V65 Åby 20/9


1) Normalt skall detta vara en perfekt uppgift för 8 Covington Ås trots spåret då han tål en del spår på vägen. Men han var tämligen svag senast där han trots perfekt resa inte hade mycket att komma med till slut. Utifrån den insatsen väljer jag att gardera honom tills formförbättring visats. 9 Mountain Dew är en tuff dam som gått jämnt på sistone, trivs dock bäst när hon är med där framme så läget är lite si och så för hennes del. Har dock gjort en del dugliga lopp bakifrån också och skulle trivas extra om det blev tempo på tillställningen. 2 La Bellouet är kanske bäst över kortare distans men kan öppna kvickt och spetsar troligen för att sedan släppa och speeda till slut. 10 Peak såg riktigt fin ut senast och har gjort så i omgångar under säsongen. Han har dock lite svårt med moralen sista biten. Skulle han bjuda till så är definitivt med och gör upp om det. 3 Ridgehead Cahore har gått dugligt i ny regi och kan öppna kvickt bakom bilen. Har goda möjligheter att tidigt få överta tät här och inte ofarlig därifrån. 5 Unikum är en intressant häst som började karriären strålande för att sedan tappa av. I ny regi nu och det kanske är för tidigt redan denna start men streckas på kapacitet och blir intressant att följa framåt.

2) 6 Go Johnny Gogogo hade tränat som en riktig topphäst innan debuten i ny regi senast. Även om han en kort stund i sista sväng tappade lite av farten så tog han fatt på nytt då och avgjorde säkert upploppet ner. Inga direkta tecken på den tveksamma moral han tidigare visat. Distansen visade han då att han gillade och det är goda chanser att han tidig för överta från stallkamrat här och skulle han löpa upp till vad han senast visade blir han då svårslagen. Får agera kvällens första spik.

3) 1 Michael November är mycket bra för sin klass och gjorde en toppinsats senast efter galopp. Frågan är dock om den sitter kvar en del till denna start? Dessutom så föreligger det en galopprisk när de kommer på honom utifrån och som storfavorit garderar jag då. Men som sagt är han nog sin egen största motståndare här. 7 Debora Sund har agerat fint i ny regi och trots ett spår en bit ut här känns hon ganska så tidig. 2 United Ås har gått jämnt en längre tid utan att vinna. Här borde han få ett för honom perfekt lopp i draget och bara behöva gå sista biten. 3 All American Candy var ganska blek i comebacken senast men kan vara klart förbättrad nu. Min spetsfavorit i loppet och dessutom klar fördel av distansen denna gång. 6 Ovita Bork verkar liksom många av Flemmings hästar hittat bättre form igen. Kan både öppna och avsluta vasst. Fortsätter också tjata om 4 Zlatan Liss som kan riktigt mycket när han får det att fungera.

4) 4 Frans Håleryd känns som klart bäst av starthästarna här och det troliga är att Björn tidigt kör mot ledningen för att försöka stanna där hela vägen in i mål. Borde ha skapliga chanser att klara av detta. 13 Orange Kronos är nog loppets bästa häst men läget är inte enkelt. Med klaff är hon garanterat med långt framme. 11 Nordic Viking är strulig men snabb, svårplacerad efter ett misslyckat kval, men knappast bara ute på nöjesresa trots allt? 6 Ariane Boko svek som storfavorit senast och hade aldrig något drag då. Tränar i alla fall bra och skulle hon skärpa sig i lopp har hon kapacitet att blanda sig i segerstriden.

5) 2 Glenn Palema baissade man rejält senast från stallet och körde också därefter. Blev fast med gott om krafter kvar och såg riktigt fin ut sista biten. Ett kanonläge här och skulle han köras barfota denna gång känns han extra intressant. 4 Unesco Brodde fick ett snällt lopp i sin comeback och gick obrukad över linjen. Lär inte vara sämre med det loppet i kroppen och visade ju god klass i vintras, körs offensivare denna gång? 9 Breedlove vann på ett bra sätt senast från spets, lär inte komma dit denna gång men fungerar bra bakifrån också, räknas tidigt. 8 Alu’s First Line värmde plusbetonat inför debuten hos Svanstedt. Laddades hårt då men galopperade i första sväng i spetskörningen, ner invändigt efter det och avslutade fullt ut via stretchen sista biten. Åkes val denna gång och passas trots tråkigt läge.

6) Det var olika information inför 11 Beckmans debut i ny regi senast. Han visade dock riktigt positiva tecken i loppet där han spetsade enkelt och sedan försvann undan till en enkel seger i en snabb avslutning. Klart uppåt när det blev lopp enligt Åke. Har tidigare visat lika bra bakifrån så läget är inget som bekymrar och gör han om insatsen från senast borde han ha bra chans att vinna här. Spik nummer två.

 

Systemet

1) 2,3,5,8,9,10
2) 6 Go Johnny Gogogo
3) 1,2,3,4,6,7
4) 4,6,11,13
5) 1,4,8,9
6) 11 Beckman

576 rader

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Michael Frank

  Er det et fel at på systemet står 1 4 8 9 og i teksten 2 4 8 9 ??
  Travhilsen Michael med tack om bra tips från er …

 2. 2
  Pecka

  Ja det är en felskrivning av mig ser jag nu, bra du uppmärksammade, skall vara 2 och inte 1.

  Mvh
  Pecka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.