V64 Eskilstuna 16/12


Idag körs V64-tävlingarnaSundbyholmstravet och mångas kelgris Maharajah ska återigen visa upp sig på tävlingsbanan. Jag har skrivit ner några tankar så får vi se om dessa slår in i verkligheten.

V64-1: 11 Oolong är ständigt påpassad av spelarna och det med rätta då han har överkapacitet för klassen. Han har dock svårt att hålla sig fräsch och brukar inte heller trava som en klocka så man ska absbolut inte spika honom. 8 Kimbee Star gjorde ett otroligt nog ett kanonlopp med skor senast och det är ett tecken på ett kanonform, han ska streckas trots läget. 10 Wallace Boko är har hög grundkapacitet men startat ganska sporadiskt senaste åren, men har hästen normal form ska han vara med på målfotot om det blir lite överpace. 5 O.F.V.Dream har precis som många av sina stallkamrater bra form och också fått ett intressant läge här. Lyckas kusken med sin styrning är ekipaget segerfarligt. 2 Kite Face gör debut i ägarens regi och har fått ett fint startspår här. Kan vara lite ringrostig efter lång vila, men är V75-härdad och duger normalt långt här. 9 Pascal Zet är en häst som lever på sin styrka och blir det kraftig överpace kan han komma tillslut även om han måste ha några lopp i kroppen innan den riktiga formen sitter där. En annan stark häst är 7 Such A Feeling som startar på ovanligt kort distans för att vara honom. Framgångarna har inte varit så stora på slutet och kanske är ett distansbyte rätt medicin.

V64-2: 4 Poobong  har fått ett välbehövligt lopp i kroppen efter sin jättelånga frånvaro och det måste ha gjort massor formmässigt. Det här är en mycket klassig häst som hade gått mycket långt utan skadeproblem. I mina ögon ser motståndet ljummet överlag och Örjan Kihlström borde köra som om han har bästa hästen, för då vinner han. SPIK! 5 Scoot To Score är en treåring som Stall Lennartsson håller riktigt högt och han gjorde det bra i comebacken senast. Min magkänsla är att han dock är ett nummer för litet gentemot favoriten.

V64-3: Ett färglöst sprinterlopp där jag låser på en hårt betrodd duo. 1 Poker Zet är en riktigt snackhäst som levererat sådär hittills i karriären. Nu är han tillbaka efter en viloperiod och svårbedömd för dagen. Rapporterna från stallet går dock i dur och det kan vara spets och slut. Streckar också favoriten 2 Treviere som är jämnheten själv på att vara med där framme. Sprinterdistans passar denna damen bra och från det här kanonspåret är hon garanterat med i segerstriden. Känns tryggt att ha lås på ledaren och den i andra-tredje ytter!

V64-4: Jag behöver inte motivera mitt val av singelstreck i form av 15 Maharjah mer än att Stefan Hultman har fixat en perfekt uppgift till sin ögonsten. Det här loppet kan han verkligen inte förlora! SPIK!

V64-5: 4 Famous Dream är klassen i gänget här och visade senast prov på kanonform. Efter att ha spikat två stora Hultman-favoriter måste jag dock gardera den här för att ha chans på hygglig utdelning, men mycket talar för Super Arnie-märren lägger detta fält på rygg över upploppet. Det här är en häst som fortfarande har för lite pengar på sig. 5 Brasse Kebell är en startkanon som jag tror komma köra i ledningen den här gången då han bakspår ett par starter nu. Jag underskattar sällan aldrig ledaren av loppen och det här är en bra sprinter. 3 Middle East har inte vunnit i år, men han har haft en förmåga att skrällvinna när ingen tror på honom. Kanske kan ett sådant scenario ske idag. 10 Red Chili Leaf och 11 Quicksilver är två hästar som behöver rejäl överpace för att vinna, men båda är två V75-hästar i grund och botten vilket inte ska nonchaleras.

V64-6: Testar ett fyrahästarslås i sista. Jag tror mest på 7 Carlos Santana som är en riktigt rejäl herre och som fått springspår här vilket är intressant. Claes Svensson har fortsatt snurr på sitt stall och det här ekipaget kan vara en eventuell DD-spik. 2 Wallner har kanonform och verkar besitta fin fart. Han har visat lite galopptendenser i voltstart tidigare och felfri avgång från spår två här kan man nog inte garanterat. 12 Reballion är hittills mest känd som auktionsdyring och den här uppgiften är inte lätt. Känslan är dock att han fortfarande står bra inne i klassen och med klaffresa kan han definitivt vinna. 9 Vilda Gamble har haft ett fiaskoår med sporadiska starter innehållande galoppmisslyckanden. Det här är dock en fin häst i grunden som kan vara en skräll om hon är fräsch och sköter sig.

Systemförslaget:
V64-1: 2-5-7-8-9-10-11
V64-2: 4 Poobong
V64-3: 1-2
V64-4: 15 Maharajah
V64-5: 3-4-5-10-11
V64-6: 2-7-9-12

7x1x2x1x5x4 = 280 rader (V6)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.