V64 Sundbyholm 8 Juli


Korta tankar kring söndagens V64-trav på Sundbyholm. Det är lite dagen efter stämning på mig även om jag inte varit nere på Sprintermästarmeetinget. Semestern är slutar idag… Ett par fina hästar till start från framförallt Stefan Melanders stall. Utdelningen för alla rätt ser på förhand ut att bli mycket mager.

 

V64-1: 3 Cruise Speed är ett fint sto som kommer från Stefan Melanders formstall. Det har ingen missat och sånt väger mycket tungt såna här jämna lopp. Tidig galopp i kalmarsundspokalen senast och det är bara att glömma den fadäsen. Fint spår och har chans att segerstrida på förhand. 11 Calamara Donna ska inte glömmas bort vid gardering. Bra form och vass med smygresa. 2 Persos Seaman är härdad i tuffare gäng men är mer troligt tvåa-trea idag. 1 Carmel är en fin häst som står utan färska bra insatser.

V64-2: 5 Royal Victory Rose är en svårbedömd gäst från Finland. Spetsade från innerspår senast och vann åkandes. Ingenting att anmärka på där! Leder runt om? 11 Hugo Celeber är en stor flopp och nu är han åter på Eskilstunaovalen. Fin häst som har chans om han sköter sig här.

V64-3: Treåringslopp! Roligt! 3 Standout är noterad som en nästagångare i mitt block och hästar från Melanders stall brukar inte vänta alltför länge på vinnarcirkeln. Kan öppna och här leder man troligen runt om. 4 Salsa Knight kan man gardera med om man tror att tipsettan gör bort sig. Melander har pratar virrigt om denna som en fin häst och jag vet inte vad jag ska tro. Fin senast som fastlåst.

V64-4: Spårtrappa, svårt med femton hästar till start. 3 Monte Major kan mycket men gör årdebut. 5 Hamtaro är en fin häst som tyvärr är lite ospeedig och får inte smörloppen med tränaren i sulkyn. 8 Fantoccini är vid friska vätskor en häst för V75 men han går allra bäst i ledningen.

V64-5: Kortlopp och ledaren kanske kan smita undan. 8 Going For Gold Zaz är loppets bästa häst. Åter efter ett litet uppehåll och i skick borde han kunna vinna trots spåret. Ojämn. 12 Diva Arvells är egentligen bortlottad men det finns risk för överpace då ett par hästar verkligen kan lägga iväg från start. 2 Say Me har floppat två gånger om men var finfin vid segern som togs från ledningen. Dit når man inte idag… Går ner i klass efter V75-försöken och kanske kan kaxa upp sig igen. 5 Brasse Kebell är visslande första biten och är troligen ledaren initialt. Daniel Olsson brkar också köra där. 3 Ybanos har mycket fart i sig men är virrig och hetsig värre. Kan se till att det hårt ett hårt tempo i loppet.

V64-6: Ett lopp inför Eskilstunas fina fyraåringstest som en av sommarens höjdpunkter på banan. 2 Opitergium matchas dit och börjar här uppladdningen. Uppahajpad häst som det snackas Prix’d Amerique om… Han är bra och här vinner han utan mothugg. Släpps till spets sen är det slut. 4 Disco A.E. pratar stallet om att bjuda upp till dans med, vi får se om det blir verklighet. Fin häst men jag var lite besviken på den senast…

 

V64 Förslaget:

V64-1: 3 Cruise Speed
V64-2: 5 Royal Victory Rose
V64-3: 3 Standout
V64-4: 3,5,8
V64-5: 2,3,5,8,12
V64-6: 2 Opitergium

15r/kr och rekommendationen är att spela V6

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Stackars Jack

    Jehova…en jämlike !!
    Trodde jag var ensam om ”sista dagen på min semester”.
    Sura uppstötningar i gomseglet.,,usch, usch.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.