V64 Årjäng 7/10


1,8miljoner på 7rätt igår när Svanstedt tar tre segrar på Hagmyren… Sjukt bra betalt är min bedömning. Idag är det Årjängstravet och det är ljummet i dom flesta loppen. Grön tränare har skickat hit hästar men kör inte själv, annars brukar ju Björn och Åke fixa lite prestige och action i löpen.  Snabbare analys nedan som tyvärr verkar vara lite favoritbetonad.

 

V64-1: Vi inleder med ett snabblopp där man inte direkt har några personliga favoriter för dagen. 4 Conrads Garland är en duglig häst som väl körs till slut här. Han är bra med en ryggresa men tål inte något grovjobb alls i spåren. Sårbar! 1 Garland Kronos, 2 Prince Tagg och 3 Premier League har alla passerat bäst före datum. Nu har dom begåvats med bra spår och alla tre är aktuella när man garderar loppet. 9 Pebbly lyxstreckar jag med om det blir väl hårt körning från start, det finns potential till det i alla fall.

V64-2: Dubbelcupen och idag är det fördel för stona. Det behövs ofta för att dom ska orka sätta hingstarna på plats. 1 Pilborka står mycket lämpligt till i loppet, det är som skrivet för henne. Från innerspår tar hon nog ledningen och då leder man loppet länge. Dessutom har man fina formbesked i ryggen. 2 Zara Hegero brukar jag strecka då hon är fartfylld. Kan galoppera men den risken är jag villig och ta då streckvärdet alltid är bra på henne. 3% just nu är fint! 3 Tindra Faks står också bra till plus att formen är god. Jag har svårt att navigera bland dom norsktränade kallbloden… 13 Seier Kongen på dubbla tillägg kör av Jan Roar Mjölneröd som brukar ha laddat när han åker över gränsen. Nu har han ju ett par treåringar med sig också, det kan ju vara där fokus ligger.

V64-3: 6 Hey Honey är hårt tryckt i toton varje gång. Tre raka andraplatser och vinnarspelarna får jaga vidare efter avkastning. Känslan är att hon öppnar snabbt men riskerar svar invändigt. Det finns en fin spurt att tillgå och det är en bra chans oavsett löpningsförlopp. Tapper tvåa bakom stallkamraten Mad Love senast på långt avstånd ner till resten av fältet. 9 Queens Delight var senast ute i kval till Kriteriet och före det var man trea bakom Perfect Power och Kriteriefialisten Skogans Avec. Han har gått i tuffa gäng och härdats lite, vi får se om han är kaxigare här. 7 Global On Fire har inte haft någon tur med spåren. Senast från åttonde öppnade hon bra men blev hängande, turligt hittade hon ändå ner i andraspår som trea. Svårt sedan att hänga med i en snabbare avslutning, kom tillbaka lite sista biten.

V64-4: 6 Bowie Boko står fint inne i loppet och ska väl ta första segern efter segern i Sverigeloppet i våras. Hängde duktigt på Perfectly Enough för tre starter sedan och kvalade in till derbyt. En derbyfinalist bör bara vinna ett sånt här löp.

V64-5: Stolopp och det är inte helt enkelt men det gör försök med ett trehästarslås. 10 Retract har hädats i tuffare gäng och Svanstedts hästar räcker ju till vart dom än startar… Slipper stallkamraten Braås Palema här. 2 Gateruds Polyezter var finfin vid segern och det luktade fortsatta framgångar då. Fin spurt senast och formen är positiv, klart man blir segerfarlig här. 9 Gigant Girl skickar Lennartsson upp till Färjestad men överlåter tömmarna till Kaj Widell. Då är loppet klart passande. Hon var rätt lovande som treåring men blev skadad, vi får se hur pass man kommer tillbaka.

V64-6: 2 Ipod var inte långt borta från segern senast. Några meter till och han borde knatat sig förbi till en vinst. Bortvald då och nu är det åter Björn bakom tömmarna. Fint läge och det är svårt att inte strecka. Norska fyraåringarna från bakspår har ganska gott rykte. 10 Spirit Brodde och No Credit L.A. möttes i den senaste starten och då avgick den förstnämnde med segern. Löpningsförloppet avgör vem som är först i mål den här gången med.

V64 Förslaget:

V64-1: 1,2,3,4,9
V64-2: 1,2,3,13
V64-3: 6 Hey Honey
V64-4: 6 Bowie Boko
V64-5: 2,9,10
V64-6: 2 Ipod

Systemet är på 60r/kr

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Pecka

  Börjat bli tveksam till skallen på Hey Honey jag. Tycker hon bromsat till rejält ett par gånger på upploppet när hon har kopplat greppet de senaste starterna. Vi får se om det blir bättring på den punkten idag. Farten har hon gott och väl för att vinna ett lopp som detta.
  Frågan är om omgången blir så lättlöst (tråkig?) att det räcker om man streckar Björns och Åkes hästar i de fem varmblodsloppen? Bägge stallen har ju visat form under veckan så.

  Mvh
  Pecka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.