V65 Åby 28/6


Bjuder på ett utskrivet som förslag denna torsdagkväll. Tävlingarna håller god kvalite med ett riktigt russin i kakan i sista avdelningen.

 

1) 3 Luringen Palema har sett allt bättre ut hos Svanstedt och vann senast utan att behöva brukas speciellt mycket. Klart värre motstånd här men har i gengäld dragit det bästa spåret av mer betrodda hästarna. Hästen är både startsnabb och lättplacerad och det blir nog tidig ledning här. Kommer ingen och utmanar för hårt körs han nog där men annars finns ju open stretch att tillgå även på Åby. Inleder omgången med en spik.

 

2) 4 Global Manhattan tävlar väldigt ojämnt. Bra näst senast för att inte fungera alls starten efter. Har normalt inga problem med distansen och skulle han löpa upp till vad han kan så blir han svårslagen. Dock gör hans ojämnhet att man inte singlas denna gång. 8 Having Said That tävlar på för honom ovanliga förutsättningar, Fungerade dock bra över halvvarvet kortare förra säsongen och rejält gynnad av det lilla fältet. Skulle det klaffa kan han mycket väl speeda ner alla om han fixar distansen. 6 Making Me Dizzy gillar långa lopp och även om han kanske inte visat gnistrande form på sistone så kan han räcka långt här. 5 For Life gjorde det godkänt i den enda felfria starten i Svanstedts regi. Har kunnandet för att vinna men måste först och främst visa att han behagar gå felfritt ett helt lopp.

 

3) 5 In Rock har inlett karriären lovande och första starten i ny regi senast gav inget mer att önska. Han löste uppgiften på ett bra sätt då med en rejäl avslutning. Har ännu så länge visat mest i fältet och det givna tipset. Dock finns det fler hästar som visat kapacitet men inte fått utdelning fullt ut. 4 Alice Tilia har sett klart rappare ut barfota och Åke upp denna gång. 6 Such A Surprise har haft missflyt och är mycket bättre än raden. 2 Quality Of Life var man mycket uppåt på senast men en startgalopp förstörde dagen.

 

4) Här väljer jag att låsa på en duo. Det är säkerligen inte loppets bästa hästar men då jag tycker att formen är tveksam hos flera av de som normalt tillhör den kategorin så tror jag att detta kan vara lösningen. Tipset till 7 Orson som gjort fina insatser på slutet. Dödens senast och höll strålande utanpå Listas Rafiki. Har tidigare visat sig trivas bra i spets och borde ha goda chanser att nå dit denna gång. Drar nog sedan i ett ganska jämnt och tufft tempo för att inte bjuda in motståndarna för enkelt.  6 Omaha har varit klart bra de starter han gjort i Sverige mot ganska bra motstånd. Tror att Jörgen har vettig chans att hitta till spets här för att sedan släppa till tipsettan och rygga denna fram till upploppet. Väl där så får han då göra ett försök att ta sig förbi.

 

5) 12 Manalapan är en riktig kanonhäst i mina ögon. Tyvärr så strular han både nu och då och har inte alls tjänat så mycket pengar som han borde ha gjort ännu. Har visat fin form på sistone men läget här är allt annat än roligt och det är bra hästar som han skall gå runt. Det får inte strula alltför mycket på vägen för att han skall lyckas med det. 2 Player Simoni är mitt spetsbud i loppet och han har gjort det bra i år tycker jag. Skulle han få bestämma en bit kan han mycket väl räcka hela vägen. 4 Laredo King är kapabel och känns intressant med Örjan. 1 Nisosh känns svårbedömd men Björn och läget gör honom rätt intressant.

 

6) Avslutar som jag inledde med spik på Svanstedt. Vet att 5 Merger Blue Chip var chanslös mot Tamla Celeber i senaste starten. Men hon hade den gången spår utvändigt och nu är förutsättningarna där bytta. Dessutom så var hon inte som bäst för dagen och har fått vila och ladda om batterierna därefter. När hon återkom efter vintervilan var hon smällfin så hon behöver ej lopp i kroppen så. Tamla Celeber har gjort två riktigt bra lopp detta år, allra helst med tanke på att han inte var helt frisk senast. Men hon har haft kortare tid på sig att återhämta sig efter sin sjukdom än tipsettan och sämre läge. Inte alls säkert det blir ett offensivt upplägg heller från Örjans sida. Det får fälla mitt spelavgörande denna gång.

 

Systemet

1) 3 Luringen Palema
2) A: 4 B: Övriga
3) A: 5 B: Övriga
4) 6,7
5) A: 12 B: Övriga
6) 5 Merger Blue Chip.

Krav om minst en A-häst

534 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.