V64 Åby 9/1


Som vanligt har Flemming Jensen en framträdande roll på Åbys tävlingar. Det har dock varit flera strukna hästar från stallet på sistone p.g.a. sjukdom och även om jag tror att hästarna nu är friska så väljer jag att gardera hans favoriter denna omgång.

 

1) En som har både form och läge är 2 Staro Bobcat som avslutade bra senast, har med åren blivit sprinterbetonad och denna uppgift ser intressant ut. 3 C.C.Seventy Five var vass i debuten för Goop och blev därefter hårt betrodd. Har dock inte segrat där ännu och lite fråga för moralen. Kan få smyga här och han skall räknas igen. 7 Landers Power har visat bra form ett längre tag men står lite svårt till här. Kommer han till i loppet så är han med där framme då han alltid avslutar bra. 1 Belgrado återkommer efter lång vila och är svårbedömd. Läget är perfekt och han kan öppna snabbt, även här är jag dock lite frågande till moralen alla gånger. Det är jag inte till Flemmings duo 8 Vinnalt Herkule och 4 Nantucket. Det var dock ett tag sedan de visade den riktigt vassa formen också och med tanke på stallets problem så rankas de ner en bit.

2) 2 Mellby Apex har inte startat på ett tag och visst kan man fråga sig hur bra formen är. Men han är van att möta klart bättre motstånd än detta och körande Chris Trotter är bra i sammanhanget. Från det fina utgångsläget får han bli omgångens första spik.

3) 1 Perfect Power känns som en klart kapabel häst för den klass han befinner sig i. Han vinner dock inte speciellt ofta och det är ett frågetecken helt klart. Läge och distans passar utmärkt och skulle han fungera fullt ut tror jag han är bäst här. 2 Blixtodunder har höjt sig i ny regi, känns travsäker så startmetod och spår skall inte innebära några problem. Distansen är ingen nackdel i alla fall och given i striden. 6 Vici Lane kan kanske få överta ledningen om inte tipsettan håller spets, väl där trivs han bra och distansen är en fördel. 5 Too Cool To Loose har haft form länge, skulle han sköta sig är han med där framme då han har både fart och styrka som räcker. 12 Alfas Da Vinci gör intressant debut i ny regi och han är mest stark så distansen för hans del är nästan i kortaste laget. Intressant att se om regibytet gett honom en nykick och bättre fart. 7 Glenn Palema är kvick första biten och min spetsfavorit om kusken träffar rätt, väl där lär han släppa men rygg ledaren på Åby är ju en perfekt position och han är snabb en kort bit. 11 Gigant Sånna kördes tufft senast och kroknade, läge för annat upplägg här vilket nog kan passa bättre.

4) 7 Oscar Kronos har bättrats mycket i ny regi och styrningen från Flemming senast visar att han tycker hästen står billigt till ännu i klassen. Med all rätta lär han bli storfavorit här och han är givens tipsetta. Med tanke på det jag tidigare skrivit samt ett lite svårt läge så väljer jag att dubbla med 6 Sputnik som kom bort senast men visat form innan. I grunden rätt kapabel och sett en del av Falsigs hästar gå bra på sistone så känslan är att stallformen sitter där.

5) 9 Finish Brandon är en riktig kämpe som alltid gör så gott han kan. Tål jobbet och läget är väl ok då han sitter i andraspår direkt. 4 Passway Ans har gjort det bra på sistone och han känns jämna och säker. 3 Osio visade riktigt snabbhet för någon månad sedan men efter det har det mest varit krångel. Skulle han få till det fullt ut denna gång kan han mycket väl vara vinnaren. 8 B.B.S.Sugarlight gjorde en riktigt bra insats näst senast och blev utifrån det rätt omtalad senast på V75. Kom bort då och den starten glömmer vi. Jobbigt läge här men klart kuskförstärkt och skall inte glömmas bort. 5 Udinese har avslutat bra två gånger i rad och med draghjälp lär det nog bli lika igen.

6) 5 Nirvana Grif har i stort bara gjort bra insatser under en längre tid. Senast fick hon gå utan rygg men höll farten storstilat, bara ston emot denna gång och hoppas hon får lite bättre resa nu. Blir dagens andra spik.

 

System

1) 1,2,3,4,7,8
2) 2 Mellby Apex
3) 1,2,5,6,7,11,12
4) 6,7
5) 3,4,5,8,9
6) 5 Nirvana Grif

420 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.