V64 Solvalla 16/9 Kriteriekval!


Mitt i flyttröran hemma kommer några snabba tankar kring eftermiddagens kriteriekval på Solvalla. En riktigt trevlig tävlingsdag men det är mer sport än spel! Två hästar går till final i varje lopp och i många fall är man ju nöjd bara över att komma till en klassisk final.

 

V64-1: 7 Mellby Apollo glänste senast på Solvalla och klarade då distansen utan några problem. Imponerande och här känns han svårstoppad. Det som talar för emot är en alltför tuff inledning från spår 7. 2 Pine Cool var tvåa bakom tipsettan senast och Melanders hästar passar man för närvarande. 9 Chelsea Boko var dunderbra vid E3-vinsten men efter det har vi inte fått se någon mer prestation som räcker här, totalflopp senast.

V64-2: 1 Metior Easy floppade lite näst senast då det var stora prispengar. Fler Svanstedt-hästar som inte kom upp i normal nivå den gången. Åter i toppslag senast då hon spurtvann. Spets och slut här. 8 Xena Brick har många förespråkare som Oaks.vinnare, det efter några fina prestationer på Solvalla i somras.

V64-3: 9 My Golden gillar jag verkligen men det är inte givet att hon bara sopar hem det här försöket. Läcker i dödens senast på Solvalla och man är väl på väg till sitt livs form nu i Oaks… Här kan hon synas igen och någon smygkörd tar sig kanske förbi till slut?

V64-4: 4 Honeydew var bra på solvalla senast även om hon inte fångade in en duktig ledare till slut. Givet streck. 7 Todays Butterfly var bra tidigare i år men resultatraden för tillfället skrämmer ju inte direkt…

V64-5: 2 Falcon Håleryd är en bra häst som fått en trevligt utgångsläge. Klart duktig senast men fick stryk av Dream Duo som visat sig vara en väldigt bra häst. 9 Tell Me No Lies har varit ruskigt bra med skorna kvar i stallet. Man har sparat hovarna till idag för att åka fort över upploppet, farlig. 1 Santiago Wibb är startsnabb och får ett bra lopp, kanske håller man upp ledningen. Fin häst men kanske inte riktigt en kriteriefinalist? Vi får se!

V64-6: 2 Skogans Avec har precis som stallkamraten i loppet innan fått ett finfint läge bakom bilen. Kommer från raka segrar och är intressant. Jag går på en småländsk framgång här! Garderingen kostar en del.

V64 Förslaget:

V64-1: 7 Mellby Apollo
V64-2: 1 Metior Easy
V64-3: Alla 12 hästarna
V64-4: 2,4,7,11,12
V64-5: 1,2,9
V64-6: 2 Skogans Avec

Systemförslaget är på 180r/kr

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.