V5 Solvalla 26/8


Galopp på V65 och jag vände blickarna mot Solvalla och deras V5:a. Dock blev jag väldigt besviken på förstaprisen och loppens kvalitet. Sådana här tävlingar hör inte hemma på Solvalla där det ska löna sig rejält att vinna lopp och det ska dessutom vara svårt att göra det. Det finns några ljusglimtar bland dom fyrbenta men dom är inte många.

 

V5-1: Kvällens höjdpunkt?! 5 Twilight Laday ramlade jag över i ett hackigt lopparkiv. Såg väldigt löpsugen ut över mål som fastlåst! 11 Fromage är från Cattis stall och det är form även där. Örjan satte dit stallkompisen i korta E3 nyligen. 8 Fashion Diva verkar vara en bra häst men får ingen hjälp av utgångslägen för dagen. Med en lite sämre kusk måste det tyvärr vara svårt att räcka till. 9 Ametrin var ute mot fina årgångskompisar senast och gjorde inte bort sig. Nu är det bara ston emot och dessa har dessutom mindre på kontot. 3 Lively Accelerator känns rätt rejäl men tufft emot och jag tror någon kliver förbi henne på upploppet efter att hon fått ett tyngre löpningsförlopp. 4 Culp Fiction verkar vara en vettig häst och Chocolatier som farsa är rätt hett för dagen.

V5-2: 1 Aidean Boko har fått strulläget. Innerspår är inte vad man önskar i debuten för Nurmos. Galopp eller strul på gång? Hästen har annars vunnit ett gäng lopp i Holland utan att få på sig särskilt mycket pengar. Står troligen billigt inne här och i många andra svenska lopp. 7 Victory Reward var trea bakom Charlie Trotter och Peak State Kronos senast. Meriterande.

V5-3: Melander har häst till start och vi börjar med 3 Digital Blaspenny som gått bra lopp och nu står start. Vassast där och kommer till ledningen? 10 Pascala Frontline har lite fart i sig men strax under 40 000kr insprunget i år imponerar inte. Felfri tror jag han blandar sig i detta. 8 Nomea Sas har inte hunnit med så många starter hos Hultman ännu. Oklart var hon står för dagen men kvar i träning och Hultmans hästar brukar starta med chans.

V5-4: 6 Digital Ink kommer från seger och den här uppgiften ser ut att vara mycket fin. Spets och slut? Sa jag att han kommer från Melanders stall… Det är lite smålurigt bakom men jag kan ju nämna 12 Jones som Tommy Hanné blåst upp till en väldigt fin häst i intervjuer. Tror inte han har charmat sina konkurrenter lika mycket så han får något gratis ännu. 15 Digital Motion fick gå i dödens på Mellby Apollo senast och det är en tuff löpning. Björn är säkert segersugen trots spåret idag.

V5-5: Klent solvallalopp. Någon toppkusk kanske sätter dit någon ordinär häst. 12 Pave The Way är en hygglig häst men över kort distans blir det förstås kämpigt. Särskilt om Solvallas bana är så snabb den varit i sommar. 1 Sith Lord, 2 Hoboken, 4 Cobol Queen har alla toppspår och kuskar av världsklass. Så mycket mer kan jag inte höja dom idag.

Systemförslag V5:

V5-1: 5,8,9,11
V5-2: 1,7
V5-3: 3,8,10
V5-4: 6 Digital Ink
V5-5: 1,2,4,12

Systemet är på 96r/kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.