V65 21/6 Dannero


Traditionellt så bjuder Ådalens pärla på V65 kvällen innan midsommar i samband med sitt traditionella midnattstrav.

 

1) 3 Hallsta Lotus känns ännu mer överlägsen denna säsong än han gjort de senaste. Inget tyder på att det skall se annat ut denna gång heller heller utan konstaterar bara att det högst troligt inleds med en favoritseger och spikar.

 

2) 2 Oriental var det skrik på senast i Östersund (jag var en av dem som trodde hårt på henne redan då) efter positiva träningsrapporter. Hon räckte aldrig fram till 12 Check In Blågul då i en snabb avslutning. Men denna gång är spåret betydligt bättre och det innebär läge för revansch. Vi fortsätter på den inslagna vägen med spikar.

 

3) 6 Ariel Boko blir allt bättre och senast gick hon nog strax under 12 sista varvet från utvändigt ledaren med fullt tryck in i mål utan att få slag på denne. Detta lopp känns mycket billigare än vad den finalen gjorde. Jag gissar att Per tar det lugnt första biten för att sedan styra fram om tempot sjunker. Det är inget som bekommer henne i detta gäng och det finns nog skaplig chans att få överta spets också om han skulle komma tidigt. Lika bra fortsätta med fler spikar på en gång.

 

4) Från spikar till att heltäcka. Ja det får bli så helt enkelt. Om man väljer att gå kort så lyfter jag fram två bud som jag tror mer på än övriga i loppet. 4 Eng Jahna har riktig kanonform för tillfället. Avslutar alltid vasst, dock är inte distansen hennes bästa och hon tappar kanske lite från start. Det betyder att tilläggshästarna kan nå fatt henne tidigt. Men tycker ändåhon visat så mycket på slutet att hon skall räknas tidigt. 10 Jenny R.G. har tagit klivet upp bland de bästa i landet denna säsong. Såhär långt i år skulle jag ranka henne som landets bästa sto men det betyder inte att hon bara för den sakens skull här. Dock så passar det henne att det inte är så många framför att runda vilket gör att hennes tunga slutrunda kan resultera enklare.

 

5) 1 You Bet Hornline vann ett ihåligt snabblopp i lördags men gjorde det på ett bra sätt. Spåret här talar för att han kan hålla spets och klart att han kan bli svårslagen därifrån. Dock tycker jag att 7 Frillan Filiokus imponerade mycket mer vid sin senaste start där hon fick dra tåget i spåren när det började gå som snabbast. Trots detta så höll hon farten strålande ända in i mål. Skulle det klaffa lite bättre nu och hon avslutar lika bra blir hon tung för de andra. Skulle det bli så att dessa två i ett tidigt skede kör emot varandra i loppet så väljer att strecka ytterligare två formkort som kan dra nytta av detta i 4 Trustworthy Ås som fastnade med kräm kvar senast och även innan det visat fin form. Tål en hel del jobb. Sista strecket hamnar på 3 Brianson som åter hittat formen och som gillar om det är tempo på tillställningen.

 

6) Avslutar med att heltäcka ytterligare ett lopp. 5 Kalypso Face är den klart bästa men han agerar ojämnt och skulle han ha en dålig dag så rensar det nog bra bakom. 4 Fantastic Ås hängde med bra i V75 senast och klart enklare här. 11 Smoking Hotrott var också uppåt senast och gillar distansen skarpt. 8 Crusinjo är tidig på ruggig stallform, dock är läget svårt men här är det en kusk som inte räds en del spår på vägen fram.

 

Systemet

1) 3 Hallsta Lotus
2) 2 Oriental
3) 6 Ariel Boko
4) Alla 12
5) 1,3,4,7
6) Alla 12

576 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.