V64 Rättvik 23/6


V64 körs idag för ovanlighetens skull på en lördag och det är traditionsenligt Rättvik som har hand om rikstävlingarna på Midsommardagen. Här är lite tankar om dagens omgång.

V64-1: 12 Askens Valencia är en ruggigt flyfotad dam som verkligen tillhör den yttersta kulltoppen. Svek lite i Drottningens Pokal nästsenast, men revanscherade sig snabbt med att senast vinna på en topptid under Elitloppshelgen. Nu är startspåret lika ruttet som förra gången och det krävs kanske samma överpace igen, men hon ärt trots det klar förstahäst i loppet och ett spikförslag. 3 Latitude Broline fick ge sig med en läpp senast från ledningen, men gjorde det ändå bra. Hon visade upp en startsnabbhet som inte riktigt haft tidigare, vilket gör att hon kanske ska ses som spetsfavorit den här gången. Från ledningen är hon hästen att slå. Sveriges största tipsorgan (Travronden) tippar 11 Clara R.C. allra sist och det tycker jag visar brister på kunskap. Hästen har gått väldigt bra hela karriären och enligt mig är hon med raketfart på väg mot kulltoppen. Nu är startspåret svårt och hon har samma förutsättningar som favoriten, men blir det lite överpace är hon garanterat med på målfotot.

V64-2: 2 Moving On var riktigt fin nästsenast när hon med skoryck tog sig förbi La Tignanella (som vann E3-uttagning i tisdags) sista biten och det var mycket långt ner till tredjehästen i loppet. Senast visade hon fin startsnabbhet, men galopperade tyvärr i ledning i första sväng och den dagen var förstörd. Nu är det spetsläge på nytt och jag tycker inte motståndet ser särskilt blodigt ut. Jag singelstreckar Claes Svenssons löfte i hopp om att den leder runt om. SPIK!

V64-3: Loppets stora favorit 8 State of Liberty har på förmiddagen blivit struken, men det förändrar inget för mig som ändå planerat att spika en annan häst på systemet. 10 Anddiditmyway är svårbedömd för samtliga spelare inklusive mig. Han är helbror till Creamy Mimi som var en stor unghäststjärna i USA för några år sedan och vann Hambletonian Oaks. Den här är troligtvis inte lika bra, men jag tycker inte det döljer sig några stjärnor i listan och Susanne Richter brukar alltid ha iordningställt direkt. Jag chansspikar men rekommenderar er samtidigt att ta en titt på hästen i värmningen innan det slutgiltiga beslutet tas.

V64-4: 12 Parkin var ruggigt bra i Silverfinalen på Solvalla senast och kunde sånär haka på Mr Picolit under slutvarvet. Det här är en riktig tanks som går rejält i klass och trots dryga tillägg så ska han bara runda det här. SPIK! 3 Causton har en liten möjlighet att hålla undan om han eller någon annan på startvolten håller ett exakt tempo som gör det svårt för favoriten.

V64-5: Midsommarloppet. Tar fyra hästar och det kan vara övergarderat. 2 Jackal Face är på väg emot stjärnorna och imponerade direkt i sin minicomeback i Danmark senast. Då slog han ett gäng guldhästar från dödens. Normalt sett borde han gå framåt med det loppet och läget är bästa tänkbara. Mycket svårslagen och tänkbar spik, men jag tycker ändå han är mycket storfavorit och det finns några hästar emot med spelvärde. 9 Haraldinho är en häst som aldrig är chanslös såvida han undviker att möta dem allra tuffaste hästarna. Hästen har väl inte riktigt visat den där riktiga knallformen på slutet, men med rygg på favoriten från start kanske Örjan Kihlström kan fixa till sig en bra position direkt. 5 Zlatan Blou är tillbaka i Sverige efter några tunga år i Frankrike. Det är framförallt en andraplats i Europaderbyt som fyllt på kontot under sejouren hos Souloy. Nu är han ruggigt svårbedömd, men det kittlar ändå lite att ta med honom direkt för han borde ha fått en riktigt fin hårdhet efter alla starter därnere. 1 Go On Pale är en sann fighter som fått ett smaskigt utgångsläge här. Jag streckar honom som en riktigt tempooutsider.

V64-6: Vilket kanonlopp! 9 Disco A.E. orkade inte riktigt rubba två stycken bra Stig H-hästar i lördags, men får ändå godkänt för sin tredjeplats från dödens. Jag vet dock att den här hästen kan bättre och han är klar förstahäst för mig. 10 Perfectly Enough gav inte det allra bästa intrycket i sin årsdebut och det var en något trög kulltopp vi fick skåda. Nu borde ringrosten vara mindre och skulle skorna vara borta till denna start blir han verkligen livsfarlig. 6 Rocky Winner gjorde ett kanonlopp under V75-finalerna, men löpningsförloppet blev för tungt för att han skulle kunna blanda sig i striden. Bättre kusk nu och hästen är en typisk outsider. 3 Prawns har ännu inte vunnit i år, men hela tiden mött väldigt bra hästar. Nu har han ett fint startspår och ledningen borde han ta utan problem. Hästen laddas emot Sprintermästaren och det är mycket möjligt att Johan Untersteiner släpper om det kommer fram en riktigt bra häst och provar för spets. Jag tror ändå Viking Kronos-sonen kommer dyka upp därframme någonstans.

Systemförslag:
V64-1: 3-11-12
V64-2: 2 Moving On
V64-3: 10 Anddiditmyway
V64-4: 14 Parkin
V64-5: 1-2-5-9
V64-6: 3-6-9-10

3x1x1x1x4x4= 48 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.