V65 Åby 29/11


1) Ett öppet sto- och lärlingslopp inleder omgången. Favorit lär 7 Seronera bli som tävlat mot tuffa hästar på sistone och gjort det bra. Dessutom med en toppkusk i vagnen. Det känns dock som hon haft form väldigt länge nu och det kan vara en liten dipp på gång och dessutom är spåret rätt krångligt så jag garderar på rejält här i inledningen. Har en del feeling för 4 Tennis den här gången som alltid avslutar bra och på Åby finns många vägar över upploppet för att spurta på och även här är det en toppkusk i sulkyn. Med tempo på loppet så gynnas hon extra mycket. 1 Strong Reasons tar nog spets och jag gissar att hon kommer att köras där också. Även hon är van att möta tuffa hästar och det är enklare denna gång. Dock har hon inte visat någon riktig form på ett tag nu. 2 Sparkling Laday inledde med en fin vinst under säsongen men har sedan inte fungerat alls. I grunden har hon bra fart och skulle hon sköta sig borde hon få ett skapligt lopp från bra läge i alla fall. 9 Playing Tua var bra senast men fungerade inte alls för lärling Derbyhelgen, formsak eller svår att få fart på? Streckas i alla fall på senast visad form. 5 Ferrari In Red har väl inte haft något toppenår men avslutade vasst i skymundan näst senast och körs av en formkusk.

2) 9 Verymuchkiss Karsk har varit bra i två raka segrar och från framspår hade han varit ett spikförslag. Har dock gått i spets bägge dessa starter och får visa att han kan göra lika bra lopp även bakifrån innan jag singlar även därifrån. 2 Scirocco Sisa har jag sett någon gång och det känns som en bra häst. Från detta läge har han nog god chans att komma till spets och gissar han körs där då. Klart att han ska räknas tidigt då. 5 Mr Big har fina segrar bakom sig  och är mycket snabb från början enligt stallet. Dock annan kusk nu och även om Joel är duktig så är han orutinerad i dessa sammanhang och får knappast överta om han inte tar sig förbi direkt av egen kraft, kan vinna men känns lite sårbar. Streckar också 3 In Rock som var klart bra senast och Björn visade då att de passade bra ihop.

3) Åke Svanstedt är tillbaka från en längre semester och precis som förra vintern när han återkom efter en sådan visar han segerhunger direkt. Det får fälla avgörandet i mina spikval denna omgång. Här kommer då den första i form av 10 Zizou Limburgia som återkom efter en stunds vila senast och var bättre än någonsin. Trots ett lopp utvändigt ledaren svarade han in i mål i en snabb avslutning och såg dessutom riktigt fin ut aktionsmässigt. Spåret är såklart lite lurigt men tror att han ändå kan få en skaplig position och med en rätt tuff öppning att vänta så gör han slag i saken på sista bortre och avgör till slut.

4) 9 Kendrick’s Victory har åter hitta fin form efter en lång svacka. Visade att han hanterar lång distans för tre starter sedan och höll bra i en visslande snabb avslutning senast. Gjorde ett bra lopp för Stefan näst senast och med rätt ryggar känns han helt klart som loppets snabbaste häst en bit här och det avgör tipset. 1 Breedlove har bra kapacitet och dessutom visat form igen efter en tung inledning på säsongen. Dock pausat ett tag sedan senaste start och frågan är om formen är fullt lika vass nu? Tror i alla fall att Björn väljer att köra i spets här och fungerar han är han inte lätt att plocka ner till slut. 10 Quality Control har agerat riktigt tråkigt till slut i flera starter i rad nu, normalt travsäker och lättplacerad och bör från detta spår hitta en vettig position i loppet. Att Åke väljer att köra honom kan betyda att det är klart uppåtform igen och ett givet streck. Tycker det känns som ett miniavslag att Åke väljer bort 7 Passphoto B.R. i regidebuten, är knappast så bra att det är något klartecken där denna gång med tanke på detta. har dock så hög kapacitet i grunden att den bör streckas. 14 Marlin Jet har dokumenterad form och ställer inte läget till med för mycket så bör han dyka upp långt fram. Känns stark så distansen borde passa bra.

5) 2 Mick Jägers är inte loppets bästa häst det är 1 Uroy (se avslaget) men då jag tror att han kommer till tidig tät här så får han bli dagens andra förslag till singelstreck. Han återkommer dessutom efter en kortare paus och då har han tidigare fungerat utmärkt. Senast han gjorde det blev det en enkel spetsseger på Solvalla mot några rätt bra hästar.

6) 3 Neo Holmsminde har mött eliten ett antal gånger och inte gjort bort sig där. Han kan dock ibland löpa lite ojämnt och som trolig storfavorit får han garderas denna gång. Dessutom så tror jag han löper stor risk att få springa utvändigt ledaren hela vägen vilket såklart inte är optimalt även om han klarar av det. 10 Conrads Garland gjorde trots förlust som favorit senast en av sina bättre insatser i karriären. Han fick svar både inledningsvis och en bit under slutrundan men kämpade ändå på rejält ända hem vilket väl inte varit hans starka sida tidigare. Har under året helt klart lyft sig och är mycket snabb en bit när han får ett vettigt lopp. Kan med lite tur få rygg på tipsettan hela vägen och med perfekt draghjälp så är han livsfarlig. 9 Chimall T.T. börjar hitta tillbaka till fint slag igen. Han kan inte göra lika mycket själv längre som när han var på topp men en bit kan han i alla fall gå och skulle hjälpas mycket av tempo. 5 Norton Ans har inte imponerat så långt i Sverige men det finns mycket i den här hästen och med två lopp i kroppen så kan han vara markant förbättrad. Det ryktas dessutom om barfota runtom för första gången i karriären vilket känns mycket intressant. 2 Copper Beech har också ryckt upp sig på sistone och denna gång känns det som Conrad provar i spets. Får streck även han men får stanna där av kostnadsskäl även om jag gärna skulle streckat på lite ytterligare i detta lopp.

 

Systemet

1) 1,2,4,5,7,9   (6-10)
2) 2,3,5,9  (10-7)
3) 10 Zizou Limburgia  (7-2)
4) 1,7,9,10,14  (8-12)
5) 2 Mick Jägers  (8-9)
6) 2,3,5,9,10  (1-6)

600 rader

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.