V65 Åby 25/10


Åke Svanstedt har dominerat rejält på Åby under året och har fler segrar än tvåan och trean tillsammans har i kuskligan. Även denna kväll ser det ut att handla mycket om ”grön kusk” och jag väljer att göra ett system med krav att han vinner minst tre stycken lopp.

 

1) 8 Mellby Sambuca var en följetong i rikstoton förra året. Inte lika framgångsrik detta år där han började med en del ojämna insatser och sjukdomar. Har dock hittat bättre form igen här i höst och framför allt visat att han fungerat minst lika bra bakifrån. Läget denna gång kan dock bli lite chansartat då han har en startrygg som känns lite tveksam och svårt att tro att Åke vågar chansa invändigt. Såklart har han bra chans även med en del krångel men med tanke på att han lär bli storfavorit så nöjer jag mig med att sätta honom som utgångshäst och garderar på lite bakom. 3 S.J’s Majesty har hittat en riktig formtopp och läget är bra, kanske t.o.m tidig spets då hon kan få överta från stallkamraten 7 First On Line Sec som troligen är den kvickaste första biten. Men den senare vill nog helst smyga i alla fall över denna distans. 5 Tara Defi spurtade bra senast men här är spåret lite lurigt då hon känns lite tveksam med voltstart och det finns risk för en tappstart. 6 Wiss Pen brukar hitta formen på hösten och även om han inte är någon snabbstartare så kanske han kan komma skapligt på det i alla fall. 9 Open har varit struken och formen är ett frågetecken, kan dock en hel del i grunden och får ett streck liksom 10 Lets Go On som känns kuskförstärkt.

2) Ett riktigt fint treåringslopp för klassen där jag bygger mitt på statistik helt enkelt och lämnar 6 Verymuchkiss Karsk som utgångshäst men streckar på alla där bakom. Känslan är att det kan vara dags för skoryck denna gång på Svanstedts häst för att hitta en extra växel.

3) 11 Golden Boy återföll till gamla galoppsynder senast efter att ha sett betydligt lugnare ut i några starter innan. Har dock fungerat klart bäst för Åke själv som fallet är nu. Distansen är väl ingen direkt fördel med med lite tempo på loppet är han stark sista halvan. Nästa utgångshäst. 5 Burning Line Gral är det logiska tipset då han trivs både med distans, läge och kusk. Men han var struken nyligen och det kan möjligen fattas lite i honom, från spets och bestämma en bit så blir han mycket svårfångad vid normala vätskor. 6 Pure Vacation är kanske ingen sprinter men Peter har fin form på hästarna och även han skulle gynnas av tempo på loppet. Kan göra en hel del själv. 2 Boman inledde med ett par riktigt vassa insatser i ny regi men sedan ett par plattmatcher. Skulle han sköta sig nu borde han få ett fint lopp från sitt fina läge och därmed given i striden. 9 Shepard har spurtat fint två gånger i rad och det kan mycket väl lösa sig även härifrån. Skulle han få klaff så är han oftast vass över upploppet. 1 Magnifik Gelj är en som jag vunnit en del på tidigare. Inte visat någon gnistrande form på sistone men det har skrällt flera gånger nu på Åby med hästar som fått smyga med invändigt och detta är för honom helt perfekta förutsättningar och han streckas. Det gör också 12 Elstar Pride som spurtade riktigt bra i skymundan senast och säkert städar bort de flesta kupongerna vid eventuell vinst.

4) 1 Helge Zonett hyllade man rejält i stallet i våras men sedan blev det problem. Inte levt upp till ryktet i comebacken. Dock väljer man att starta igen i ett lopp som normalt skall vara passande och han får en rejäl chans av mig här då jag utnämner honom till omgångens singelstreck. Risken finns nu att han på grund av de senare insatserna inte kommer att bli så hårt streckad. Nu är det läge för spets här och skulle han vara tillbaka i form så blir han svårslagen därifrån. Det finns dock flera riktigt fina hästar på tillägg så han måste ha en bra dag för att vinna.

5) 4 Opportunity tjänade snabba pengar i våras i ny regi och fick lite svårt i några starter. Har dock lärt sig bära dessa pengar nu och gjort flera riktigt bra insatser i rad. Spurtade rejält senast som knappt slagen efter att ha dragit tåget själv i tredje spår. Kan mycket väl få överta tidigt här från stallkamraten 3 Barbie Look som normalt är det kvickaste första biten. Det skulle såklart underlätta för favoriten men hon kan även vinna med en del jobb. Barbie Look känns också som värsta hotet allra helst från rygg ledaren. 1 Eketorpets Tess har gjort en hel del riktigt fina lopp under hösten och skulle hon kunna öppna skapligt här så har hon en bra avslutning att tillgå. 10 My Lindy Star har återfunnit formen i ny regi, tidigare har hon dock varit bäst i spets så ett litet test nu hur hon matchar dessa hästar från ett sådant här läge. 9 Outstanding Night är snabb de dagar hon behagar ta i för fullt, läget kan vara passande för hennes del då hon gärna skall ha rygglöpning ganska lång bit. 12 Sobel Goldie har matchat klart tuffare hästar tidigare under året men läget är uruselt. Krävs nog tempo för att hon skall komma in i det här. 6 Yvory Queen har startat i tuffa lopp en längre tid och det brukar ge hårdhet. 2 Sudoko tycker jag egentligen inte är någon märkvärdig häst men hon spurtade riktigt bra senast och visade form, på det och läget får hon också ett streck.

6) 4 Nugget’s Face sprang en topptid i sin ensamhet senast och visade fin fart då. Läget nu är bra och det finns goda chanser till spets här och troligen körs hon där då också. Nu är det värre motstånd än senast och jag dubblar med 10 Radieux som vann enkelt i debuten, det som möjligen kan vara tveksamt var att sista halvvarvet då inte gick speciellt fort. Tror dock att det kan bli annorlunda med sällskap ända hem. Stannar av kostnadsskäl där men den som har råd streckar också 6 Arctic Excellence som gjorde ett riktigt bra lopp senast.

Systemet

1) A: 8 B: 3,5,6,7,9,10
2) A: 6 B: resten
3) A: 11 B: 1,2,5,6,9,12
4) 1 Helge Zonett
5) A: 4 B: 1,2,3,6,9,10,12
6) 4,10

Minst 2 A-hästar ger 720 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.