V65 Åby 30/8


Efter ett antal veckors utflykt är det återigen dags för kvällens huvudspel på Åby. Omgången avslutas med två riktigt fina treåringslopp som verkligen blir intressanta att följa.

 

1) 1 Rutger Raket har samlat på segrar i liknande lopp under sommaren och här har han perfekta förutsättningar. Lär spetsa för att sedan släppa till lämplig och spara spurten till upploppet. Plockade dryga längden på spetsälskande G.H.Nemo senast i en snabb avslutning och det känns som det är upplagt för en ny seger här. Spik!

2) 11 Pronto imponerade stort på mig senast trots att han inte vann. Avancerade tidigt upp utvändigt Västerbo Highflyer då och bjöd match. Tycker det känns enklare här. Vet att spåret är illa allra helst på Åby men med hans tuffhet så tror jag han styrs fram tidigt så han sitter med när det skall avgöras. När dessutom den troliga favoriten Whos Smiling Now inte känns som någon lärlingshäst så ökar spelvärdet ytterligare och vi fortsätter att hamra in spikarna.

3) 9 M.T.Big Business har inte fått någon vidare utdelning detta år men har hög kapacitet i grunden och kan göra en del i loppen själv. Får tipset på detta. 1 Elstar Pride var lysande motsvarande tidpunkt föregående år. Visat några formtecken på sistone men agerat en aning ojämnt. Skulle han löpa upp till max duger han bra här, allra helst om det skulle vara dags för barfota igen.3 Borga Baron har varit framgångsrik i rikstoton under året och blir nog favorit på detta. Dock ägarkörd denna gång vilket jag tycker känns som ett klart frågetecken. Dessutom struken efter senaste starten. Får stå tillbaka i tipsen men måste ändå streckas på årets resultat och i ett ganska svagt lopp. 4 Staro Dynamite inledde på bästa sätt i Åkes regi men har inte fått till det sedan. Vilat i ett antal veckor nu och kanske kan vara förbättrad igen. Ett bra läge motiverar dessutom strecket.

4) 12 Qato Quattro spådde jag en lysande framtid som unghäst, så bra blev han aldrig men intressant att se honom i Flemmings regi nu. Gjort en start där utan att lyckas men det var snart två månader sedan och jag är säker på han är bättre nu. Erik är duktigt att hitta den rätta vägen under loppet och på ren grundkapacitet får han tipset. 6 Cosmo M.L. är bra och gör ofta rejäla slutvarv, distansen borde passa honom och även det lilla fältet är gynnsamt. Givet streck. 8 Global Mazerine är enbart stark och galopperade i striden senast. Lite oväntat då han kanske såg bättre ut än någonsin i travet innan. Åke gör nog tidigt slag i saken här och söker sig framåt. Skulle han se lika fin ut som senast och hålla ihop aktionen kan det räcka hela vägen.

5) 1 Moving On avslutade klart bra senast i korta E3 finalen och har ett bra läge då hon är kvick ut. Kan nog inte hålla spets men borde ha hyfsad chans att hålla ryggen på ledaren. Tror att hon blir riktigt farlig därifrån denna gång. 5 Xquisite Chocolate har imponerat och lär bli favorit, jag är dock inte helt övertygad om hennes distansförmåga och skulle hon ge tipsettan rygg fram till upploppet tror jag hon kan få lite tufft att stå emot denna gång. Osvuret är dock bäst. 12 Fascination var landets kulldrottning förra säsongen men successivt har glorian hamnat på sniskan denna säsong. Har dock kunnande i överflöd och skulle det bli tempo på tillställningen gynnas hon rejält. 10 Metior Easy var sjuk senast i E3 finalen men desto finare i två raka innan. Visade på Axevalla att distansen inte är några problem och med rätt ryggar speedar hon ner många till slut. Detsamma gäller 11 Pittypat Hanover som gjort fina insatser de lopp hon gjort i Sverige. 7 Speedy Foxy Vicane är ingen glänsare men utrustad med rätt inställning till det som skall syssla med. Gillar om det blir tempo och trots ett mycket tuffare motstånd än tidigare skall hon räknas. Streckar också 2 Creme Brulee som fått ett bättre läge än de flesta av sina motståndare. Dock tycker jag att hon efter en toppinledning på karriären inte levt upp till det under sommaren.

6) 10 Indigious gillar jag högt och rent. Tyvärr så fungerade han inte som bäst i för honom årets huvudmål senast. Räknar dock med att han fin igen när han kommer till start och han är allround så läget är inte så hemskt även om det såklart inte är någon fördel. 7 Megamuscle känns oprövad här men jag gillar det jag sett och tror att han är mycket bättre än vad som krävts av honom tidigare. 8 Herbie Ås var klart uppåt senast efter några sämre insatser. Tror nog att stängda huvudlaget sitter på även denna gång och skulle det bli tempo så passas han tidigt. 11 Nagini låter det bra på från Bergh och han blir intressant att följa här. Stannar där men skulle gärna strecka på betydligt fler i detta fina fält.

 

1) 1 Rutger Raket
2) 11 Pronto
3) 1,3,4,9
4) 6,8,12
5) 1,2,5,7,10,11,12
6) 7,8,10,11

336 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.