V64 Åby 23/1


1) 7 La Contessa är ny hos Flemming och även om han ligger lite lågt så tror jag det kan vara ett spel för galleriet. Hästarna har gått bra igen efter lite problem kring årsskiftet. Har tidigare visat fin fart och det brukar vara så att hästarna blir tåliga för jobb också hos dansken. Spik nummer ett.

 

2) 7 Love Palema har visat startsnabbhet i volt och kan nog dra iväg bra bakom bilen också, jämn och säker så långt och får tipset på det. 1 He’s A Difficolt gjorde det bra under förra säsongen och återkommer efter en stunds vila. Björn har minst sagt fin form och behöver inte hästen lopp lär han räknas tidigt. 6 Harpos Blue Swede gör det bra varje gång och 5 Niveau vann iofs ett billigt lopp i debuten men behöver inte skämmas för insatsen.

 

3) 12 Rio har inte lyckats i Sverige men i detta usla lopp så kanske det är dags för honom att visa upp bättre takter. 6 Albin Palema är trögstark och skulle han kunna forceras till spets så lär han leda länge. 9 Chad Boko har väl inte imponerat ännu men loppet är svagt och han kan nog mer än han ännu har visat upp på banan. En skräll kan 2 Quel Playboy tänkas vara. Spurtade riktigt bra senast efter galopp så formen är det inget fel på.

 

4) 10 Rya Spin har Björn kört tidigare med framgång. Såg ut som en tänkbar vinnare när galoppen kom senast. Mer rutinerad än den troliga favoriten Panic Launcher och det kan nog fälla avgörandet till slut. Spik nummer två.

 

5) Som tidigare under omgången så kan Björn och Flemming spela huvudroll även här. Spetsen lär 2 Handsome Knight ta, men körs han där? Tycker han varit lite ojämn just i den positionen men tidig. Mitt förstabud är istället 10 B.B.S.Sugarlight som åter får Peter i vagnen och visade klart bra form senast, om det blir tempo så kommer han in i matchen. Detsamma gäller ständigt underskattade 11 Ocean Kronos som aldrig gör ett dåligt lopp. Distansen är väl ingen fördel för hans del men avslutar alltid bra.

 

6) Avslutar med spik på 4 Too Cool To Loose som jag tycker visat form en längre tid. Med ålderns rätt gillar han inte att göra så mycket jobb längre men här är det läge för en passande smygare och då har en vass avslutning att tillgå.

 

Systemet

1) 7 La Contessa

2) Alla

3) 2,6,9,12

4) 10 Rya Spin

5) Alla

6) 4 Too Cool To Loose

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.