V64 JACKPOT Lindesberg 20/5


Kanonväder och alla som har en vettig chans borde åka till Lindesberg idag! Uppe på detta är det jackpot på V64, se till att bara spela i V6 potten idag. Man gästas av ett gäng fina hästar och den mest intressanta är Coco Chip i kvällens första avdelning. Ett ritkigt bra sto som nu är åter efter allvarlig sjukdom. Normalt totalt överlägsen! Svanstedt, Stig H, Nurmos, Walmann och Melander är några storstall som är på plats. Vilken härlig tävlingsdag!

 

V64-1: Det ska vara stor skillnad i klass i den första avdelningen. 3 Coco Chip var under hösten en av dom främsta treåringarna i svensk träning. Åkte då ner till Italien för att deltaga i ett av dom största treåringsloppen i världen… Där floppade hon och blev dessutom allvarligt sjuk på kuppen. Nu gör hon comeback på tävlingsovalen och normalt är hon en vinnare fram och baklänges. Man kan spekulera i en ringrost och har ju chans att kolla värmningen innan start i alla fall. Före den kan man bara tro på seger. Spik.

V64-2: Treåringslopp där några har visat framfötterna man ingen har klivit i kulltoppen på riktigt allvar ännu. 7 Molle C.D. var en kulltopp förra året som blandade och gav i prestationer och intryck på banan. En siktig snackhäst som här gör årsdebut, känns som han inte behöver rädas någon. 10 Mellby Amiral inledde säsongen lovande men han sedan svikit lite. Stallet låter lite uppåt efter ett bra kval och pratar om utrustningsändingar. 8 Robis Sara har inlett karriären mycket lovande men jag är osäker på om hon har utvecklats i rakt takt i samband med tävlandet. Tycker inte hon har lyft sig på slutet. Senast galopperade hon i sista sväng, såg knepig ut i det läget och var definitivt utan segerchans. Vann gjorde Quid Pro Quo från spets och att röra den gör inte många i kullen dock. 2 Technology har galopperat lite väl ofta men farten finns där. Stefan Melanders stall i högform och det blir ett streck. 11 A. Hannibal spetsvann på Solvalla och vann då mycket lätt. En annan uppgift här och jag tror att man förlorar mot en vassare kusk. Ändå streck… 4 Fuzz kan man lyxstrecka med. Har spurtat bra ett per gånger i år mot fint motstånd men nu på slutet inte fungerat. Det kan finnas lite smygkunnande i honom. 9 Main Danger har bara gjort ett lopp i år, det måste ha strular lite för Erik Svensson är inte rädd för att starta. Lopp i kroppen och hästen var vettig under tvååringssäsongen. 6 Önas Hamra kan man ta på stalltillhörighet. Hittills har hon inte visat något extra och blir väl väl hårt streckad. Ok som tvåa senast efter ett rygglopp på Pojke Kronos.

V64-3: Wången Cup är prestigefyllt för lärlingar och men det är bara Johan Untersteiner av gräddan som kommer till start här. 11 Scarlet Tabac har jag haft lite svårt för tidigare men får nog ändra uppfattning en aning. Trea i V75 senast från dödens, före i mål var bara kapabla Com Z. och Hurricane Blue. Så sett så har Johan en överlägsen häst i loppet… 3 Tilda Palema drog direkt till ledningen senast och vann mycket lätt. Klen konkurrens men det var ett bra intryck man lämnade. Lindesberg är en spetsbanan och här kommer man leda mycket länge. 4 Aponia Boko är åter efter uppehåll och mycket svårbedömd idag. Visat kunnande och ägaren lär ha påtalat en start på Fornabodas travbana. Ett syskon till henne vann ju årets första tävlingsdag här. 5 Dreamliner är det automatstreck på nu när Melanders stall är i form.

V64-4: Försök till dubbelcupen och dom kallblodsloppen har vi många erfarenheter ifrån. Svårlösta gåtor med dessa flerklasslopp. Den här gången är det femton ekipage uppdelade på tre volter. 10 Lome Odin för Kihlström i vagnen och den kombinationen har rönt framgångar förut. Lite halvknackiga besked av hästen men det bortser jag från nu. Allra bäst barfota och får vi den infon spikar jag. 6 Kolnes X.O. Är bara fyra år och möter äldre vilket brukar vara tufft. Här står man dock fint till med springspår på start. Kan säkert komma till ledningen och då blir man svår att komma till tals med. Norrmannen lär åka i angeläget ärende… 8 Raggmunken är en vass spurtare och han har vunnit tidigare på Lindesberg. Kusken är lite halvt en lallare känns det som, jag tror man spurtar bra men inte hinner fram. 3 Väskinge Pilsner är en hygglig häst som nu står start, en riktigt rysare.

V64-5: Kortlopp med ett fint förstapris. 4 Dont Weat PJS är en av flera årsdebutanter till start. Fint kunnande men det visar hon inte fullt ut. Känns lite löpningsberoende och kommer det en bra häst till ledningen känns hon sårbar. Annars kommer hennes vassa spurt bita bra här. I årsdebuten förra året var hon ruggigt bra från dödens men det var också enda segern… 1 Carambole P. Vann spårlottningen. Från innerspåret kan han nog hålla upp ledningen om han vill, dock tveksam form man ska man pröva så är spetsbanan Lindesberg mycket vettig. Annars är ju rygg ledaren en bra position. 2 Classic Son var bra i en del starter förra året men jag föll inte pladask för jänkaren. Har man blivit bättre till femåringssäsongen? Kan vara spets och slut…

V64-6: Avslutar streckspelet med ett lopp över två och ett halvt varv. Två volter och det är inte riktigt någon häst med framtiden framför sig till start. 11 Dexter Stone har nu ett lopp i kroppen, i årsdebuten gick han bra och nu tror vi på en bättre insats. Den längre distansen har han klarat bra förut och det finns inte några konkurrenter som skrämmer. 1 Mr Thank You har hittat en mycket lämplig propp. Precis rätt inne på pengarna och distansen är nog optimal. 12 Knifetown Action har gnuggat på och blivit lite bättre för varje start. Kul utveckling och han har väl något mer framtid än övriga hästar. Galopp senast men det glömmer vi, annars är man riktigt fint igång. 8 Nelle D’Amour är tillräckligt stark.

 

V64 Förslaget:

V64-1: 3 Coco Chip
V64-2: 2,4,7,9,10,11
V64-3: 3,4,5,11
V64-4: 6,10
V64-5: Dont Wear PJS
V64-6: 1,11,12

Systemförslaget är på 144r/kr, endast V6

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.