V64 Örebro 9/12


Ruggigt fina loppÖrebro idag och det hela kryddas med JACKPOT!

V64-1: Det kan vara så enkelt att det hela inleds med en bra spik genom 5 Turbos Cherie som är en häst från skicket under stoeliten. Hon brukar hitta fin form under denna årstid och den borde vara i ankommande nu efter två starter efter en längre tids vila. Leif Witasp har haft ett toppår och ska ses med bra segerchans här. Vill dock inte lämna 1 Pröjsarn utanför lappen som alltid gör sitt bästa. Hästen var inte trimmad inför senaste starten men stånkade ändå på bra till en säker andraplats. Nu kommer hästen vara bättre och han är inte oäven från start. ”Calle Kråka” är alltid att räkna med.

V64-2: Oj, oj…vilket kanonrace! Kullens fyra bästa hästar stöter på varandra i säsongens sista stora batalj och samtliga fick framspår. Det får bli ett trehästarslås som borde fungera enligt planerna. 4 Denim Boko var ruggig vid segern i Uppfödningslöpningen senast och blir svårslagen om lika bra igen. Tvååringar är dock tvååringar och man vet inte heller hur hästen tog den genomköraren så jag tycker en gardering är på sin plats. 2 Nugget’s Face var nästan lika bra som tipsettan senast, men fick nöja sig med andraplatsen. Erik Adielsson hoppar upp i angeläget ärende denna gång och lär vara sugen på att slå favoriten. 6 Donna Di Quattro dummade sig i försöket till Uppfödningslöpningen och missade finalen. Det kan istället visa sig vara positivt till den här starten då hon inte fått springa samma urladdning. Det här är en ruggigt läcker travare som imponerat ett flertal gånger och klaffar det lite från sjättespåret blir hon farlig.

V64-3: Hingstarnas Svampavdelning håller inte riktigt samma klass som märrarnas, men det är ändå en jämn och bra nivå på fältet. Jag tänker testa en riktig chansare och spika 1 Express Duo. Jag har tittat på hästens starter i det utmärkta lopparkivet och även om han fått regelrätt stryk några gånger på slutet så gillar jag det jag ser. Hästen verkar besitta en naturlig startsnabbhet och det lär behövas om han ska kunna svara ut konkurrenterna från start här. Kort distans borde passa som handsken och Pekka Korpi når allt större framgångar med sina djur. Jag går ”all-in” på den här gästen i ett lopp som annars hade kostat många streck. Är det jackpot så ska man gambla lite…

V64-4: Ruggig stallform och tidig spets är två faktorer som talar för 1 Ugo Du Niel. Jag har dock spikförbud på kusken och ser gärna att det småskräller lite. 7 Inix Jubb är en rejäl sak som passar på distansen. Jorma Kontio har vunnit med honom tidigare och den diffusa resultatraden gör hästen riktigt spelvärd på strecklistan. 5 Navigator Sib och 6 Spike De Rabotiere är två hästar med knallform som ska med vid gardering. 13 Nino Coger är en tuff uppgift med många meter att plocka in, men han är också fartmässigt klart bättre än sina motståndare och kan absolut hinna runda fältet. Skrällstreck på 8 Jaguar C.D. som inte är så tokig i grunden.

V64-5: Rikstotoförsök som inte håller rikstotoklass enligt mig. 6 Photoshop är min spetsfavorit trots några raska invändigt. Väldigt fartmässig herre det här som brukar kunna stumna sista biten från ledningen, men över kort distans och över Örebro’s korta upplopp kan det räcka hela vägen. 10 Milan Töll visade väldigt fin form vid segern senast och Erik Adielsson är alltid intressant. 3 Bam Bam V. verkar sakna den där riktiga vinnargnistan men löper ändå jämnt och bra. Tror att han kan få ett bra lopp härifrån och kusken kanske kan lura honom först över linjen vid klaff. 2 Cantab Sisu var väldigt bra i början av året och segrade bland annat på V75. Sedan har fortsättningen närmast varit en katastrof och vi får se när formen kommer tillbaka. Björn Goop är obesegrad med hästen efter en start. Streckar också 9 Helium som kan vara en giftig avslutare om det blir överpace på täten.

V64-6: E3-Revanschen med 300 lax till vinnaren. Här tror jag mest på 5 Kaisi Southwind som fått ett fint spår samtidigt som värsta konkurrenterna inte haft samma flyt. Senast gjorde hon comeback efter vila och det var ett väldigt bra helhetsintryck hon gav efter att ha spetsat hem ett lunchlopp på Solvalla. Nu är det mycket tuffare gäng, men efter att ha vilat en stor del av högsäsongen så borde hon vara mindre sliten än ett flertal andra. Tänkbart singelstreck! 7 My Golden har gjort det fantastiskt bra i år och man skulle unna henne att vinna ett lite större lopp som det här. 11 Mousse vann E3 på ett grymt sätt i somras, men har väl inte varit riktigt lika bra efter det även om kvalat in till ett par storlopp efter det. På sina höga kapacitet ska hon ändå med här vid gardering. 9 Berlock är en häst som är bättre än vad meriterna hittills ger sker av. Hon är riktigt rejäl av sig och kan gå en tung avslutning utan att hon slår av på takten något nämnvärt. Senast satt han fast i läcker stil och det var verkligen ett formintryck. 10 M.T.Harmony har bara vunnit ett lopp i karriären och det var Guldstoet på Axevalla. Hon har ändå presterat bra hela året och bevisat att hon inte är så mycket sämre än dem allra bästa. En månad sedan hon startade, men Peter Untersteiner hade inte valt att starta här om hon inte varit i gott slag.

V64-1: 1-5
V64-2: 2-4-6
V64-3: 1 Express Duo
V64-4: 1-5-6-7-8-13
V64-5: 2-3-6-9-10
V64-6: 5-7-9-10-11

2x3x1x6x5x5= 900 rader och spikar man Kaisi Soutwind (avd 6) blir det 180 rader.

 

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.