V64 Axevalla 3/6


Efter en trevlig helg i Stockholm och Elitloppet, en svidande solbränna är det nu dags för nästa stora happening! På Landetfestivalen på Axevalla Travet. Där kan ni se flickidolen, Ulrik Munther och barnidolerna Timoteij. För oss lite äldre kommer Lena-Maria Klingvall att sjunga under söndagen. Vi kan även bli nostalgiska och lyssna på Sivan Johansson när hon kåserar om ost och sin karriär. Westernridning, prova på ponnytrav, skattjakt för alla barn och Gycklarna Knaster och Knas roar oss med trollerier och spännande konster. Som sagt det finns allt denna helgen på Axevalla och på landet!

 

Sen körs det givetvis TRAV för oss som älskar trav med V64 och landets längsta loppnamn kommer gå av stapeln, Hertiginnan Av Västergötland Kronprinsessan Victorias Lopp. Ett lopp för landets skickligaste damer. En annan godbit är Guldstoet där de bästa 3-åriga stona ska kämpa om evig ära och berömmelse i Axevallas näststörsta lopp. Som grädde på moset kommer även tredje testet köras inför vad som komma skall i Juli, StoChampionatet 2012!


Nu tar vi oss an V64-omgången

V64 1: Inledningen av dagens V64-omgång är ett mycket öppet och här krävs gardering. 5 Yvory Queen är en häst jag gillar och som ständigt är lite underskattad. Visade uppåtform senast och gången innan satt hon fast! Giftig i detta sällskap där jag tror det blir lite kubbning om ledningen. 7 Line Up Du Jape är en av de jag tror kommer vara med i spetsrusningen. Hästen har bra form och ska räknas. 3 Åjo Hornline är den som utmanar om ledningen. Hästen vann ett breeders crownlopp senast och har chans i detta loppet då hon inte alls är så tokig. 11 Falkens Max var ute i V75 senast och hamnade för långt bak för att kunna blanda sig i segerstriden. Kommer få anfalla bakifrån denna gången och med tempo och det långa upploppet kommer han vara med på linjen. 1 Mindy´s Jobiekommer få en fin resa ifrån innerspåret och med lucka och klaff är det inte omöjligt att han sitter där! 2 U.bergs Otto har inte vunnit i år än men med ett bra spår och fin resa ska han räknas. Plockar även med 4 Richordietryin10 Tennis och jätteskrällen 8 Lille Jockoma. Är man tillräckligt tuff chansar man på 5 Yvory Queen!

 

V64 2: Andra V64-avdelningen ser även den ut att bli en svår nöt att knäcka och jag kommer att ta alla på min kupong. 7 Bomba di Quattro var senast ute i ett kval till Drottning Silvias Pokal, där hon mötte segrarinnan Love N´hate. Är nu tillbaka i ordinarie klass och jag ser på goda möjligheter att ”Vinnarskallar Henke” kommer få utöka sin konsumtion av Sofiero efter detta lopp. 10 Whosyourdaddyär en stark rackare och kan räcka långt i ett felfritt lopp. 6 Quantum Firefox är snyggt matchad på pengarna till detta lopp och är startsnabb så den ska givetvis räknas i detta lopp. 3 Future Love har ett bra läge och med Örjan i sulkyn går det inte att nonchalera honom. 8 Tatie med Kung-Åke har dragit ett tråkigt spår men hästen löper okej och kan räknas med klaff. 9 Kul Broline avslutade rappt senast och kommer få attackera bakifrån igen. Det är inte omöjligt att det räcker hela vägen. 5 Beautys Boy har strulat en del det sista men har kapacitet att räcka i detta sällskap om han sköter sig. Som sagt, helgardera!

 

V64 3: Här kommer min första spik i omgången. 8 K.L.M Prelong har varit ute i stentuffa lopp det senaste. Här tror jag Åke kommer sända fram tidigt i det lilla fältet, reglerar detta från dödens om hon inte blir släppt till spets!

V64 4: Hertiginnan av Västergötland Kronprisessan Victorias Lopp. Loppet för landets främsta kvinnliga körsvenner. Öppet lopp men jag kommer tvingas chansa här! 1 Ingas Hurricane har skickliga Kajsa Frick i sulkyn, löser det sig bara från det lite kniviga innerspåret tror jag hon har bra chans att ta sin andra inteckning i detta lopp. 7 Klio Face är en given utmanare men inte helt lättkörd.

V64-5: Då har vi kommit fram till Tredje testet till StoChampiontatet 2012. 6 Chat Chip med Fredrik Persson spurtade lysande i finalen av Drottning Silvias Pokal senast. Får hon en bra resa ska hon räknas här trots den långa distansen men då får det inte strula för mycket. 8 Kimono Pearl gillar jag. Hästen är stark och rejäl och duger bra i denna klassen. Strular det inte alltför mycket ifrån åttondespåret tror jag hon är först över mål! 7 In Serenity vann det förra testloppet till StoChampionatet och var mycket fin. Körs till ledning här och blir svår att rå på? 2 Latitude Broline är var senast tvåa bakom 7 In Serenity och avslutade bra, kan räcka långt här. 10 Clara R.C kommer få sitt elddop här, räcker hon verkligen här?

V64-6: Dags för grädden på moset! Guldstoet 2012. 5 Fascination är en riktig läckerbit, en racer! Jag tror hon blir mycket svårslagen då jag tycker hon är huvudet högre än sina konkurenter och sitter troligtvis tidigt i täten här! Vill man gardera ska man inte missa 11 Mygodwhata face, jättesusaren 9 Dairy Queen.

SYSTEMFÖRSLAG

Avd 1: 1,2,3,4,5,7,8,10,11
Avd 2: Alla
Avd 3: 8 K.L.M Prelong
Avd 4: 1 Ingas Hurricane
Avd 5: 6,7,8
Avd 6: 5 Fascination

324 rader

LYCKA TILL ifrån ”Slätta”

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.