V65 Åby 20/12


En rätt medioker omgång bjuder Åby på denna kväll men det innebär inte att det saknas spelvärde utan tvärtom. Jag tycker mig ha hittat några som känns intressant att bygga kring.

 

1) 4 Shepard har mött tuffa hästar i rikstoton ett par starter och inte räckt till. Läget här är bra och han har gått bra för Anders tidigare. Tror han har bra chans att ta sig förbi innerspårets Leader Tom första biten och ta ledningen. Därefter släpper Anders till en vettig rygg och väntar fram till upploppet. Då är det bara att bra i vänstertömmen och spurta förbi. Om det låter enkelt, ja men känslan är stor att det kommer att se så ut. Inleder med spik därmed.

2) 3 Lisieux Boose var det uppåt på senast och han var fin då. Läget här är fint och han är given förstahäst för min del. 11 M.T.Guti var storfavorit i samma lopp som tipsettan vann senast men chanslös då. Vill dock inte avfärda honom helt denna gång utan han får också ett streck då han gjort det bra länge. 7 Broslätts Rapide känns som han har bättre form än vad raden antyder. Dessutom kuskplus denna gång. 2 Princess Fire gjorde en ganska bra insats senast och fint läge, intressant med ny kusk också.

3) 7 Fancy Candy vann ett billigt lopp senast men såg fin ut då. Har mött tuffa hästar under hela året och även om läget är lurigt så känns hon intressant denna gång. Tror dock att det löser sig skapligt från läget och jag väljer att prova att spika här igen.

4) En tredje spik finns också denna gång i form av 5 All Access som är snabb från start och min spetsfavorit, har gjort en del fina lopp därifrån och i detta gäng borde han köras där. Dessutom intressant med Uhrberg nu som visat form ett tag.

5) Väntar på att 1 L’Heritier skall lyckas fullt ut, kan i alla fall öppna skapligt och därmed borde han få ett fint lopp härifrån. Får tipset på det. 7 Look Out borde vara gynnad av vinter och lite långsammare lopp, kommer från flera montéstarter nu och det kanske gett honom en ny kick? Tror han kan få överta spets här och därmed tidig. 2 Paying Guest strular en hel del men kan mycket när allt stämmer. Gillar distansen och skulle han få till det nu är han med och gör upp om det. 12 Cut har återkommit på ett bra sätt i höst och trots läget tycker jag att han är tidigt streck i detta lopp.

6) 2 Lennart var tapper senast men fick ge sig sista biten. Han visade i alla fall att fina formen är intakt och sitter inte det loppet i så borde han vara tidig här också. Dessutom ett bra läge. 7 Golden Boy har varvat segrar med galopper under ett drygt år. Återkommer efter en kortare vila nu och kan vara klart uppåt. Borde ha hyfsad chans att kunna få överta spets om laddning. 8 Jaguar Broline gjorde det bra senast och kanske åter synar dödens? Räknas. 9 Landers Power var blek senast men bra starten innan, är han tillbaka i den formen igen så är han aktuell. Allra helst om det skulle bli tempo på loppet.

 

Systemet

1) 4 Shepard
2) 2,3,7,11
3) 7 Fancy Candy
4) 5 All Access
5) Alla 12
6) Alla 11

528 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.