V65 13/7 Äntligen Stochamionatskval!!


Äntligen börjar det hetta till här på slätten! Uttagningsloppen till det finaste loppet man kan vinna om man har ett 4-årigt sto står för dörren. Årets upplaga ser mycket öppnare ut än på många år och någon given förhandsfavorit finns inte. Det är då det brukar dyka upp någon som man minst anar. Nu kör vi inför vad komma skall!

 

Avd 1: 4 Digital Darling sprintade hem ett V75-lopp på halmstadtravet förra helgen och såg fin ut. Skall räknas här även om distansen är längre denna gång, repris från ledning? 9 Miss Shape har allt som oftast vart ute i stenhårda sällskap och hårdheten hon har kan komma fälla avgörandet. 10 Abborren gjorde det bra senast och vann med krafter kvar, har hon hittat tillbaka till sin fina form kan hon absolut besegra de två förstnämnda. 1 Åjo Hornline har fått läget och kan lifta med till en finalplats, tveksam om det är något för vinnarspelarna. 5 Vinga har fått ett okej startspår och kan vara något för de som letar efter en skräll. 8 In Serenity vann ett av försöken till StoChampionatet och såg fin ut, skall inte glömmas bort.

Avd 2: Ett av kvällens öppnaste lopp på förhand. Fredrik Persson tar ut fine 9 Chat Chip som placerade sig fint i Drottning Silvias Pokal tidigare under året, tror man har haft detta i sikte efter den starten och hon ska räknas. 1 Jumble Ås har ett bra startspår och kommer få en bra resa, struken efter senaste starten, sitter formen där, är det inte omöjligt att hon är först över mål. 11 Miss Beniss har gjort det bra i stort sett hela tiden hos Nurmos, med klaff kommer hon sluta långt fram. 10 Britannia har hög kapacitet men formen är ett frågetecken, en av flera. 12 Indescribable gick mycket bra senast och visar att formen är i antågande, bra häst i grunden med sämsta läget. 4 Maximillan ska räknas om man tar ett gäng.

Avd 3: 11 Celica Palema avslutade bra senast och denna hästen kan flytta på sig med rätt resor. Synd med bakspår för hennes del, men jag blir inte förvånad om hon flyger lågt sista biten. 2 Red Red Red satt fast senast och kan få nytta av de krafterna ikväll, bra läge och ska räknas med chans om man garderar.

Avd 4: 5 Askens Valencia tillhör nog förhandsfavoriten om man redan nu innan ska välja ut någon. Jag tror Ulf Ohlsson sänder fram ganska tidigt och får sedan styra och ställa i ledningen och då har jag svårt att se någon plocka ner henne.

Avd 5: 5 Drillbit Ås har vunnit två V75-lopp ifrån ledningen och sett bra ut. Möter tuffare motstånd denna gången och jag vill se mer av henne innan jag litar fullt ut på Drillbit Ås. Tipsnicken får istället 2 Mermaid Ås med Peter Untersteiner. Hon har mött de bästa i stort sett hela tiden och borde ha hårdheten att avgöra ett sådant här lopp. Bästa hästen! 3 Unleash Face ska även hon ha chans att blanda sig i segerstriden. Har gått bra på distansen tidigare och det kan vara ett plus!

Avd 6: Här kommer fine 6 Polly Frontline ut till start. Gör årsdebut vilket alltid är ett frågetecken. Jag tror dock hon är så pass förberedd att det inte skall vara några problem, kapabel som få och en chansspik för de som vågar. 1 Latitude Broline är utan seger i årets starter, kom skjuten som ur en kanon senast efter invändig resa. Läget talar för en liknande prestation. 8 Kimono Pearl är ett starkt sto som svarar för bra insatser mest hela tiden, hon har dock lottats till ett riktigt tråkigt läge och det kan fälla avgörandet. 10 Global Nelly gick bra senast mot tuffa hästar och jag tror detta är Goopstallets bästa chans till en finalhäst.

Systemförslag: 

Avd 1: 1,4,5,8,9,10
Avd 2: 1,3,4,9,10,11,12
Avd 3: 11 Celica Palema
Avd 4: 5 Askens Valencia
Avd 5: 2,3,5
Avd 6: 1,(6),8,10 / *Spik 6 Polly Frontline

504 Rader / *126 Rader med spik på 6 Polly Frontline

Lycka Till!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.