. 3 Hamras One More har gjort några riktigt vassa insatser under året och återkommer nu efter en kortare vila. Trivs även han ypperligt med dessa förutsättningar. 7 Nu Nu Hill var klart förbättrad senast och står pengamässigt bra inne i loppet. Det kan dock kosta att komma fram här men vågar inte avskriva honom.

2) 1 All Gentle Man galopperade under anfall senast men återkom mycket bra efter det och hade varit svårslagen utan det inslaget. Öppnat lite ojämnt bakom bilen men någon gång visat snabbhet som räcker för att kunna hålla spets här. Har gått bra för Anders tidigare och i en svår omgång får han agera dagens första spik.

3) 3 Pato kan vara våra nya storstjärna inom sporten. Han har ju gjort allt rätt såhär långt i alla fall och trivs med lång distans. Med rätta lär han bli stor favorit här och jag förstår alla som singelstreckar. Har dock en stor förkärlek för 6 Manalapan som jag tycker inte alls tjänat en bråkdel av det han har kapacitet för. Tyvärr så har han galopperat alltför ofta men vi får tänka på att han är den som vann det enda lopp som Pato förlorat under karriären. Visst var banan lite knepig då men det tycker jag inte känns som den enda förklaringen.

4) 7 Pronto har agerat singelstreck här med framgång tidigare och han får en ny chans. Distansen passar bra då han är stark och rejäl. Ett tidigt avancemang med förhoppning om att få överta spets känns rimligt här. Tycker han känns som den främsta i ett lopp som dock innehåller en del bra hästar.

5) 9 Keystone Toffee har Åke varit uppåt på vid flera starter och den främsta insatsen i hans regi tycker jag att hon gjorde just på Åby. Klart att läget med bakspår är lite lurigt men hon har startsnabb rygg att ta här och borde kunna hamna vettigt till. Spurtar nog mer de flesta i såfall. 1 Highlight har riktigt fin form för dagen och skulle hon kunna vara med hyfsat från start så kommer hon att plocka ner många över upploppet om spurtutrymme finns. 2 Picabo Elin tror jag drar till spets och sedan drar i ett tufft tempo, hon är lite ojämn men de dagar hon är bra så håller hon väldigt länge. 6 Orange Kronos avslutade bra i comebacken senast. Streckar på en del i detta lopp då det finns risk att det blir överpace som kan öppna för skräll.

6) Streckar rejält även i avslutningen i hopp om ett visst rens. 5 Victoria Fame blir nog favorit efter sina insatser i V75. Per-Emil är en mycket duktig kille med ljus framtid, han är dock inte så rutinerad som kusk ännu och det känns därmed som att jag tycker det är givet att gardera en trolig favorit. 6 Bath Launcher kanske körs till spets och körs där igen? Har väl egentligen stagnerat i sin utveckling som jag väntat på under säsongen men här kan det vara möjlighet till en ny seger om han skulle få bestämma en bit. Det avgörs troligen av 11 Gossip’s Winner som agerar ojämnt men vissa dagar är rena stridsvagnen och inte alls rolig att få utvändigt, tycker också att han verkar fungera klart bäst då Åke kör själv vilket fallet är här. 8 Open är vass men läget är jobbigt. 1 Magiccarpetride US?

 

Systemet

1) 1,2,3,4,7
2) 1
3) 3,6
4) 7
5) 1,2,3,4,5,6,9,10,11
6) 1,4,5,6,8,9,11

630 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.