V65 Åby 26/7


Efter lite andra banor är det åter dags för Åby att vara värd för torsdagens huvudspel. En ganska blandad kompott bjuds vi på där russinet i kakan är avslutningen där några rutinerade ringrävar gör upp över den engelska milen..

1) Ett extremt kort lopp över bara dryga varvet. Det borde passa perfekta för snabba 3 J.L’s Buv som visat fin form länge och har ett perfekt läge bakom bilen här. Felfri så är han i princip garanterat ett bra lopp här ifrån. Med andra ord ser allt bra ut för seger. Men då jag alltid kommer fel när jag spikar Johnny så är det bara att gardera på. 1 Rydens Dandy har varit lyckosam i monté på sistone och är även han kvick i benen. Får löpa på innern hela vägen här vilket kan vara väldigt gynnsamt. 7 Miraculix är rysligt startsnabb men var svag senast. Vid sunda vätskor kan han dock dra iväg rejält och ändå hålla bra. Distansen borde vara ypperlig.

2) 3 Prada Cloc har gästat Sverige vid några få tillfällen och visat klass varje gång. Senast fick hon smyga med men när Ole gick till attack blev det mycket enkelt på en gång. Tror hon står billigt inne gentemot sin kapacitet ännu och då hon knappast kommer att bli speciellt hårt spelad så tycker jag att hon är värd att prova som singelstreck denna gång. Läge och distans passar bra.

3) 10 Keeping Julia blir säkert stor favorit här efter flera fina insatser. Dock är läget denna gång sämre och dessutom så tycker jag inte att Flemmings hästar har varit sådär riktigt vassa på sistone. 5 Rite On Win är väl det naturliga motbudet som också streckas mycket. Han har dock inte imponerat på mig så jag köper honom rakt av som spelad. Nej tar bort dessa och chansar och singla 3 Well Armed istället. Han var senast ute i V75 och man hade en del förhoppningar på honom då. Räckte inte riktigt men det känns billigare här och han har visat att han kan öppna bra bakom bilen vid några tillfällen. Det gör att jag tror han kommer att sitta med i den främre träffen hela vägen. Dessutom tycker jag att Öysteins hästar ofta gör bra lopp just på Åby.

4) Här kan vi mycket väl få se ett nytt förvandlingsnummer från Åke Svanstedt. 11 The Editor har hela karriären visat god kapacitet men har drabbats av en hel del skador som stoppat upp henne. har vilat i ett år nu och bytt regi. Solklar förstahäst men man vill se ett lopp innan man helt kan placera in var hon står för dagen. 12 Coco Chip har haft svårt att komma igång denna säsong efter sin svåra sjukdom. Tycker dock att hon senast såg klar uppåt ut som fastlåst i V75 och hade t.o.m kunnat vara segerfarlig med lucka då i ett lopp som vanns av en så bra häst som October Kronos. Visade förra säsongen att hon klarar denna distans utan problem om formen är där. 13 Catchee Town är spurtstark och denna gång också kuskförstärkt. Visade också nyligen distansförmåga så det är inget problem. Med rätt ryggar under slutvarvet så spurtar hon ner många till slut. 3 Purple Zet har gjort flera bra insatser på sistone och kan nog nå ledningen här. 6 Conrads Milema är distansgynnad och skulle Rauno komma rätt från start så hon får ett bra lopp är hon skrällduglig. 14 Yvory Queen har toppform och 15 Lady Gwendolyn har mött tuffa hästar på sistone och härdats så. Går ner i klass nu och med Björn upp för första gången på länge så är hon ett roligt streck.

5) 7 Global Manhattan var rent svag förra veckan men den insatsen kan vi glömma enligt stallet. Dessutom så tycker jag att han visat sig fungera klart bäst när Åke kör själv som fallet är nu. Given förstahäst men lite för ojämn för att lämnas som stenklar. 8 Exdream är en bra häst som ofta levererar fina avslutningar när han har form. Mött hårda hästar på slutet och ner i klass nu. 1 Com Valle gillar långa lopp och läget. Vill smyga med och från detta läge lär han få göra det i det längsta. Segrarna är tagna i långa lopp och visade form senast. 6 Svartmyrs Sigge spurtade bra senast och trivs även han på långt. 2 Kingly Skovly är enbart stark och Flemming provar nog tidigt för spets och sedan dra i jämnt tempo, risken att någon spurtar ner honom är dock stor. 4 Turbo Tim har gått bra i år och 10 Klio Face är kapabel de dagar hon fungerar.

6) Här är det öppet vem man ger första rösten. Normalt skall 2 Global Invetsment ha en vettig uppgift då han är snabb ut och tål en hel del jobb, får tipset på detta. 5 Micro Mesh hittade en fin form i våras men har nu vilat lite, snabb ut och kanske laddas allt för spets här. Får han bestämma en bit kan han rinna undan då. 10 Rutger Raket har sett kanonfin ut i år och avgjorde med en gäspning senast när luckan kom. Nerstruken ett spår här vilket är bra för hans del. Bra ryggar att välja på från start och skulle han få hjälp med tempot så biter hans avslutning bra. 1 Photo Sea gillar verkligen de förutsättningar han gives här och formen är också bra. Rygg ledaren känns nästan gjutet. 3 Vesuvio Ås gick snabbt på upploppet senast när han rullade över i galopp. Skulle han fungera ett helt lopp så har han bra fart och läget är inget att gnälla på.

 

Systemet
1) A: 3 B: Övriga
2) 3 Prada Cloc
3) 3 Well Armed
4) A: 11 B: 3,6,12,13,14,15
5) A: 7 B: 1,2,4,6,8,10
6) 1,2,3,5,10

Krav om minst en A-häst (635 rader)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.